Fantasy needed!!!!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Fantasy needed!!!!

Post by Drizzt Do`Urden » Sun Oct 03, 2004 1:16 am

значи, търся си интресен фентъзи филм(всъщност като за начало и какъвто и да е ще свърши работа), както и фентъзи книжка, важното е само да не е в повече от 3 части :P
also нещо свързано с вампири(било то книга или филм) също ще ме зарадва ;P
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Oct 03, 2004 2:02 am

Странно защо първият филм, който ми идва наум, е "Легенда". Там можеш да се насладиш на един наистина идиотски изглеждащ Том Круз и една принцеса със спорни интелектуални способности, но пък има много правилен дявол и симпатично горско духче.

Но така както си го казал не е много ясно какво ти трябва и за какво.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sun Oct 03, 2004 9:55 am

трябва ми(може и да ти звучи невероятно ;P) за да го *гледам* ;)
Просто ми се гледа нещо такова, а не се сещам за каквото и да е фентъзи(освен властелина) да е излизало наскоро.
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Sun Oct 03, 2004 12:30 pm

Странно защо първият филм, който ми идва наум, е "Легенда". Там можеш да се насладиш на един наистина идиотски изглеждащ Том Круз и една принцеса със спорни интелектуални способности, но пък има много правилен дявол и симпатично горско духче.
Филмчето много кефи наистина, нищо че е много дърто. Сега ще ме накарате да си го издиря да го гледам пак :D

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Sun Oct 03, 2004 3:07 pm

Хъм, "Лабиринт" ми идва на ум, нищо че е старичък... Не знам дали го има по сървърите...
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Sun Oct 03, 2004 7:39 pm

Ми за вампирите се сещам за "Интервю с вампир". Книгата ми хареса повече от филма. Нищо ,че са старички - това откъде ли ми звучи познато? Съответно не знам дали го има филма по сървърите, но във видиотеките трябва да го има.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sun Oct 03, 2004 8:56 pm

of, ма тва всичкото съм го гладал ;P
освен Легенда, за които просто не се сещам какъв е, а може и да съм го гледал ;P
А Лабиринт ако не се лъжа беше за едно момиче, което иска да се отърве от малкото си сестриче/братче и т.н., нали?
А ако ще говорим за стари филми Willow е първият, за които се сещам

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 04, 2004 12:31 am

А Лабиринт ако не се лъжа беше за едно момиче, което иска да се отърве от малкото си сестриче/братче и т.н., нали?
Всъщност се отърва много успешно от братчето си, но после реши, че си го иска обратно. Беше ми адски любим филм години наред. Май това беше моето първо или второ фентъзи.Освен това я има и Дженифър Конъли в още невръстна възраст.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Oct 04, 2004 1:10 pm

Интервю със вампир е мн добра книга, но филма по книгата не съм гледал, смятам и да не гледам след като видях че във него участват Брад Пит, Том Круз (в очевидно размение според мен роли, интересно как умният режисьор е цанил Том Круз за ролята на високия рус синеок Лестат и Брад Пит за ролята на високия тъмнокос Луис) и Антонио Бандерас (за ролята на изглеждащия на 20 Арманд?). Но пък Вампирските Хроники са цели 10 книжки. И май не са издавани на български, ако греша ме поправете.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 04, 2004 1:27 pm

Ми аз пък съм я чел почти до края кнгиата и съм гледал филма, та да ти кажа, успели са. Подчертано по-добър е от книгата.
And you can't dance with a devil on your back...

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Mon Oct 04, 2004 2:21 pm

koeto e mnogo hubavo, ma temata vse pak ne e tochno takava ;)

necronom
Commoner

.

Post by necronom » Wed Oct 06, 2004 9:34 am

"The Dark Crystal" (syshtiya ekip kato v "Labyrinth", s tazi razlika, che lipsvat aktyorite... dosta starichyk obache i nyama vampiri, uvi)

"Willow" (nyakak si me symnyava da ne si go gledal, no za vseki sluchai...)

"The Storyteller" (otnovo Jim Henson - tva e edno serialche, dosta priyatno - John Hurt e vyprosniya razkazvach, a s nego ima i edno izklyuchitelno zabavno kuche, s koeto si "hrotuvat".
Ne sym siguren obache dali moje da se nameri lesno iz net-a, no vidyah, che sa puskali cyalata poredica na DVD. Vprochem ako namerish - svirkai.)

...za sega mi hrumvat tezi. :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Oct 06, 2004 7:27 pm

A, Storyteller наистина е много хубаво. И аз бих си го свалила :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Wed Oct 06, 2004 7:30 pm

мда, знам го, май по диемата го въртяха

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Oct 08, 2004 4:01 pm

На първо място, много силно препоръчвам "Приказка без край" ("The Neverending Story"). Ако имаш време, може да прочетеш и книжката - заслужава си, определено, но и филма е достатъчно добър.

Може и "Мерлин" да свърши работа - версията на Hallmark, със Сам Нийл, Изабела Роселини, Миранда Ричардсън, Хелена Бонъм-Картър, Мартин Шорт и кой ли още не. Може би си го гледал, но ако е по някоя от нашите телевизии, изтегли си недублиран вариант, защото според мен страшно се губи от дублажа. Вярно, че историята е разказвана безброй пъти вече, но този вариант е много приятен (само дето филма е около 3 часа ...)

Пак по същата линия - "Приказки от хиляда и една нощ" ("Arabian Nights") - отново много добри актьори, а и историите са разказани увлекателно.

Последното, което ми хрумва - но само не ми се смейте - е едно доста популярно в близкото минало анимационно сериалче - "Приключенията на мечето Ръкспин" ("The Adventures of Teddy Ruxpin"). Може и да е много старо, но на мен все още ми е любимо. Освен това, историята е доста интересно, като се замисли човек, абстрахирайки се от страничните сюжети във всеки епизод. Освен това, точно от този сериал дойде знаменитото съкращение ОЧЗ (да са живи и здрави преводачите :) Само не знам дали това може да се намери от някъде, за съжаление ...
This signature is not yet rated