Някой да иска да играе (настолна) ролева игра с мен?...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Tue Oct 05, 2004 3:01 pm

Чакайте малко ,вие за компютърни игри ли си говорите или за настолни РПГ-та?
Първо Балдурите са много опростена версия на системата АДнД, а за някаква прилика с ДнД 3/3.5 едва ли може да се говори изобщо! Изобщо не виждам какво общо има БД с Ендивал и игрането му.
Второ- Fallout (или S.P.E.C.I.A.L. както се казва системата по игрите) няма почти нищо общо с ДнД ,да не кажа ,че съвсем нищо общо няма.
Трето- Като не си чел ОнБ, как може да се изкажеш, че е лоша системата? Защото между 2 и 3 има огромни разлики все пак.
то кефа от играта зависи от играчите, не толкова от системата.
Четвърто- Dragon е напълно прав. Всеки си има система, която харесва, но все пак тя е само помощно средство и е далеч не е най-важното в играта.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 05, 2004 3:06 pm

Абе аз не видях де има сравнение на игрите със системите. Ставаше дума на сравнения на игри с игри. А мен Фолаутската система ме дразнеше честно казано доста :/
And you can't dance with a devil on your back...

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Tue Oct 05, 2004 3:11 pm

Ами просто започна се с изказване, че ДнД е яка система, защото има хубави РПГ игри по нея. И реших да отбележа, че това нищо не доказва. :?
Пък Фолаут и като система и като свят ме дразни, но пък познавам няколко човека, които яко й се кефят.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Oct 05, 2004 4:01 pm

Skywalker - абе и аз незнам ти какво си играл, ама я иди на следния сайт http://www.spiderwebsoftware.com и си дръпни демотата (шареваре версиите) на споменатите от мен по горе игри ( а именно Авернум 1, 2, 3, Бладес of Avernum, Генефорге 1, 2) и ги поиграи малко и ми кажи дали това не са едни наистина мн добри игри, ако и да са по 15 МБ всяка и да са със графика, малко под нивото на Diablo 1? Pr такава нелинейна история, атмосфера и уникалност на система/свят, свобода на избора и различни резултати от същия този избор (вярно, това последното важи повечко за Генефорге серията и е слабо застъпено в Авенум, но все пак) и други такива, ня бях виждал в игра от Арцанум насам. Даже е по добро от Арцанум.
Skywalker wrote: ХАХА,пич незнам какво си играл,но по-добро от БАЛДУРА или ПЛАНЕ СКЕЙПА просто няма,няма и да има.Осъзнай се,няма по-добро от тях.
Плашиш ме. Няма нищо ултимативно нито във Планескапе-а нито във Балдурите. С тях нито почва, нито свършва РПГ жанра. Имат добри елементи, но пък чак да няма нищо по добро ....

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Tue Oct 05, 2004 10:08 pm

Ами да,всъщност няма,така е.Дълбокоста при тях е необятна.
Но това си и мое мнение,няма да те убеждавам в очевдното.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Oct 06, 2004 3:00 pm

Очвидно, Скъвалкер отново пренебрегваш чуждото мнение, и ме караш да мисля че не си играл нито едно друго ЦРПГ без БГ и ПС - Т. О да, и Арканум, щот помян че беше казал.
Айде иди играй и нещо друго, пък тогава ш си говорим пак. Пак ти препоръчвам да изиграеш игрите, споменати от мен в предишния ми пост.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Wed Oct 06, 2004 11:28 pm

Аме ако Ш-Ъ говориме,то поне да говориме професионално.Но за мен този спор свърши преди доста постове,тъй че продължавай да си играеш Арканума,пък като деградираш,може и Ш-и говорим.
Ако не ти се отдават тея неща,пробвой ШАХ или Не се сърди човече,с цялото ми уважение към шаха.