За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Sat Jan 10, 2009 10:15 am

как ще респектвате заради хероик босове, бре?? :shock:
аз едно време респеквах заради Илидан, сега само веднъж - за Кучето в Накс 25, ама и там сменихме тактиката и вече не го правя...

честно казано, не си спомням след първия бос в Гундрък да сме имали проблем :roll: ни с Таис, ни с Лийд... е, само на последния бос народа носеше по повечко пиков дмж, ама не е нещо, дето да ме е затруднило особено... единия път шамана умря инстант, ама той си има таланта да се вдига сам в комбат, та не си хабих рез-а и го запазих за някой последващ, но не се случи...

това винаги ме впечатлява обаче - народа по хероици всеки път силно се изненадва, когато го рез-на в комбат... толкова ли не се използва от хилъри друиди? щото в рейд това си е нещо обичайно и само се следят КД на друидите...

иначе Драгън, вече сте готови да правите 10 човека рейд - събирайте се и дейрзайте :P
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Mon Jan 12, 2009 9:59 am

в събота срещу неделя гордо падна Малигос 10. Епични 4 часа уайпване, падна на 16-тия опит. Мама му и прасе. мачкахме го в първа и втора фаза и на трета - нъц. Някои опити ни бяха фантастични - влизахме във фаза 3 с 3 минути до енрейдж.

Аз бях гордия слакер на компанията. Умирах винаги първи,само като ме погледне и падах от дракона. баси. Бях му таргет номер 1. Към последните опити издържах по 3 последователни сърджа :? нещо не ме хареса гада. Ще видим довечера на 25 човека, може да си хареса някои друг.

След победата всички си честитихме гордо новата титла - Champion of the frozen waste. Зарадвах се и аз, цъкнах да сменя и аз да се пофукам - ма не. оказа се че неам последния бос на окулус. трее да се поправи грешката, ма да видим кога. Никой не ще да ходи там от гилда.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jan 12, 2009 11:23 am

от целия риалм никой не ще да ходи в пустия Окулус :) аз си влача куестите от нормал още и с двете героини... а иначе при нас Малигос 10 човека падна на 02.01.2009 г.... поне така пише на началната ни страница:
http://www.contamguild.com/

ама аз не бях тогава в рейда... не помня защо отказах - не ми се ходеше, просто... иначе ние продължаваме тегаво-лагавата серия в Накс 25... снощи след нови безумни лаг-спайкове и уайпове на Тади, всички с намалени до 0 видео детайли и без адони, със зор го гътнахме... Сафи падна от раз за рекордно за нас време, а Кел`Тузад - от втори опит...
аз похарчих малко ДКП за куеста от Сафи и сега силно ми трябва Малигос 25 заради нек-а...

бтв, дай някакви съвети за трета фаза? че и аз обичайно там мра...

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Mon Jan 12, 2009 1:20 pm

Ох, Накс :D
имам чувство че там лага е по-голям от колкото в Даларан. На нас Кел`Тузад ни е някаква орисия :( Снощи кротко си доразчистихме до него Почнахме го и гада ни изби като беше на 20 000 кръв - ужас, това са сигърно 4-5 хита да му вкараме. После дойдоха още два уайпа и дойде време да свършва райда. Днес трябва да го убием и после на Малигос 25.

За Малигос - правете дейлито над Окулуса, дрейка там е същия като този от трета фаза.

На 10 човека, противно на всички коментари от нета, най-добри резултати даде тактиката "всеки за себе си". Като почна трета фаза се нареждаме в кръг около него, гледаш да си в рейндж, но не много близо. Започваш с 3 пъти 3 и продължаваш със следната ротация.
1 1 1 2 3 с интервал от около 1,5 секунди.Ако те таргетне спокойно издържаш 1 удар и не си нарушаваш цикъла. Много е важно 2 да стаква от всички райдери през цялото време. защото има някаккви ужастни умножения на демиджа. Без това няма как да влезете в енрейдж таймера.

