Животинка
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
За хлебарки препоръчвам котки - мин.2 броя, обезпаразитяват се на 2 месеца с безвредни препарати, действащи милиарди пъти по-добре от стандартен Райд или кубчета, или квото и да е друго, имат височина на отскок със засилка до 1,75 вертикално, хоризонтално и повече съм виждала според атрактивността на плячката ( говорим за силни мъжки охранени котараци, не за мършави улични котенца, ама и те след 3 месечен охранващ курс стават зверове - проверено! ), упорити до тъпота, забелязват всякакъв калибър хлебарчици и ги морят агресивно и педантично. Същото важи и за мухи, бръмбари, комари, пеперуди, гъсеници и всякаква насекомчеста гмеж.moonlight wrote:Да де, ама поне на тия по земята може да им разгони фамилията... нали
Ежко бежко ряпа да яде пред тях по отношение на хлебоморски способности. Пък и по-лесно се гушат.

Таралежите обаче КОЛКО шумно ядът не е истина. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Гледала съм и таралежи и котки. Таралежите серяха зад мебелите и живееха в пълна симбиоза с хлебарките. Последната ми котка обаче се оказа по-добра от какъвто и да е инсектицид. Така че, котки, а не таралежи при борбите с вредители. Още повече, че таралежите наистина вършеят по цяла нощ, стъпват ужасно тежко, влачат си бодливите задници, с което вдигат още повече шум и СУМТЯТ, МЛЯСКАТ И ПУФТЯТ КАТО ЦЯЛА КОЧИНА СВИНЕ. На това решително не може да се спи. И смърдят, бтв. И бълхи въдят.
Иначе са ужасно, ужасно сладки с тези носленца и оченца.
Иначе са ужасно, ужасно сладки с тези носленца и оченца.
Странно, моята котка най-вече си играеше с хлебарките.
Може би по липса на мишки.
Отървахме се от тях чак след мощно обеззаразяване в блока.

Може би по липса на мишки.
Отървахме се от тях чак след мощно обеззаразяване в блока.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Моят котарак въобще не обръща внимание на хлебарките, освен ако е някоя наистина едра, но и тогава само ги гледа общо взето. В последните години и мишките не може да улови (в началото ги хващаше и беше много горд, сега обаче само дебне напразно, ако въобще не го домързи прекалено за такива усилия, въобще тотално безполезен е за борба с вредителите.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
И моя котарак така прави. А при нас идват само едни огромни от мазето или от съседката отгоре, която ги развъжда. Сега се опитвам да го отуча да си играе с тях...Marfa wrote:Мойта понякога пречуква хлебарка и я оставя пред вратата на спалнята, за да се похвали.А аз подскачам и от умряла хлебарка...
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”