Speed Racer

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Jun 03, 2008 5:21 pm

Е стига де, приматът беше разкошен! Един от най-добрите малки примати във филм изобщо! И шимпанзето беше яко също :mrgreen: Иначе се радвам, че те е изкефил :)
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Tue Jun 03, 2008 5:25 pm

Ми, каквото каза Никола. На мен шареното не ми беше неприятно, напротив, дори нямаше момент на 'свикване', I guess I just love шарено. :roll: Идеята на самите състезания, начинът, по който бяха реализирани и тръпката, която носеха беше като цяло най-ценното :) и няколко комично-абсурдистки момента.

Единственото, което не ми хареса и на мен са хлапето с маймуната, фактът, че ми се искаше още и още състезания (бяха ми малко :mrgreen:) и може би донякъде лошковеца със змиите, но това са бели кахъри :roll:.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Tue Jun 03, 2008 5:35 pm

Стига бе хлапето и маймуната реално изнасят филма :lol:
This is it. Ground zero.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Tue Jun 03, 2008 5:36 pm

Още един наистина БЯЛ кахър - камерата по време на рейсинга можеше да е по-"фокусирана". Ама това е само за 5-10% от фактическата продължителност на състезанията във филма.

User avatar
DELgado
Elder God
Posts: 5427
Joined: Thu Jan 04, 2007 3:10 pm

Post by DELgado » Wed Jun 04, 2008 12:20 am

Хлапето и без маймуната щеше да е велико. Но в тим се сработват страхотно.
Иначе си знаех че ще ти хареса Ники. Ако се абстрахираш, че е малко киди, филмчето е пълна наслада.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Jun 04, 2008 10:29 am

Аз тва се чудя кой е по-якият филм с коли, който съм гледал и не се сещам. Всъщност извън Таладега Найтс и един филм с Круз и един със Сталоун за нищо не се сещам със състезания...

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Jun 04, 2008 10:37 am

Е, "Бързи и яростни", но аз съм гледала само втория, който активно не ми хареса.
Last edited by Morwen on Wed Jun 04, 2008 10:47 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Jun 04, 2008 10:40 am

Е ЗОМГ ДА БАСИ...Скапана сесия, размазва ми дивайн мууви нолиджа даже...

Е няма, бързи и яростни мен си ми е по кеф, най-малкото заради баце Вин.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Jun 04, 2008 10:46 am

Е стига де. Бате Вин е много як Ридик, ма в Бързи и яростни не е... ъм... Ридик... :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Jun 04, 2008 10:54 am

Не е така, първият филм е супер, вторият е слаб, третият е също супер, като на края на третия ти иска да ВИЕШ от кеф.

Просто са прекалено различни със Спийд Рейсър за съпоставка ениуей.

Silver
Jaghut Tyrant
Posts: 1765
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:17 am
Contact:

Post by Silver » Sat Sep 13, 2008 1:44 pm

Айде, стара тема, обаче чак вчера се появи HD-то с оптимално качество, а заради идиотското разпространение бях изпуснал премиерата за няколко дни. :(

Пиша тук, защото учудващо само тук има фенове на филма и, чудех се още преди да го гледам, но сега наистина съм в недоумение, какъв е тоя масов хейт навсякъде. Филмът със сигурност не е това, което би могъл да бъде заради конкретни неща (които ще спомена, как иначе), но пък е правен с обезоръжаващ мерак.

Тук една скоба - значи, преди 4-5 години, когато се появиха Матриците 2 и 3 не помня къде, но бях изпаднал в някви пристъпи и бях написал нещо от рода, че Уашовски след като натрупаха лесни милиони ще се скрият някъде да ги изядат, изпият, изебат (и сменят пола си с тях, при желание) и скоро техен филм няма да видим. Well... WRONG. Оказа се, че това са от малкото хора, които правят типични холивудски попкорн филми, но ги правят много, МНОГО добре. Първо, V просто ме отнесе (знам, че е на Джеймс Мактийги, но реално погледнато това си е Уашовски филм) и всъщност го намирам за доста по-напред с материала в сравнение с новия Батман по всички показатели (атмосфера, сюжет, сценарий, музика, камера, монтаж, актьорска игра... остава само Джокера). И сега някаква тотална изненада - corny смесица межди live action и CG за някакъв състезател. Мразя corny, мразя смесица между live action и CG, мразя състезатели, обаче този филм се е получил почти на ръба на оптималното, което би могъл да бъде.

Значи, за да не тегля излишно, споменавам само нещата, които не са ми харесали:

Първо - концептуално филмът е жесток с оригинална и нахална визия, която много много трудно може да се превърне в нещо гледаемо. Мисля, че и в това е проблема на повечето хора с филма - по едно време просто почва да им се вие свят и да ги болят очите и т.н. глупости. Всичко обаче работи на 99%. Останалия 1% е това, от което страдаше Беоулф - страхотно изпипани централни персонажи и шрекообразни статисти. При такива тежки проекти засега няма начин - времето отива за важните неща и винаги остава по нещо недодялано. Та, в Рейсъра можеха да доизпипат background-ите. На места приличат на картонени декори от ученическа пиеска. Опитали са се да замажат нещата с това 2D-like, което никне като слоеве, но на места работи, на места е откровен кич. Пример - битката в Алпите под снега, колкото и добре да беше хореографирана (и дори ми хареса заигравката с particle ефектите), фоновете и блендването на хората в тях бяха плачевни. Но всичко това е нещо, което се отбелязва и се подминава.

Второ - на този филм му трябваше съвсем малко сдържаност в определени моменти, основно свързани с маймуната и хлапето. Значи, по едно време тия двамата се бяха надрусали с бонбони и се носеха на някаква количка по някви коридори... ей това можеха леко да го изрежат, да не говорим между какви драматични сцени се случваше. Разбирам, че е трябвало да е over-the-top, но все пак и в това си има някаква граница на добрия вкус.

Иначе всички актьори бяха в десятката - браво.

Другите неща, които ми направиха хубаво впечатление и май не са споменавани - филмът е PG, но рядко се срещат и PG-13 филми, в които си личи, че режисьорите не са се съобразявали с някакви измислени правила, а са карали както го искат. Детски филм, дълъг 2 часа и 20 минути (когато в момента студията напъват за повече прожекции на ден), в който на няколко пъти се споменава без свян shit и Джон Гудман се спира едва-едва на f-то от fuck, в който показват повече кръв и тупалки, отколкото в Индиана 4... Това не са сериозни неща на пръв поглед, но винаги показват, че гледаш нещо на хора, на които в ръцете им е оставено правото на final cut.

И тва, което задължително трябва да спомена изрично - браво на Майкъл Джакино. Неговата музика е от много особен тип - почти не става за слушане, но пък във филмите работи като за световно. Браво и на него, и на Уашовски за перфектния избор и въобще за цялостната проява на вкус по тая линия - от Матриците с Дон Дейвис, през V с Дарио Марианели, до това сега. Малко са режисьорите, които проявяват такъв усет.

Та така - много доволен като цяло, леко съжалявам, че не го хванах това на кино и чакам следващото им нещо. Очевидно го могат.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sat Sep 13, 2008 1:48 pm

На кино беше наистина впечатляваща тая цветова абоминация :)
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 1 guest