за 25 - все още нямам идея, защото не съм ходил още. Мога да ти пусна тактиката която раид лидера ни е постнал, че ще ползваме довечера. Ето я:

"the rotation i find best while practicing is stacking 3-4 stacks of nr 3 then 5x1 then 2 then 3, wait till full energy , then 3, and start over again with 5x1 , then 2 , then 3 and again wait till you have full energy then 3 and start over again and if your nr 3 should expire you have plenty of time to stack it up again without nr 2 expires which will be main prio , do not let nr 2 expire under any circumstances.
the reason you should wait till full energy , then click 3 and start the new rotation is to avoid your nr 3 to expire and to ensure that you have spare energy if malygos attacks you with surge so you can stack 2 - 4 combopoints fast and then pop shield(you need to stack those combo points as soon as dbm gives a warning , you have 3 sec to get points on him then the surge will come and you need to pop the shield right away when it comes)"

edit: Сафи го пробвахме вчера за ачийвмънта. ползвахме малкия щамански тотем за 85 фрос резистанс. Падна без проблеми, но не ни даде ачийвмънта. Явно някои имаше фрос резистънс по себе си, а не го беше видял. Нейсе, некст уик, дет се вика :D

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jan 12, 2009 1:23 pm

Tais wrote:от целия риалм никой не ще да ходи в пустия Окулус :)
Напротив, аз ходя. Окулус хероик... ужасът, ужасът :roll: 23 уайпа на последния бос, няма и няма убиване :( Поне разбрах колко струва поправката на гиъра ми от пълно червено (няма и 50г :lol: ). Късно се сетих, че можех и гол да се бия, то няма никакво значение, нали си на дракон... :roll: Какви ли не тактики опитахме, не ще и не ще. То и затова никой не иска да ходи, ако ще да си с Т10 гиър, всичко зависи от скил и тактика :cry:

Иначе Гундрак стана лесен с тактиката със стълбите 8-) Макар че в интерес на истината малки змии допълзяха и дори ме стъннаха, ама боса вече беше мъртъв, та взехме ачийвмънт 8-) Обаче едва не умрях дорде тичах нагоре по стълбата, та мисля следващия път да пробваме да дърпаме към стаята с костите. След първия бос нямаше грижи, само рогето в партито се успа и не прекъсна мамут-трансформацията та изтървахме друг ачийвмънт, но пък боса поема повече дмг в мамут форма, та лошо няма. :wink: Рогоносецът накрая не беше труден, само партито да се научи да ме гушка :lol: :lol: за да не ги поеме носорога косо. А, да, пипнах и ачийвмънт, щото скокльо-боса ме беше наплюл с отрова. :D
След това ХоЛ хероик, имах един ненормален прийст за хийлър дето беше решил да си пробва възможностите та взимахме всички босове на ура (и ачийвмнънти, ачийвмънти... :wink: ) Локен обаче се запъна, три пъти подред умряхме, бавно бягаме от АоЕ-то. Затова решихме брут-форс :lol: - няма да бягаме от АоЕ, бием го и това е. Гътнахме го преди да успее да кастне за трети път АоЕ :lol: И какво - пак ачийвмънт че сме го убили за по-малко от 2 минути 8-)

После беше Окулус за който стана дума :cry: Днес ще е проба на ХоС, там имам спомени че беше весело, трябва да преговоря набързо босовете :mrgreen:

@The Dragon
Аз моя дефенс го държа точно на 535 (най-много 1 или 2 отгоре), всичко друго трупам на стамина и/или додж. Дойде ли ми нов айтем, въртя камъни и енчанти, по цял ходя с едно калкулаторче и смятам ли, смятам :shock: Обаче пък 26к живот и 20% додж :wink:

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Mon Jan 12, 2009 1:38 pm

че нали беше пала бре! хенд оф фридъм, клийнс, лей хендс - то пала така ли умира :P
но съм съгласен, с друидче танк е по-лесно по стълбите.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Jan 12, 2009 2:46 pm

