НЕ на насилието в планината

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

moonlight
Warmage

НЕ на насилието в планината

Post by moonlight » Thu Jul 10, 2008 3:53 pm

Еми не се сдържах да пусна темата и тук

След като толкова обичам планината, излетите на открито и туризма, да открия че в някоя хижа някъде може да ме причакат такива чудовища...

Всички са за затвора, по бързото производство, даже и без съд :<

Направо съм бясна :<

http://nomoreviolence.hit.bg/cases.html

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Jul 10, 2008 4:01 pm

Мне, за затвор не е. Бой с тояги му трябва.
Look at the darkness...
...around me.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jul 10, 2008 4:19 pm

аз разбрах от форума на БАССЕС, ужас...

и като си помисля, че смятам скоро да ходя натам
Last edited by thunder on Thu Jul 10, 2008 4:22 pm, edited 1 time in total.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 10, 2008 4:21 pm

Добре, това е нечовешко. Наистина.
Подписах петицията.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 4:26 pm

Само саморазправа ги оправя тия келеши.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Thu Jul 10, 2008 4:37 pm

Абе надали просто е било така, хижаря ги е напсувал те са казали ОК махаме се, и после оня идва и ги пребива :lol: Били са 2 момчета, със сигурност са му казали нещо, то и аз да бях ако ме гони с точно тия думи щех да го запсувам ;) .. После историята е ясна, на място чичката нищо не им е казал, понеже са 2-ма, за т'ва събира дружината и отива да ги поступат.. Само дето ако аз бях нямаше да го съдя, просто на каквото и да го осъдят ако не му върна боя двойно няма да се чувствам достатъчно удовлетворен :roll:
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 4:44 pm

Drizzt Do`Urden wrote:Абе надали просто е било така, хижаря ги е напсувал те са казали ОК махаме се, и после оня идва и ги пребива :lol: Били са 2 момчета, със сигурност са му казали нещо, то и аз да бях ако ме гони с точно тия думи щех да го запсувам ;) .. После историята е ясна, на място чичката нищо не им е казал, понеже са 2-ма, за т'ва събира дружината и отива да ги поступат.. Само дето ако аз бях нямаше да го съдя, просто на каквото и да го осъдят ако не му върна боя двойно няма да се чувствам достатъчно удовлетворен :roll:
нещо такова си мислех и аз- споменатите от мен келеши са тези които са тръгнали и да се оплакват.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Jul 10, 2008 4:54 pm

RRSunknown, Drizzt Do`Urden, а според вас какво - хората е трябвало да спретнат хайка и да си го върнат на хижаря ли? А той после на кого ще си го върне? И де според вас ще му излезе края на този затворен кръг от насилие?

Такива неща ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВА ДА СТАВАТ! Нито побои над туристи, нито побои над хижари. В планината най-близката помощ е на няколко часа път, помощ няма откъде да види човек - независимо дали е хижар или турист. Планината поне трябва да си остане мирно място - достатъчно ни е повсеместната престъпност.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 4:56 pm

А какво трябва да става- побой над хижарите и гавра с тях така ли?
Аз съм сигурен че битите първоначално са тръгнали да се правят на много отворени и да заплашват чичката - и той естествено е събрал 5 човека и ги е наказал.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 10, 2008 4:59 pm

Еми, дига се шум намират се връзки и въпросния се разкарва от там.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jul 10, 2008 5:01 pm

хайде пак прочети последния пост на moonlight и после говори за побой?

В планината подобно нещо е недопустимо! Дори и да е имало обиди (в което се съмнявам, на хижаря това не му е първата изцепка), НИЩО не може да оправдае да пребиеш някой на 2500 метра надморска височина и на часове от най-близката помощ. Особено ако главния участник в действието е точно човека, който трябва да следи такива неща да НЕ се случват.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 10, 2008 5:02 pm

Аз пък съм склонен да вярвам на тези хора, понякога има такива простаци по хижите, че няма накъде. Явно са се напили, и са тръгнали да "дадат урок" на "нахалниците" с палатките. Освен това след като има и други, които са готови да свидетелстват, значи работата е дебела. Иначе не знам как бих постъпил, все пак след като си ходил цял ден с голям багаж, включително и палатки, някак си възможността да ступаш 4-5 души с тояги не е толкова голяма, отчитайте го и това.

