Чехов

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
Ghibli
Elder God

Чехов

Post by Ghibli » Mon Sep 20, 2004 9:35 am

Даже нямам какво толкова да кажа за Чехов, просто го обичам и му се възхищавам. Като почна да говоря за него и ми идват на ума изрази като "прекрасен/велик/хубав/истински човек", които звучат доволно глупаво, като се замислиш, и затова казвам, че го обичам и толкова. Истински се влюбих в него, когато му прочетох биографията и разбрах, че чистотата, човечността и идеализмът на героите му са и негови. Тази година се навършвали 100 от смъртта му, а аз го научих от списанието на М-тел, и ми се прииска една темичка поне да му отделим... на писателя и човека.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Sep 20, 2004 10:02 am

Ами...
Всъщност не знам нищо за Чехов извън книгите му, а и там не знам много. Чел съм само някакъв сборник с разкази. При това беше доста отдавна и... Тогава ми се струваше, че го разбирам. Намирах идея във всеки разказ и дори помня, че наредих извстно количество шестици по литература, но... Чудно ми е ако сега го чета. Какво ли ново ще открия...
Беше мрачен...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Mon Sep 20, 2004 2:14 pm

Ехх Чехов - народа го познава само от Народния и на Мариус Куркински нарцистичните изпълнения. Някак си винаги остава настрана в библиотеката. Преди време се засилих и си взех събраните съчинения от Руската...със сериозното намерение да ги прочета..Само че за нещастие там бяха докарали и Ерофеев и Раковата болница и Последните томове на Набоков...така си остана..

Иначе, Чехов ще го запомня със разказите, разбира се ...свежо такова...чисто..
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...