R.I.P. Александър Солженицин
R.I.P. Александър Солженицин
Ще прочета скоро някоя от книгите му в негова памет.
Мир на праха му!
Голям дисидент, от истинските.
А след като отиде на Запад, не им се подмазваше, ами определяше консуматорското общество като духовно празно и упадъчно.
Борец докрай.
Голям дисидент, от истинските.
А след като отиде на Запад, не им се подмазваше, ами определяше консуматорското общество като духовно празно и упадъчно.
Борец докрай.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
R.I.P 

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Interpreter
- Forsaken
Вечна му памет.
"Иван Денисович" беше жесток текст и доста потискащ. "ГУЛаг" не довърших докрая, повече документална ми се видя.
Времето на "Перестройката" беше доста интересно: в Съюза вадеха ръкописите от чекмеджетата и издаваха, тук народът се абонираше за "Огонек" и "Литгазета", и книжните им поредици, доста неща излязоха тогава, а нашите управници се видяха в чудо. Отначало се опитваха да държат абонатите "на отчет" в милицията, но вдигнаха ръце - стана неудържимо, а и как да забраниш издания, идващи от Големия Брат
"Иван Денисович" беше жесток текст и доста потискащ. "ГУЛаг" не довърших докрая, повече документална ми се видя.
Времето на "Перестройката" беше доста интересно: в Съюза вадеха ръкописите от чекмеджетата и издаваха, тук народът се абонираше за "Огонек" и "Литгазета", и книжните им поредици, доста неща излязоха тогава, а нашите управници се видяха в чудо. Отначало се опитваха да държат абонатите "на отчет" в милицията, но вдигнаха ръце - стана неудържимо, а и как да забраниш издания, идващи от Големия Брат

- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мдам, навремето (добре де, към края на "навремето", ама все пак) покрай "Литературная газета" доста пъти съм се изненадвал как някой позволява издаването на такива неща... а за другите, разпечатани на рола и рола принтерна хартия и "подвързани" с няколко пласта вестници (за по-твърдо) съм прекарал някои от по-замислените моменти в юношеството си. Май е време да попрепрочета някои неща и да видя и някои други, че съм позабравил, а основното, което си спомням, е, че някои от мислите му са бая актуални за всякакви времена и епохи...
Мир на праха му!
Мир на праха му!
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Interpreter
- Forsaken
Roamer wrote:Мдам, навремето (добре де, към края на "навремето", ама все пак) покрай "Литературная газета" доста пъти съм се изненадвал как някой позволява издаването на такива неща... а за другите, разпечатани на рола и рола принтерна хартия и "подвързани" с няколко пласта вестници (за по-твърдо) съм прекарал някои от по-замислените моменти в юношеството си. Май е време да попрепрочета някои неща и да видя и някои други, че съм позабравил, а основното, което си спомням, е, че някои от мислите му са бая актуални за всякакви времена и епохи...

А пък когато в "Работническо дело" ни убеждаваха, че "ГУЛаг" било пълна измишльотина, понеже в Съюза нямало такъв архипелаг

Заради „Ракова болница” го уважавам като писател. „Един ден на Иван Денисович” я прочетох покрай баща ми, който сигурно я знае наизуст, но аз лично не я харесах. „Архипелаг ГУЛаг”, който четох на откъси май във Факел ми беше адски скучен, не обичам документалистика. За съжаление май наистина ще остане в историята по-скоро като обществена фигура, отколкото като писател.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon