The Dark Knight

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jul 18, 2008 11:20 pm

Единственото за което наистина си прав е последното.

Тъпата пача Кейти Холмс съм доволен, че беше скоропостижно разкарана. Това е ЯК ФИЛМ, аз поне не изпитвам някаква особено остра нужда да гледам секси и/или красива мацка в як филм, защото якостта на филма ми е доста по-важна.

За екшън-сцените - не съм съгласен. Екшънът на първия филм беше повод за адски много основателни критики. Е тук със сигурност не е. Ама със 100%-ва такава, мен почти всички бойни сцени ме оставиха силно зяпнал или поне стабилно впечатлен.

И Бейл никога не е можел да играе (и не, моля да не ми се обяснява за Американски Психар, защото и там е пак с дърварската си физиономия цял филм) така че това би било последната ми критика към филма. Той е млад, представителен, изглежда добре и на място като Брус и има приятен гласец. Това е достатъчно за мен, последното нещо което ме интересува в този филм е Батман и/или алтер-егото му ;).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 19, 2008 1:24 am

Драгъне, както обиквено се изхвърляш брутално с обърканата представа, че така ще си по-куул, и както обикновено го правиш с нулева обосновка, изхождайки от обикновено погрешната идея, че хората ще се съгласят с теб по дефолт, впечатлени от тона ти.

Ок, това беше малко злобно :) Ениуей.

Филмът е РАЗМАЗВАЩ! Не е "забавление" ез ин не е нещо, което ще искам утре пак да гледам, трябва си почивка, но не е и комиксова екранизация, а истински филм. Сериозен, наситен с актьорска игра, реални проблеми и толкова майсторски заплетена и ескалираща атмосфера, че просто зяпваш.

В бесен възторг съм, мога само да съчувствам на хората, които са се оувърхайпнали предварително, ако не им хареса толкова, колкото на мен.

И да, прочее, Хийт Леджър, лека му пръст, слага Джак Никълсън в малкото си джобче, колкото и да им били "несравними" ролите.
And you can't dance with a devil on your back...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sat Jul 19, 2008 1:33 am

На мен филма определено ми надмина очакванията. Екшън сцените можеше да бъдат по-добри, но въобще не бяха най-важното. Хийт Леджър беше краят - толкова култов злодей не съм гледал във филм от Ханибал Лектър насам (моля, не се заяждайте за сравнението :)). Всеки път като се появеше на екрана беше омфг, какво повече да кажа... Диалозите и историята бяха другото нещо, което ми направи голямо впечатление - все пак е филм по комикс, не очаквах кой знае какво. Определено ще се ходи пак :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Jul 19, 2008 1:33 am

Е, не очаквах да е толкова добър...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Sat Jul 19, 2008 3:26 am

Деба филма е велик!!!!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Jul 19, 2008 9:47 am

С какво се изхвърлям? Финала беше слаб и въобще не в тон с целия филм. Наратива около него беше ужасен.

А всичко останало беше страхотно, заради Хийт - дават ли оскари посмъртно за главна роля?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jul 19, 2008 10:35 am

Не дават, но за него има огромен шанс да дадат, дори май има подписка на някакви известни кино-критици.

И само да уточня известната си тъга в първия пост след като гледах филма - и аз смятам, че е велик. Просто можеше да е гениален, ако беше с друг край и мъъъничко по-малко боза, това е. Напук на цялата си истерия относно филма нямате идея колко спокойно ми беше точно преди да вляза и докато го гледах. Киното на Нолън е такова, че трудно може да си оувърхайпнат за него - то просто ВИНАГИ е добро, въпросът е колко ;).

Мисля, че разбирате защо вчера не дойдох да го гледаме пак - определено си трябва един период на чисто смилане на всичко това.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Sat Jul 19, 2008 10:49 am

Muad_Dib wrote: Просто можеше да е гениален, ако беше с друг край и мъъъничко по-малко боза, това е. Напук на цялата си истерия относно филма нямате идея колко спокойно ми беше точно преди да вляза и докато го гледах.
баси кат Парис Хилтън си претенциозен :lol: :lol: :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jul 19, 2008 10:50 am

Такни там едно бързо хорърче и тва е.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 19, 2008 10:51 am

Пъна се да схвана къде във филма има мелодрама и какъв е проблемът с брутално якия финал и не успявам. Надявам се някой да ми помогне.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jul 19, 2008 11:04 am

Идеята на мен поне ми е, че можеше съвсем спокойно да има още една смърт накрая, за да бъде филмът още по-добър.

А и за "брутално якия финал" - твое мнение. Беше окей, но неиздържано.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 19, 2008 11:11 am

Спойлер таг и обясняванка, плс. За момента не схващам.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Sat Jul 19, 2008 11:32 am

Spoiler: show
аз поне съм по-тъп.Ще има ли някво продължение понеже Жокера остана жив?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jul 19, 2008 11:32 am

Гордън (макар да е невъзможно за по-натам) или някой от семейството на Гордън да умре или просто един от двата кораба да избухне.
И въобще ще говорим като се видим повече, надявам се, тук ми е някак бавно :lol:

Продължение ще има разбира се, просто едва ли ще е с тези герои. Без Джокера по очеизвадни РЛ причини, по-скоро с Ту Фейс/Айви/Пингвина/Крок/Фрийз/Ридлър/Шапкаря/Клейфейс....възможности бол. Прилепът има една от най-великите rogues' galleries въобще, така че най-малкият проблем е с кой ще е.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 19, 2008 11:40 am

Всъщност Двуликия умря. Доста крайно и категорично. Което ме изкефи брутално. Да умира някой от Гордънови би било безсмислена именно мелодрама, а невзривяването на кораба имаше символичен смисъл и за мен поне беше супер нестандартно решение.