За Тучков, младостта и... (интересни теми в RpgBg.net)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Daggerstab
Arcanist

За Тучков, младостта и... (интересни теми в RpgBg.net)

Post by Daggerstab » Sun Sep 19, 2004 10:34 am

Такаа... Нали се шматкам и по други форуми, подбрах ви нещо интересно: във forums.rpgbg.net темичката за книгата на Тучков стана доста кървава (след намесата на Майкъл Майндкрайм ;-)), и заслужва да се погледне. Вече обаче май пламъка поизгасна, дискусията се отклони и от нея беше отцепена тема "Възрастта и писането" (тъпичко заглавие, да?), засягаща фундаменталния въпрос бива ли ги младите автори или не....
Който иска да се включи, адреса на въпросния топик е:
http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?t=2629

А пък можем и да продължим дискусията тук...;-)

Едит - промених леко заглавието. Иначе леко съжалявам за спама, но просто днес съм във доста лигаво настроение, както си личи и от постовете ми...
Last edited by Daggerstab on Sun Sep 19, 2004 2:51 pm, edited 1 time in total.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 19, 2004 11:39 am

Нещо ме не трогна тоя спор. Честно казано добрият автор и на 16 ще е добър, верно, но това не значи, че на 40 няма да е много по-добър, ако се е развивал през това време. А че повечето хора на тая възраст са малоумни идиоти не ми е ясно кой човек със здрав разум би тръгнал да спори. Безсмислен ми е такъв разговор. Еле па по отношение на Тучинков. Нито пък смятам, че е неправилно да се твърди, че като цяло по-младите пишат по-некадърно от по-възрастните. Ако човек се вгледа сериозно, на каквото и изключение да попаднеш, все ще е точно това - изключение.
And you can't dance with a devil on your back...

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Sep 19, 2004 12:13 pm

Абс. вярно. Будното въображание, усетът за красота и дълбочина са си нещо, ако не дадено на човек, то поне събуждащо се още в ранните години. Добри автори има и на 15, и на 16, и на 17... само в ШД има достатъчно доказателства за това. Важно е обаче да си знаеш силите и да не се изхвърляш много, щото на тая възраст с всеки месец научаваш по нещо и общо взето човек няма много ясен поглед върху нещата. Темата и на мен не ми се чете, някакси не ми се вижда много смислен спорът.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 19, 2004 12:42 pm

В другата обаче има ценни неща, пуснал съм линк в спама.

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Sep 19, 2004 12:48 pm

Мда, верно, почти я прочетох. Пък и доволно забавна:)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 19, 2004 12:51 pm

Мен конкретно тук Майндкрайм ме радва, обаче, някои ценни неща е казал. А Тучи се фъчка като ощипана булка, което много дълбоко не му прави чест. Че и едно такова мазно в стил "Аз не се хваля, нали, изобщо не искам да се хваля и съм БЕЗМЕРНО учтив, ма вижте се колко сте тъпи, а знаете ли къв съм всъщност пич!"

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Sep 19, 2004 12:51 pm

Има ценни неща наистина в другата тема, много ме израдва как Майндкрайм направи Тучинката на нищо... :D
След като прочетох част от още един пасаж от книгата на Тучков, пуснат там, който според него му бил най-добрия, се зарекох, че това ще го прочета само на 31 февруари. 8-) Просто болезнено слаб стил.

Иначе за младостта и писането съм съгласен с Майндкрайм.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 19, 2004 12:55 pm

Бе според мен е краен малко в точно тоя момент, но общо взето и аз съм съгласен, да...

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sun Sep 19, 2004 3:16 pm

Той кога Майндкрайм не е бил краен? ;-)
Иначе - аз бях пуснал връзка към неговата тема - ето тук - но явно никой не си е правил труда да погледне :|

Любопитен съм защо за Тучков се вдигна такъв шум, а "Господарите на мрамора", която е подобна по същност и цел (книга по ролеви свят с цел "зарибяване на фенове") мина някак незабелязано...

Като съм тръгнал да поствам връзки, ето един стар, но хубавичък спор:
http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?p=23233#23233
(започва от интересната част, където се включва един... стар познайник, и следват един-два неадекватни поста от моя страна) (в своя защита ще кажа, че появата на Майндкрайм в един и същи форум с мен просто ми вдигна кръвното до нечувани висоти и изби всякаква разумна мисъл от главата ми. People are not perfect :( )
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Sep 19, 2004 9:44 pm

Значи, мен този топик върло ме изкефи, пък дори и да пропуснах половината поради смислова недостатъчност. Мнението ми вкратце е, че гениалният писател си се ражда гениален, добрият писател става добър след десетилетия упорит труд, а бездарният писател го бива само да се гаври с по-млади бездарни писатели, което не ми пречи да му се радвам на таланта. Толкоз. Тучо и Майндкрайм могат да си се ухажват още дълго време на тая тема, но, както казах, един гениален писател може да напише гениална книга на осемнайсет, един Тучков - не. И с това темата се изчерпва. Ся, че нито Тучата, нито Мозъчко са гениални писатели, мисля, че е пределно ясно. Ма си падат и двамата яко арогантни, де.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Sep 20, 2004 7:41 pm

След като попрочетох темите стигнах до извода, че младият Тучков се подценява. Много се подценява това момче. Той определено е по-добър художник, отколкото писател, защо се прави на скромен? Бтв, за мен наличието на илюстрации в една книга обикновено е по-скоро недостатък.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Mon Sep 20, 2004 8:56 pm

Какъв стил искате от човек дал 5000лв за до го издадат.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 20, 2004 9:00 pm

Бе не е задължително богатството да върви с некадърие, ама в случая си прав...

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon Sep 20, 2004 11:08 pm

Ами все пак, ако беше толкова кадърен, нямаше да му се наложи да плаща 5000 лева, а щяха да го издадат.

Пък, че гениална книга може да се напише на 17 години - може. И ако същия човек я напише вместо това на 50, не би била по-добра, а различна. Защото гениална (поне за мен) би била книга, която представя нещо по уникален и силно въздействащ начин. И съответно като си по-зрял просто не би изпитвал същото нещо, че да го предадеш. Само че добре написано произведение от 15 годишен автор сигурно се среща по-рядко и от гениално такова.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Tue Sep 21, 2004 7:48 pm

Дали си на 17 или на 47 ако нямаш усета,по- добре не се опитвай въобще!