За графиката при игрите
Moderator: AlDim
- armageddon
- Forsaken
Re: CryEngine 2-Да гледаш Графика или да плачеш, че не ти въ
Каквото и да си говорим, едно нещо е факт: Crysis е играта с най-добра графика излизала да момента.moron wrote:Реших да оставя своето мнение за един от най-(пре)хвалените Графични Енджини.
Според мен единствената причина за съществуването на CryEngine 2 е наливането на пари
Естествено, за да играеш най-красивата игра, ти трябва най-добрия хардуер. Никой не те кара да си го купиш на сила.
А причината да няма много игри с енджина е пак финансова. Девелопърите искат да си продават продукта, а високите изисквания са пречка.
Това, че Голф-а е доста разпространена кола не я прави по-добра от Ферари-то, нали

И докато Фолксваген правят практични коли за всеки джоб, именно разработките на големите компаний, като Ферари, дърпат автомобилостроенето напред.
- The Dragon
- Elder God
Ти пък с коя точно супер кола реши да сравняваш CryEngine ... Все пак той не представлява алфа ромео на осемкратна цена, а е сериозно направен енджин. И изискванията му въобще не му пречат на лицензирането. Просто няма смисъл - дивелъпърите си знаят и Куейкските и Ънриълските енджини и никой няма да хвърли две години за разучаване на нова технология. Това важеше 2000-та година и за SeriousEngine-a ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Всепак една игра не е само графика и точно Crysis е доказателството. Хубав енджин. Вярно много неоптимизиран, но някой имаме по мощни машини и не ни е проблем да го изпънем на максимум. И какво от това? Играта е зверски тъпа. Дори с хубавата си графика си остава една много, много тъпа игра.
Edit: Изобщо имам чувството, че колкото по хубава става графиката на игрите, толкова по тъпи игри започват да правят...
Edit: Изобщо имам чувството, че колкото по хубава става графиката на игрите, толкова по тъпи игри започват да правят...