Ех, за съжаление и такива се срещат, нищо че по-голямата част от хижарите са доста свестни хора. Аз още недоумявам какъв проблем е било тези хора да си опънат палатките пред заслона, явно алкохолът е играл доста ...

Добавено: И да, въпросът е принципен, не знам защо все се намира някой, който да прави бялото черно - защо наистина тези хора, които си търсят правата, задължително трябва да са виновни? Винаги когато обикновените хора го отнасят, все се намира някой да го изкара, че всъщност е било тяхна вина, ебати!!!
This signature is not yet rated

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 10, 2008 5:08 pm

zhivik wrote:Аз пък съм склонен да вярвам на тези хора, понякога има такива простаци по хижите, че няма накъде. Явно са се напили, и са тръгнали да "дадат урок" на "нахалниците" с палатките. Освен това след като има и други, които са готови да свидетелстват, значи работата е дебела. Иначе не знам как бих постъпил, все пак след като си ходил цял ден с голям багаж, включително и палатки, някак си възможността да ступаш 4-5 души с тояги не е толкова голяма, отчитайте го и това.

Ех, за съжаление и такива се срещат, нищо че по-голямата част от хижарите са доста свестни хора. Аз още недоумявам какъв проблем е било тези хора да си опънат палатките пред заслона, явно алкохолът е играл доста ...

Добавено: И да, въпросът е принципен, не знам защо все се намира някой, който да прави бялото черно - защо наистина тези хора, които си търсят правата, задължително трябва да са виновни? Винаги когато обикновените хора го отнасят, все се намира някой да го изкара, че всъщност е било тяхна вина, ебати!!!
прекалено явно са виновни и двете страни за да даваме оценки- аз съм виждал и гадни копеленца хижари , виждал съм на нагли туристи които си мислят че планината е тяхна. И когато две такива страни се срещнат винаги имат проблеми.
Какво значи обикновени хора- ти познаваш ли ги лично за даваш мнение- може да са свестни хорица, може да са всякакви тъпанари решили да изкарат някой лев изкарвайки се жертви.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Jul 10, 2008 5:13 pm

RRSunknown, и как точно "явно" са виновни лагеруващите? Ти да не си бил там и да си чул какво са казали? Защото от моя личен опит, хората които правят подобни преходи (все пак не става въпрос да отидеш до Алеко с лифта) обикновено са много по-свестни от средното, и не си търсят белята от едното нищо.

Добавено: Не знам дали си прочел петицията, явно не си, но единственото, които тези хора искат е въпросният хижар да бъде отстранен и да си понесе последствията. Никъде не видях някой да иска и стотинка обезщетение.
This signature is not yet rated

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jul 10, 2008 5:16 pm

RRSunknown wrote:А какво трябва да става- побой над хижарите и гавра с тях така ли?
Аз съм сигурен че битите първоначално са тръгнали да се правят на много отворени и да заплашват чичката - и той естествено е събрал 5 човека и ги е наказал.
Ако ще да са го напсували мръсно на майка, това не оправдава да пребиеш човек! И какво значи "много отворени" - дали според теб са тръгнали с вулгарни изрази, като и двамата очевидно с приятелките си?
А и е факт, че той няма повече права над поляната от тях.
прекалено явно са виновни и двете страни за да даваме оценки- аз съм виждал и гадни копеленца хижари , виждал съм на нагли туристи които си мислят че планината е тяхна. И когато две такива страни се срещнат винаги имат проблеми.
Пич, с какво са явно виновни туристите - с това, че са искали да опънат палатки, както са правили и преди точно там? И дори да са виновни, не са толкова виновни. Все едно някой да те настъпи в рейса, а ти да му избиеш зъбите, понеже е "явно виновен".
Ти прочете ли описанието на случката? Съзнаваш ли колко трябва да е бит един човек, за да е окървавен и една от жените да легне върху него, та да не го бият? Що за чудовища ще направят това? Дори да ги е напсувал, това не е възпитателен шамар, това е чиста жестокост и садизъм.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either