Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Skrotum
Commoner
Posts: 39
Joined: Wed Jul 16, 2008 5:47 pm
Location: Global village

Post by Skrotum » Wed Jul 16, 2008 11:02 pm

След като изгледах този филм на кино, аз изпаднах в кататоничен ступор от това колко вдетенен може да се чувства човек след филм с възрастни актьори. Абсурдността на това еврейско творение е просто отвъд пределите на космическия разум. Човек би очаквал всичко от филм за Индиана Джоунс, но това което ни бе сервирано от мозъчната кора на Георги Лукасов и сие, беше толкова невъобразимо глупаво, че не мисля как може да се опише с прости думи. Всъщност ГРЕШКА - то може да биде описано ЕДИНСТВЕНО с прости думи - боклук, тъпотия, пародия и т.н. епитети.
А можеше да бъде нещо наистина качествено, като се има предвид, че заснемането и визуалния стил на Спилбърг са доста добри и спасяват филма от пълен провал. Стилът на кинематографията е доста адекватен на атмосферата на старите филми и придават необходимата доза носталгия и приятни спомени от първите три части на сериала. Неприятните газове обаче идват откъм сценария - или по-скоро от очевидната липса на смислен такъв. Деменцията на Лукас е довела до огъване на времето и пространството, при което се е получило нещо, написано с акъла на 10 годишно вакло дете, което иска да покаже на мама и тате колко е оригинално. Лошото обаче, е че зрителите и феновете не искат да гледат пародия на филм, а това което са ЧАКАЛИ - интересен и напрегнат приключенски трилър с един от най-култовите персонажи в киноисторията.
Случи се обаче точно обратното - пълна излагация. Лукас се изложи с напъните си за оригиналност, Стефан се изложи със съгласието да режисира тази помия, а Харисън Форд се изложи с това, че показа явно как един обичан с деситилетия персонаж може да потъне в калта само за 2 часа.
Нека да благодарим на Джордж Лукас за поредната доза кино-фекалии!
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. - "Конституция на Република България"

User avatar
L
Commoner
Posts: 31
Joined: Tue Sep 23, 2008 9:33 pm
Location: Mars
Contact:

Post by L » Tue Sep 23, 2008 10:03 pm

Много съм щастлива, че го гледах. Това ми припомни ентусиазмът преди години, когато много исках шапка, ботуши и камшик^^
Допадна ми мотивът с извънземните - най-сетне разгледаха и бъдещето!
Първите 2 части бяха за миналото, третата беше като някакъв преход, а четвъртата - хем минало, хем бъдеще. браво, беше супер.
Ще ти дам ягода, за да ми пазиш тайната...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest