The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6266
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Mon Jan 05, 2009 11:07 am

Aприл 2009 е практически невъзможна дата, човекът все още не е обявил на сайта си, че я е предал в издателството за подготовка за печат, което значи, че издателите му ще трябва да я ръшнат страшно много дори и утре да я получат, за да излезе Април.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Vankata
Paragon
Posts: 615
Joined: Fri Dec 17, 2004 4:39 pm

Post by Vankata » Mon Jan 05, 2009 12:51 pm

А по-паметливите помнят, че първата определена дата беше април-май 2007... :roll: Впрочем ,като гледам, че в сайта на Мартин го няма даже традиционния новогодишен ъпдейт, май не е на добре работата :cry:
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив

Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.

User avatar
Elayne
Elder God
Posts: 6266
Joined: Fri Jan 23, 2004 9:15 pm

Post by Elayne » Mon Jan 05, 2009 1:40 pm

И на мен ми направи впечатление и се поинтересувах след като прочетох коментара на Ян в Редакционното на новия брой на списанието. Абе, тоя човек какво прави? Следите блога му или сайта му или и двете, какви са оправданията, какво се случва с него?

Не мога да повярвам, че слаква така, поредицата е хипер популярна, малко зор да си даде и ще прилапа и още фенове и вероятно още някакви пари (не знам как му се плаща за книга) :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5773
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Mon Jan 05, 2009 1:52 pm

Ще си позволя да отговоря :) Онова в редакционното не се основава на някакви нови сведения за живота и здравето на Мартин, така че няма страшно, не е тръгнал да умира или нещо подобно (или поне не сме чули). Просто си говорихме напоследък как никой не е вечен, човекът е на годинки вече, а с това темпо я камилата, я камиларя...

Иначе "какво прави" и "защо за бога не седне да завърши тая поредица най-сетне" са въпроси, които са от категорията вселенски и философски - тоест без надежда за отговор.
Last edited by Ghibli on Mon Jan 05, 2009 1:54 pm, edited 1 time in total.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
sauron
Paragon
Posts: 616
Joined: Wed Jan 14, 2004 8:50 pm
Location: Middle Earth

Post by sauron » Mon Jan 05, 2009 1:53 pm

Бати, половината му читатели ще вземат да се пенсионират, докато той се накани да напише нещо. да не говорим че почти съм забравил какво ставаше в книгите му, а пък и последната не съм я и чел- чакам да си я коплектувам със следващата :(
Where I was
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry

thorn
Sorcerer
Posts: 488
Joined: Wed Aug 24, 2005 10:45 am

Post by thorn » Mon Jan 05, 2009 1:59 pm

Аз се плаша, че Мартин може да е в задънена улица заради таймлайна на романите си. Доколкото знам, трябваше в някои от романите действието да се развива след известно време, така че вече порастналите деца на Старк да са действащите лица. Ако спазва сегашния темп на действието, ще му трябват поне още няколко книги, докато стигне този момент. Другият вариант е да промени сюжета, така че да го нагоди към новия вариант, а това иска време.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Mon Jan 05, 2009 2:01 pm

Не знам. Според мен просто повече не му се занимава :( Но пък нямам обяснение, че се е навил за филма. Освен ако не смята, че сценарий е по-лесния вариант. Все пак ми се ще да прочета поредицата, завършена от неговата ръка, а не да се надявам някой да я дописва. Човекът е на шейсе все пак. След двайсет години може още да е продуктивен, но аз за себе си не съм сигурна, че няма да ме е повалила старческата деменция :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
stoper
Smallfolk
Posts: 9
Joined: Tue Feb 19, 2008 12:31 am

Post by stoper » Sun Feb 01, 2009 12:05 am

Според мен просто е прекалено голям перфекционист. А и лесно се резсейва от странични неща - спорт, тв, други проекти.
Ако всичко със сериала е шестица и докара рейтинг, продуцентите най-вероятно ще го притиснат... което пък може и да не е добре за книгите.

