А за рокличките Унисекс на Кселоса си спомням как облечени в тях, като чавдарчета правехме тимурувски команди да помагаме на самотни старци. Само че един дядка си помисли, че ще го крадем и ни подгони с търнокопа

Moderator: Moridin

Аз. Ще да съм бил от последните, които са носили такива. Помня и синя десетолевка с лика на Георги Димитров. В първи клас три такива ми стигаха да изкарам пет дена на лагер в хижата, без да се лишавам от шоколадови яйца.Xellos wrote:Ония весели тъмносини унисекс роклички в детската градина дали некой си спомня.
Някак шоколадовите яйца не ми се връзват тук. Те се пазаруваха в Кореком срещу долари. Стояха на пиедестал в детските очички. Имах един съученик, наполовина турчин, чийто баща беше собственик на хотел и магазини, който за рожденния си ден ни почерпи дружно с шоколадови яйца!!! Ех, каква радост беше!tigermaster wrote:Аз. Ще да съм бил от последните, които са носили такива. Помня и синя десетолевка с лика на Георги Димитров. В първи клас три такива ми стигаха да изкарам пет дена на лагер в хижата, без да се лишавам от шоколадови яйца.Xellos wrote:Ония весели тъмносини унисекс роклички в детската градина дали некой си спомня.

Факт. Мен ме гепиха млилиционери в опит да купя яйцче за детето си с нелегално закупени долариAlanna wrote: Някак шоколадовите яйца не ми се връзват тук. Те се пазаруваха в Кореком срещу долари. Стояха на пиедестал в детските очички. Имах един съученик, наполовина турчин, чийто баща беше собственик на хотел и магазини, който за рожденния си ден ни почерпи дружно с шоколадови яйца!!! Ех, каква радост беше!
 От друга страна бях на 30 и не ми пукаше.
  От друга страна бях на 30 и не ми пукаше. Иначе баси, още си паза Легото от корекома дет с нечовешки връзки и пари зеха наще некак. Иначе руски ламаринени конструктори и юннъй химик не е да нямаше.
 Иначе баси, още си паза Легото от корекома дет с нечовешки връзки и пари зеха наще некак. Иначе руски ламаринени конструктори и юннъй химик не е да нямаше.   Шоколади три пъти се пробваха в колет да ни пратат роднини от чужбина и изчезваше част от колета или целия в пощата некъде.
 Шоколади три пъти се пробваха в колет да ни пратат роднини от чужбина и изчезваше част от колета или целия в пощата некъде. 
  ), почивната станиця на МеталПроект (където работеше майка) в Ахтопол, потъналият кораб до евиният плаж на Ахтопол, ааааааааааааааааааа да - Евините и Адамови плажове, Киро Секирата (преподавател на майка в университета), гадните чичковци които ти се лепваха в рейса (и първото коляно което един такъв си получи), кръжокът по танци в Пионерския Дворец, тренировките по карате и джудо на стадиона, тренировките по стрелба на Панчерево, неминуемият летен месеца
 ), почивната станиця на МеталПроект (където работеше майка) в Ахтопол, потъналият кораб до евиният плаж на Ахтопол, ааааааааааааааааааа да - Евините и Адамови плажове, Киро Секирата (преподавател на майка в университета), гадните чичковци които ти се лепваха в рейса (и първото коляно което един такъв си получи), кръжокът по танци в Пионерския Дворец, тренировките по карате и джудо на стадиона, тренировките по стрелба на Панчерево, неминуемият летен месеца    прекаран в бродене на Рила или Пирин (Лично обичам Пирин, но най-вече планините!), кръжоците по алпинизъм и спелеология на сегашният бд. Мариа Луиза и покровителят ми там - Мечката (Дори не му поня истинското име, но бях влюбена в него на 12г.!), летните лагери с баща ми цялата му сюрия плувци и гмуркачи всяко лято на Приморско + миризмата на изпечените на самият огъм сафриди
   прекаран в бродене на Рила или Пирин (Лично обичам Пирин, но най-вече планините!), кръжоците по алпинизъм и спелеология на сегашният бд. Мариа Луиза и покровителят ми там - Мечката (Дори не му поня истинското име, но бях влюбена в него на 12г.!), летните лагери с баща ми цялата му сюрия плувци и гмуркачи всяко лято на Приморско + миризмата на изпечените на самият огъм сафриди    , басейните на Академик (май беше) в гората до Латинка (и тъпите ливанци и иракци които ходеха за да задяват дечица!!!), дипломатическите блокове (и всичките им отрватителни обитатели - най-гадни бяха младите кубинци и ливанци!), манифестациите пред американското посолство до към 1973 против войната във Виетнам, едни дънки с грамаааааааден крачол на майка, зимната пързалка на 3-ти километър и басейна й през лятото де, ......................................
 , басейните на Академик (май беше) в гората до Латинка (и тъпите ливанци и иракци които ходеха за да задяват дечица!!!), дипломатическите блокове (и всичките им отрватителни обитатели - най-гадни бяха младите кубинци и ливанци!), манифестациите пред американското посолство до към 1973 против войната във Виетнам, едни дънки с грамаааааааден крачол на майка, зимната пързалка на 3-ти километър и басейна й през лятото де, ...................................... Което доказва здравата психика на човешкият род като цяло; елиминирането на всички гадни спомени и фиксирането на приятните.   Понеже имаше и редовно посещения до 9-то районно - ние сме от бунтарски род от поколения, но специално следяха горкият ни дядо Димо.   Който си навлече голямата омраза на партията, защото като първият в България, и един от "големите" юрбанисти-архитекти, отказа любезно  партийната книжка!!
    Което доказва здравата психика на човешкият род като цяло; елиминирането на всички гадни спомени и фиксирането на приятните.   Понеже имаше и редовно посещения до 9-то районно - ние сме от бунтарски род от поколения, но специално следяха горкият ни дядо Димо.   Който си навлече голямата омраза на партията, защото като първият в България, и един от "големите" юрбанисти-архитекти, отказа любезно  партийната книжка!!     Също помня кварталните
    Също помня кварталните     : отвратителни скучаещи пенсионери които доброволно се превръщаха в тартори-клевтници на всеки участък на един квартал.   Или обиколките на класните по домовете, неизвинените отсъствия, двойките, ......................
 : отвратителни скучаещи пенсионери които доброволно се превръщаха в тартори-клевтници на всеки участък на един квартал.   Или обиколките на класните по домовете, неизвинените отсъствия, двойките, ......................     

На мен пък ми е доста сложно да понасям днешният среден български пубертет (?) - достоверно отражение на по-"порастналите" си представители/родители - поне генерално, винаги има и човешки изключения!
   На мен пък ми е доста сложно да понасям днешният среден български пубертет (?) - достоверно отражение на по-"порастналите" си представители/родители - поне генерално, винаги има и човешки изключения!     
 Users browsing this forum: No registered users and 3 guests