НЛО-та и други

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Super M
Warmage

НЛО-та и други

Post by Super M » Mon Aug 18, 2008 11:11 am

Един приятел днес, адски екзалтиан и разтреперан, ми обясняваше как трима човека 10 минути са наблюдавали много неидентифициарни летящи обекти вчера над София от вкъщи. Естествено снимки няма. Той сподели, че всеки на когото казвал, му се смеел. После ще пост-на ъпдейтвана версия на разказа му.

А на мен пък ми стана интересно някой тук сблъсквал ли се е с нещо, което би окачествил като паранормално явление :)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

bgspace
Misting

Post by bgspace » Mon Aug 18, 2008 11:25 am

Да, сблъсквал съм се...

Image
Това е НЛО от част на банан, сфотографиран в близък план.

Image
А това е НЛО от консервена кутия.
За повече информация:
http://www.debunker.com/ufo.html

Interpreter
Forsaken

Re: НЛО-та и други

Post by Interpreter » Mon Aug 18, 2008 11:44 am

Super M wrote:А на мен пък ми стана интересно някой тук сблъсквал ли се е с нещо, което би окачествил като паранормално явление :)
Случвало ми се е, но не с извънземни, а по-скоро около темата с "прераждането" :) Не вярвам много на тези неща, но... Един пример:
Преди време гледахме у дома една стара баба. Жената почина на 94. Година и нещо по-късно осиновихме една изоставена далматинка, Чара. По-скоро тя ни избра - тръгна по мен и не ме остави, докато не я прибрах. Някакви студенти я гледали, но напуснали квартирата и я изоставили :( Трябваше да я регистрирам и като проучих кога е родена, оказа се, че е било приблизително на 40-ия ден от кончината на баба Дара. Стори ми се интересно. Вкъщи, сериозно или не, я смятаме понякога за преродената баба Дарка, а тя се отзовава и на двете имена :)

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Mon Aug 18, 2008 3:57 pm

Аз имам един случай с едни храсти, дето ми откраднаха(и върнаха) туристическата брадвичка. По онова време можех да се закълна, че наистина го направиха, но сега като си спомням го отдавам по-скоро на няколкомесечния 24/7 цикъл на Линидж.
Look at the darkness...
...around me.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Mon Aug 18, 2008 11:46 pm

Бтв, Супер М приятелят ти не те лъже - снощи и баща ми ми се обади към девет и половина десет и каза, че е на една от терасите на деветия етаж в Пирогов и наблюдава някакви червени светлинки, движещи се пос транен начин, които имитирали съзвездия. Със сигурност на били самолети, обаче не му мязали и на лъчево шоу от дискотека. Не се бяхме сетили за НЛО версията, обаче :shock: :lol: За жалост от моята тераса в люлин такивата неща не ги видях и предположих, че стария е прекалил с кафето в него ден ама явно не.....

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Aug 19, 2008 12:18 am

Не се видях с моя приятел днес, но и той каза, че били няколко червени светлини :? Няма ташак.

Хм. Ще го разпитам подробно, когато го видя.

А и между другото, темата може да се използва и за дискусии от типа как принципно подхождате към такива неща. Склонни ли сте да вярвате или по-скоро да ги отхвърляте и т.н.

Аз ще напиша по-подробно моето мнение по-късно. Сега съм на четвъртото Смъртоносно оръжие ;)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Aug 19, 2008 9:24 am

Между другото, във Варна във събота също имаше разноцветни (май главно лилави) светлини, които се движеха странно, но ние стигнахме до идеята, че са нещо от рода на делтапланери/ хвърчила със светлини. Не всичко, що свети е НЛО... :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Aug 19, 2008 11:08 am

Напротив, докато не го идентифицират, е :bigtongue: В тоя смисъл аз вярвам в НЛО-та 8-) Но смятам, че повечето такива неща си имат някакво по-прозаично обяснение от "ТЕ са там и ни наблюдават!". Ако въпросът е "има ли извънземни или няма", моят отговор е "ще разберем като ги видим". Тъй като няма как да се докаже, че ги няма, можем да получим отговор на въпроса само ако се докаже, че ги има.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue Aug 19, 2008 6:00 pm

Ghibli wrote:Ако въпросът е "има ли извънземни или няма", моят отговор е "ще разберем като ги видим". Тъй като няма как да се докаже, че ги няма, можем да получим отговор на въпроса само ако се докаже, че ги има.
Е вероятността да няма извънземни(и никога да не е имало), е доста нищожно малка. Чисто статистически погледнато.
Look at the darkness...
...around me.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Aug 19, 2008 8:14 pm

Чисто статистически погледнато е по-вероятно нас да ни няма, отколкото да има извънземни :lol:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Aug 19, 2008 8:30 pm

dellusion wrote:Е вероятността да няма извънземни(и никога да не е имало), е доста нищожно малка. Чисто статистически погледнато.
Съгласен съм напълно.
И делфините, делфините...

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue Aug 19, 2008 8:40 pm

Ghibli wrote:Чисто статистически погледнато е по-вероятно нас да ни няма, отколкото да има извънземни :lol:
Защо мислиш така? Големите умове на нашата раса твърдят, че времепространството е безкрайно. А ако едно явление е доказано възможно(възникването на живот), то то в безрайността е безкрайно вероятно да се случи безкраен брой пъти. :)
Look at the darkness...
...around me.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Aug 19, 2008 8:55 pm

Не го казах сериозно, просто този аргумент със статистиката винаги ми е бил смешен. Всичко е възможно, включително лилави динозаври на зелени точки, които живеят във вакуума. Аз обаче винаги съм смятала, че трябва да ни интересува по-практичният поглед върху нещата: в момента имаме ли доказателства (освен логически конструкции) за контакт с извънземни?

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue Aug 19, 2008 9:03 pm

Ама не можеш да игнорираш логическите конструкции. Иначе нямаме практически доказателства, така е.
Look at the darkness...
...around me.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Aug 19, 2008 9:11 pm

Засега никой не може да оцени с каквато и да е точност каква е вероятността за възникване на живот на дадена планета, а Вселената не е безкрайна според повечето астрофизици, така че не е възможно да се каже колко е вероятно статистически да има живот някъде другаде във Вселената.

А и дори да има живот на много други места, Вселената е толкова огромна, че поне на мен ми се струва много малко вероятно да го открием (или те нас).
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!