Malazan Book of the Fallen

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Stoly
Adept

Post by Stoly » Thu Jul 10, 2008 12:08 pm

Препрочитам първата Малазанска книга. На второ четене определено е много по- яка. Толкова повече детейли се забелязват, пък и си е друго като знаеш героите. Например мостоваците ги имало още в предлога(когато Ласийн е Въсла).

Всъщност препрочитам, тъй като смятам да прочета ся втората. И да ми е прясна историята от първата, така нали...

Сега на препрочитането следя долколко разкриват коя е Сори. Някой ми беше казал, че не е голяма работа като съм схванал коя е. Да, обаче да го разбереш още в началото е голяма работа. Следователно.... дае.

Ъм, доколкото разбрах
Spoiler: show
Въжето е въплатен като Сори и това е свързано някакси с императрицата. Беше споменато, че когато тя се е възкачила на трона, на мястото на императора, тогава лабиринтът Сянка е станал недостъпен. Та явно е, че работата на предрешения Котильон е свързана с императрицата, ама в коя книга ще бъде разкрито какво точно искат тия двамцата със Сенкотрон?
Бтв, е много интерестно да се следи развитието на Круппе на второ четене. Когато вече знаеш какъв е.
Image

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jul 10, 2008 12:11 pm

Плановете на Сенкотрон и Въжето няма да се разкрият чак до десета книга :lol: . Иначе Котийон няма никаква (пряка) работа с Ласийн. Сянката е станала недостъпна защото Сенкотрон Е императорът, когото Ласийн е "изместила" и е логично да й отреже достъп до новото си владение...макар да не се знае с какви цели.

Stoly
Adept

Post by Stoly » Thu Jul 10, 2008 12:17 pm

Trip wrote:
Плановете на Сенкотрон и Въжето няма да се разкрият чак до десета книга :lol: . Иначе Котийон няма никаква (пряка) работа с Ласийн. Сянката е станала недостъпна защото Сенкотрон Е императорът, когото Ласийн е "изместила" и е логично да й отреже достъп до новото си владение...макар да не се знае с какви цели.
:o Е, това беше изненада.
Аз мислех, че:
Бащата на Ток Младши ще се окаже Сенкотрон. Според книгата, той изчезва при падането на Императора и Танцьора.
Някакси много съм уверен, че бащата на Нокътя( :lol: ) ще се окаже някоя позната фигура.
Image

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Jul 10, 2008 12:19 pm

Защо мислиш, че му викат Ток Младши и какви изводи можем да си направим за името на баща му оттам? ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Jul 10, 2008 12:22 pm

Доста умерен спойлер за осма книга който обаче може да подразни някои хора, тъй че отваряйте на своя отговорност
Имам стабилни подозрения кой е Фишър кел Тат и те са свързани с предните няколко поста. Ток Старши не беше ли пратен по някое време на Корел?

Stoly
Adept

Post by Stoly » Thu Jul 10, 2008 12:23 pm

Demandred wrote:
Защо мислиш, че му викат Ток Младши и какви изводи можем да си направим за името на баща му оттам? ;)
Е, може да е по доста начини:
Ток Старши, Ток Старшия... :lol: е, не мога да съм сигурен, не съм срещал досега името му в книгата.
И освен това с Дядо ми имаме еднакви имена и на мен ми викат Младши. Пък с баща ми нямаме ...
Image

Mother
Misting

Post by Mother » Thu Jul 10, 2008 1:26 pm

Stoly wrote:
Бтв, е много интерестно да се следи развитието на Круппе на второ четене. Когато вече знаеш какъв е.
И какъв е?

Stoly
Adept

Post by Stoly » Thu Jul 10, 2008 1:29 pm

Mother wrote:
Stoly wrote:
И какъв е?
Доколкото си спомням в първото четене стигнах до извода, че е :
Змиорката
Сега не мога да кажа на какви основания, тъй като я четох отдавна.
Image

Mother
Misting

Post by Mother » Thu Jul 10, 2008 1:34 pm

На основания, че си го казаха накрая. :) Но това че е Змиорката е най-дребното нещо. Мене ме интересува по скоро кой всъщност е той, забулен е в загадки и се надявам Ериксън да ни осветли по въпроса поне в края на книгата баси.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 10, 2008 3:43 pm

Ериксън си е казвал в прав текст, че няма идея какъв е Крупе, сори :)
And you can't dance with a devil on your back...

Mother
Misting

Post by Mother » Thu Jul 10, 2008 10:17 pm

Давам му 2 години време да добие такава :).

Не, майтапа на страна ама имам чувството, че ще прочетем десетата, а главата ни все още ще е пълна с куп въпроси отчаяно търсещи отговорите си :(

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Jul 10, 2008 10:45 pm

Новината около Малазана е, че Ериксън смятал да напише още шест книги (след края на основната поредица), действието на които ще се развия в малазанския свят. Споменава се, че ще са две трилогии, които (за щастие) няма да са директно продължение на декалогията. Едната уж щяла да бъде на тема живота на Аномандър Рейк (кеф!).

Абе малко множко станаха тия книги обаче, но да видим.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jul 10, 2008 11:46 pm

Това май са само слухове? Имаш ли нещо конкретно като линк.

Емо, малко спойлиш на СтолЪ, понеже това формално се разкрива във втора книга, която той явно не е чел... Макар че реално е казано в прав текст още в началото на първа, но е бая трудно човек да го схване на тоя етап.
This is it. Ground zero.

Mother
Misting

Post by Mother » Fri Jul 11, 2008 12:08 am

Пффф, надявам се че Ериксън, ако напише още книги да не ги превърне в комерс като Джордан. Дано са за читателите, а не за парите. Иначе...Рейк е култов .....

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jul 11, 2008 12:11 am

Засега са май само някакви signing report-и, които ти сигурно си видял на малазанския форум, но пък ме съмнява да си го измислят хората.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."