Тук наистина е недочул...We are deliberately not told -- perhaps even misled -- about which one Batman is rushing to save. It is assumed -- because of the romantic conventions of American movies and comic books and western culture -- that he will save the girl.
Повечето неща, които е написал са изводи, до които всеки средностатистически човек със средно образование би могъл да достигне.
Вярно е, че филмите развращават, макар да не е в общоприетия смисъл на думата. И то не толкова с тук-там показани гърди или задник. Не е и заради насилието, както смятат някои родители. Развратът се изразява в издигането на пиедестал на гангстери, престъпници, затворници и прочие. Не може главният герой в един филм да е негър престъпник, който избива други негри, които са по-големи престъпници от него. Филмите влияят, да. Особено в детска възраст. Когато аз бях на шест се правех на Батман или Зоро. Не, че тези филми бяха много въздействащи или нещо такова. Но поне героите в тях бяха истински герои. Не, че имам нещо против антигероите. Но когато има антигерой, той трябва да е създаден така, че слабостите му да са разкритикувани по някакъв начин (пример - Beowulf). В голяма част от днешните филми и то тези, които са най-достъпни, гледаеми и неангажиращи разпасаните, говорещи неправилно, псуващи престъпници не са антигерои, а просто герои. Това, комбинирано с определен стил музика, някоя игрица и един още неформиран характер води до някои издънки, от които поне мен ме е гнус.
Мнението ми може да е малко крайно, но си е мое.
Друг аспект на проблема са съвременните ситуативни комедии, които се пръскат от пошлост и простотия. Но няма да се впускам в критика, защото всеки здравомислещ човек не се нуждае от нея.