Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS
...or with you.
Самата Бъфи определено не е емо. Виж, Ейнджъл компенсира и за нея, и за още пет Слейърки. Обаче трябва просто да видиш ТОВА и вече ще гледаш на него от съвсем различен ъгъл

Самата Бъфи определено не е емо. Виж, Ейнджъл компенсира и за нея, и за още пет Слейърки. Обаче трябва просто да видиш ТОВА и вече ще гледаш на него от съвсем различен ъгъл

And you can't dance with a devil on your back...
Еми има си кусурите както всяко нещо в което земеш да ги потърсиш и това. Аз си го почвам втори път от начало на двд-та са и мисля, че кефа ше е двоен с екстрите, че в тубето кофти качество.
Иначе Бъфи си личи, че е правен с чувство за хумор, нърдинес и ирония за които Сашко и донейде Хрис мое си мечтаете само
Но, както казваше сестрата на Стенли в епизода с T&F треълъра - So...Buffy it is!
Иначе Бъфи си личи, че е правен с чувство за хумор, нърдинес и ирония за които Сашко и донейде Хрис мое си мечтаете само

Но, както казваше сестрата на Стенли в епизода с T&F треълъра - So...Buffy it is!
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
О, Боже, аз пък за първи път разбирам, че някой може да търси реализъм точно в битките в "Бъфи"
, при положение, че всички чудовища са направени умишлено бутафорни (добре, с много малки изключения, но не мога да цитирам няколкото епизода).
Но, така или иначе не си падам по спорове.

Но, така или иначе не си падам по спорове.
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
- NoUserFound
- Smallfolk
Re: Buffy the Vampire Slayer
Не!anck wrote:харесва ли ви ?
И от 3-4 епизода,които гледах поради някаква грешка,съм ужасно разочарован от ТЕЛЕвизията,която е допуснала това нещо да се пръкне на екраните ;/
F_CK
All I need is U!
All I need is U!
5 епизода от 4ти сезон вече, от които само в един имаше Спайк. Нема да се разберем по тоя начин.
А Бъфи е неприлично емо-ста, особено напоследък. То вечно са некви страдания, емоции... Сега гледах 4 епизода шитнява мелодрама заради някъф, който я изчука и заеба. Съчувствах й за Ейнджъл в последните два сезона, но това вече писва. Иначе е нахакана, да. От време на време.
А бутафорните битки не е задължително да са и малоумни. Как да е, де. Аз се кефя, когато някой рита и бие шамари на екрана, така че и така става.
А Бъфи е неприлично емо-ста, особено напоследък. То вечно са некви страдания, емоции... Сега гледах 4 епизода шитнява мелодрама заради някъф, който я изчука и заеба. Съчувствах й за Ейнджъл в последните два сезона, но това вече писва. Иначе е нахакана, да. От време на време.

А бутафорните битки не е задължително да са и малоумни. Как да е, де. Аз се кефя, когато някой рита и бие шамари на екрана, така че и така става.
Разбира се, че е злато. Едно от върховите постижения на телевизията въобщеAlDim wrote:Нито аз, нито Амелия сме писали, че сме недоволни от сериала. Не е злато, но забавлява доста.

Хрис, споко, драмата с тоя галфон всеки момент ще свърши, а и Спайк всеки момент ще се появи и никога повече няма да си тръгне

@NoUserFound - горещо ти препоръчвам да направиш няколко неща в реда, в който ти ги казвам:
1. Прочети в Уикипедия кой е Джос Уидън.
2. Ако харесваш комикси, прочети неговия рън на Astonishing X-men (25 броя са и няма нужда да си чел нещо преди тях)
3. Ако харесваш фантастика, изгледай 15-те серии на Firefly, а след тях и филма Serenity. На английски и с английски субтитри, задължително.
4. После си пусни Buffy отново на английски и с английки субтитри задължително, от първи епизод, и го изгледай до края на сезона, плюс, ако не си се отвратил отново, поне първите няколко епизода на втори. Защото в първи сезон сериалът все още се опитва да си застане на краката и реално става това, което е, от втори, но няма как да се почне директно от него.
Гарантирам ти, че ако изпълниш стъпките в този ред, има ОГРОМНА вероятност да останеш със съвсем различни впечатления от сериала.
Бъфи не е сюжетите си, те са умишлено водевилни и абсурдни. Бъфи е героите си, отношенията им, израстването им, символиката, скрита навсякъде, посланията, идеите. От този сериал са се инспирирали колосално количество по-късни тв-неща, той е може би най-изучаваното в университети шоу, при това в буквално десетки специалности, да не говорим за количеството теоретична литература, изписана върху него.
За всичко това си има причина и ако изпълниш стъпките в реда, в който ти ги писах, най-малкото ще видиш каква е, дори да не го харесаш в степента, в която го харесвам аз. Като бонус, ако не те мързи, можеш да прочетеш материала в новия брой на списанието

Ненам. За момента намирам тоя хайп покрай Уидън за леко прекален. Сериалът е ок, но поне досега не е нещо, което да нарека върхово постижение в телевизията. Засега е тийн-комедио-драма в бутафорен псевдо-хорър сетинг. Забелязва се някаква дълбочина на персонажите, но тя не е нещо умопокъртително. А да си кажа, че съм прекарала близо година в Северна Америка и не помня да съм видяла влияние от Бъфи в местната поп-култура. Така че мисля, че се изхвърляте малко с Емо, но може последните 4 сезона да ми променят мнението.
Символиката пък е толкова елементарна на моменти...
Теоретичната литература не е мерило за качество - хората пишат за всякакви простотии. Хората в Америка - още повече.
файърфлай е доста по-добър засега.
Символиката пък е толкова елементарна на моменти...
Теоретичната литература не е мерило за качество - хората пишат за всякакви простотии. Хората в Америка - още повече.
файърфлай е доста по-добър засега.
Количество, Хрис, количество. Хората пишат за какво ли не, но далеч не в такива количества, и далеч не всичко учат в университети. Ти няма как да видиш някакво влияние, щото сериалът е повлиял на телевизията, а не на хората конкретно (изключая излизанията от гардероба заради Уилоу и Тара). Има сумати показатели, по които тоя сериал се различава коренно от себеподобните си преди, че и след него. Но така или иначе имаш да гледаш все още повече, отколкото си гледала до момента, тъй че...
Но от опит знам колко е досадно когато харесваш нещо, но някой го харесва повече от теб. При мен поне води почти до намразване на нещото в разни случаи. Опитай се да игнорираш и си гледай кефа.
Колкото до Firefly, подчертано не е по-добър така, както е, от Бъфи, но съм сто процента сигурен, че щеше да стане, ако му бяха дали шанс да си развие загатнатите сюжетни линии и характерите на персонажите. Те само повърхността докоснаха в първите 15 серии, което си е и нормално за първи сезон на сериал.
А "хайпът" по Уидън не е прекален. И не е хайп. Човекът няма слабо, посредствено или дори средно произведение и това е факт.
Но от опит знам колко е досадно когато харесваш нещо, но някой го харесва повече от теб. При мен поне води почти до намразване на нещото в разни случаи. Опитай се да игнорираш и си гледай кефа.
Колкото до Firefly, подчертано не е по-добър така, както е, от Бъфи, но съм сто процента сигурен, че щеше да стане, ако му бяха дали шанс да си развие загатнатите сюжетни линии и характерите на персонажите. Те само повърхността докоснаха в първите 15 серии, което си е и нормално за първи сезон на сериал.
А "хайпът" по Уидън не е прекален. И не е хайп. Човекът няма слабо, посредствено или дори средно произведение и това е факт.