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Sun Feb 01, 2009 12:46 am

Интересно какъв рейтинг би имал сериал, за който от самото начало ще се знае, че е незавършен? :neutral:
Ако наистина тръгнат да снимат сериал преди книжната поредица да е приключена, това ще е егати слагането на каруцата пред коня. :roll:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Post by Shamajotsi » Sun Feb 01, 2009 1:05 pm

Емчи то много сериали се правят без да са завършени. Най-"бабешки" пример - "Дързост и красота". Не само де, замисли се - първият "Хари Потър" (ако го считаме за сериал) е правен преди излизането на петата книга. "Ерагон" - преди излизането на третата и т.н. (сори за примерите, давам първите, дошли ми на ум).

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Sun Feb 01, 2009 11:59 pm

Не мисля, че примерите ти са подходящи. Особено този с "Дързост и красота", който е малко по-различен формат. :wink:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Mon Feb 02, 2009 12:54 am

Ся не твърдщ че е особено подходящо за сравнение, но доста анимета са правени по манги които не са завършени със прилични резултати. Да не говорим че като нищо авторите на сериала могат да решат да променят сюжета след края на първи сезон според там каквото им скимне - примерно Декстър е по някаква поредица но я следва до края на първата книга, след това продължава на своя глава. да не говорим че спокойно могат да раздуят някой от томчетата на Мартин от 1 на примерно 5 сезона. Примерно Пир за Врани смятам че е особено подходяща за последното :twisted:

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Mon Feb 02, 2009 12:58 am

Както и да правят сериала, той ще си е по недовършена поредица, в която съдбата на главните герои все още не е ясна докрай. Какво ще стане с Денерис, Джон, Тирион, Бран и още сума ти персонажи още не се знае. Не виждам как ще го покажат в сериала.

А и както споменах в друга тема, сериалът ще се точи години. Много години - докато бъде завършена книжната поредица, ако изобщо бъде. И с всяка изминала година ще е все по-трудно да се задържат основните актьори. Затова смятам, че би било по-разумно Мартин първо да допише книгите и после да мисли за адаптирането им на друг носител.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Mon Feb 02, 2009 2:15 am

Напротив. Зависи как е написан сценарият и какво точно е орязано. Аз ще гледам сериал по Песента каквото ще да става. Освен това ХБО си е марка за качество при сериалите, не го забравяйте. Вероятно ще е толкова як, че няма да ни пука за цялостния финал, а ще искаме още и още като при Рим (любимият ми и най-добър сериал евър според мен).

User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Post by Lubimetz13 » Tue Feb 03, 2009 4:38 pm

И аз харесвам "Рим", но не смятам, че идеята за сериал по Песента е много добра. Може би това се дължи донякъде на нежеланието ми да видя която и да фентъзи книга по телевизията, но и не смятам, че Песента е подходяща за адаптация по обективни причини.

И да, фактът, че Мартин предпочита да пише манифести за американски футбол в блога си и да се оплаква, че блогът му обсебва цялото му свободно време, пак там, вместо да си завърши поредицата, е една от тези причини. Ако HBO решат да се отклонят от сюжета на книгите, за да не се влияят от неизгодния мързел на Мартин, това би превърнало сериала в нещо, което няма много общо с Песента, което аз не одобрявам, а ако не го направят, неизбежно ще осъдят Мартин за простотия и престъпна ебавка, след което ще прекратят снимките.

Отделно HBO не могат да си позволят да финансират подобен сериал подобаващо. Преди някой да си извади статистиките от гащите и да почне да стене за парите, които печелила тая или оная компания, епично фентъзи се прави или с бюджета на Властелина на Джаксън, или не се прави изобщо. И тук имам предвид бюджета на Властелина, умножен по броя на епизодите. Колкото и смешно да звучи това, фентъзито е ескейпизъм, а ескейпизмът трябва да е убедителен.

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 4 guests