Аз на плейстешйъна карам на един обикновен Самсунг 22 инча и именно това ме възспира от закупуване на бокса- че ще се вижда прекалено гнусно. Но може би и това е мит.- щом ти играеш значи става, поне голяма разлика ли има с монитор например ?Roland wrote:Естествено, че пиратствам, конкретно игри, особено в случаите, когато нещото си изпревари рилийза. Просто всичко, което ми харесва, си го И купувам.
За телевизора - обикновен, за съжаление. Четенето на надписите е голяма мъка...
Неква техническа помия за HD конзоли
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
Абе ненам мене ми се виждат от пс2ката адски насечено и грозновато за са на 26''вия

- Spoiler: show
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
PS2 e SD конзола, правена да вади изход като за SD телевизор.
няколкото късни PS2 игри, които вадят HD резолюции са изключение, а SD игрите изглеждат силно пикселизирани на HD телевизия. на самсунг телевизор туй може долу-горе да се коригира като се изключи Game Mode и се свали шарпнеса на 0. по тоя начин се симулира некъв ъпскейл и се позамазва пикселизацията.
а като се върже HD конзола като PS3 или 360 към SD телевизор има обратния проблем. там картината се даунскейлва и поне за мен изглежда ужасно. на роланд може би не му прави впечатление, щото не е бил разглезен от нормален HD изход.
няколкото късни PS2 игри, които вадят HD резолюции са изключение, а SD игрите изглеждат силно пикселизирани на HD телевизия. на самсунг телевизор туй може долу-горе да се коригира като се изключи Game Mode и се свали шарпнеса на 0. по тоя начин се симулира некъв ъпскейл и се позамазва пикселизацията.
а като се върже HD конзола като PS3 или 360 към SD телевизор има обратния проблем. там картината се даунскейлва и поне за мен изглежда ужасно. на роланд може би не му прави впечатление, щото не е бил разглезен от нормален HD изход.
- RRSunknown
- Elder God
много добре го знам това и затова когато ми се скапа ТВ-то си взех само 22 инчов и то CRT- за да си играя игрите без проблем. PS2 не е предвидена за големи екрани и LCD-та и винаги има някакви ядове когато се пуска на такива екрани.
Докато за бокса все съм си мислил че е превдиден за голям екран с HD и че ако не е на такъв е ултра зле- ако не е вярно още по- добре.
- специално мене не ме грее защото съм с CRT и резултата винаги е зле
.
Докато за бокса все съм си мислил че е превдиден за голям екран с HD и че ако не е на такъв е ултра зле- ако не е вярно още по- добре.
така е ако имаш що годе нормален мониторвсъщност разликата е съществена. но пък боксът има VGA изход и няма никакви проблеми да се върже с монитор. и после връщане към SD няма. : )
точно за това си мислех и аз и затова го питах.а като се върже HD конзола като PS3 или 360 към SD телевизор има обратния проблем. там картината се даунскейлва и поне за мен изглежда ужасно. на роланд може би не му прави впечатление, щото не е бил разглезен от нормален HD изход.
Last edited by RRSunknown on Fri Oct 10, 2008 6:20 pm, edited 1 time in total.
няма значение, че е CRT. важното е, че има резолюция.RRSunknown wrote: така е ако имаш що годе нормален монитор- специално мене не ме грее защото съм с CRT и резултата винаги е зле
.
HD игрите изглеждат кофти на SD телевизор заради недостиг на резолюция, не заради тръбата. при монитор тоя проблем го няма - 22" монитор със сигурност има резолюция по-голяма от 720p.
- RRSunknown
- Elder God
Айде сега Скорж- аз почнах пръв и той само ми отговори за което вместо да му се караме трябва да му благодаря
.
Както и да е - моя CRT не е 22 инча а долнопробен LG 17-ка така че не ме устройва.
А иначе по темата:
Както и да е - моя CRT не е 22 инча а долнопробен LG 17-ка така че не ме устройва.
А иначе по темата:
Въпрос- няма ли стрелка или голяма карта на която да е отбелязан някъкъв куест? Ако няма значи са се осъзнали и са махнали един от смотаните (за мен ) елементи на Обливиън.Аз леко се дразня на неориентираността в началото. Не обичам тотално да не знам накъде вървя
Абее и разделителна си трябва, но основният проблем на стандартните ТВ-та е точно тръбата, която омазва образа, а и composite входът помага бая за влошаването. CRT мониторите са много по-развити като технология от телевизорите.Scourge wrote:няма значение, че е CRT. важното е, че има резолюция.
HD игрите изглеждат кофти на SD телевизор заради недостиг на резолюция, не заради тръбата. при монитор тоя проблем го няма - 22" монитор със сигурност има резолюция по-голяма от 720p.
А човек ако върже PS2 към HD екран и си пусне God of War, да речем, с progressive scan през component кабел, разликата е титанична, нищо че играта е SD.
Ники, най-вероятно това е проблемът ти с PS2-ката. Вземи си component кабел и всичко заспива.

- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Явно това ме спасява за графика защото още първия път като сложих RGB/scart кабела и усетих огромна разлика а преди това бях само само със SCART и всичко беше леко пикселизирано (за комозита просто няма смисъл да се коментира- абслолютен гнус- замазаност и пикселизираност на килограм. За мене лично това абсолютно неприемлив вариант за която и да е конзола.
за съжаление не е достатъчно. компонентният кабел поправя загубата на инфо от композитния, обаче пикселите си остават големи. особено в игри, които не поддържат прогресив скан, туй води до доста "забавни" картинки (най-честият артефакт е герои разместени през линия заради интерлейсването и движението, нещо което на СД телевизор изощо няма да се види). фф10 и фф12 бяха и двете такива, ако не бъркам. доста кофти резултат има и в игри без мипмапове (shadow of the colossus, конкретно). та ако телевизорът няма някакъв вид ъпскейл, че да позамаже, не е много приятно изживяване. но конкретно оня самсунг от картинката трябва да има movie mode.AlDim wrote: Ники, най-вероятно това е проблемът ти с PS2-ката. Вземи си component кабел и всичко заспива.
също, ако тепърва ще се взима РГБ или компонентен кабел, за предпочитане е все пак компонентен, щото ПС2-то тинтва в зелено картината, когато свири двд-та през РГБ кабел.
Така си е, дори на PS2 понякога е трудно да се чете текст през Composite вход.За мене лично това абсолютно неприемлив вариант за която и да е конзола.
Scourge, всичко зависи от deinterlacing-а на телевизора ти. Някои имат страхотен, други - не чак толкова.
Има настройка за това. Една от петте опции на PS2-ката всъщност...също, ако тепърва ще се взима РГБ или компонентен кабел, за предпочитане е все пак компонентен, щото ПС2-то тинтва в зелено картината, когато свири двд-та през РГБ кабел.
Няма HD телевизор без upscale...та ако телевизорът няма някакъв вид ъпскейл, че да позамаже