Окулуса трябва да му се свикне. Всъщност е доста лесно, ако знаеш какво правиш. Някой хора от моята гилдия ходят там за кеф. Инстанцията сама по себе си е яка. Аз лично съм го убивал няколко пъти и два пъти съм го танквал. Доста лесен е, но е нужно всички в групата да зная какво правят с драконите.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jan 12, 2009 3:53 pm

Tais wrote:това винаги ме впечатлява обаче - народа по хероици всеки път силно се изненадва, когато го рез-на в комбат... толкова ли не се използва от хилъри друиди? щото в рейд това си е нещо обичайно и само се следят КД на друидите...
Ами то при 5-ман обикновено битките са бързи и особено ако друида е хийлър дорде рес-не един, току-виж му се споминало партито. Ако пък го играе пиле, значи е патка и му е простено, че не се сеща :lol: :lol: :lol:

@Amikae - как го биете, стандартната комбинация с един танк, 3 ДПС и един хийлър-дракон? Или 2 ДПС и 2 хийлър дракона?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Jan 12, 2009 4:02 pm

Последния път го убих с един червен(аз танк), 2 зелени и 2 амбъра.(но не помня със сигурност) Но по принцип е добре да има 2 червени за да умират по бързо аддовете. Може примерно 2 червени, 2 амбъра и 1 зелен. Абе всичко може стига да му свикнете един път. :)

Edit: Забравих да добавя. На този бос е изключително важно танка ви да е добър. Evasion трябва постоянно да е он. Танка почти не трябва да получава хитове. Събира няколко и пуска Evasion, после пак максимално бързо. Така става доста по спокойно за хийлъра.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue Jan 13, 2009 11:48 am

Amikae wrote:Edit: Забравих да добавя. На този бос е изключително важно танка ви да е добър. Evasion трябва постоянно да е он. Танка почти не трябва да получава хитове. Събира няколко и пуска Evasion, после пак максимално бързо. Така става доста по спокойно за хийлъра.
Е то с това трябваше да започнеш :roll: Обикновено аз съм на червения дракон, то затова и толкоз уайпове :lol: :lol: Бях останал с впечатление, че само трябва да помпя Мартир и да поемам целия дмг, ама се оказва, че не било точно тъй :? Нищо де, днес мисля да потренирам пак, че дейлито е ХоЛ, пък там вече не ми е интересно да ходя 8-)
Вчера ХоС се оказа не чак толкоз лесен, макар да го почнахме с летящ старт като отнесохме Мейдънката за по-малко от минута, после Груулоподобния бос претрепахме и отидохме да защитаваме джуджака в залата. Първия път ни разбиха, останахме двама живи, а джуджето се гътна. Почнахме отначало, уж добре вървеше, ама накрая направо ни заляха мобове, партито се изпонатръшка, сал аз един жив, ударих един таунт да събера всички връз себе си, пуснах бъбъл, мобовете хукнаха обратно към джуджето, обаче точно тогава всичко свърши :lol: :lol: Почти като холивудски екшън се получи, спасение в последната секунда :wink: Последният бос го играеше корав и леко поумрях, ама той беше на 5% и останалите го свалиха и без мен 8-)

И да се похваля - най-накрая събрах всички монети от фонтана в Даларан, след като последното петаче го лових безуспешно три дни поред :roll: Сега ми остава "само" да спечеля Буути Бей фишинг контеста и титлата "Salty" е моя :mrgreen:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jan 13, 2009 12:33 pm

PrivateRaio, пействам ти тука поста на магето ни офицер, където като на олигофрени ни обяснява какво да правим в трета фаза, когато дпс-ваме Малигос 25 човека :lol: Много се смях тази сутрин, като влезнах на линия в играта и гилд-съобщението бе "моля прочетете изключително про поста на Блоби как да бием Малигос" :lol:
Iceblob wrote:Phase 3
======

- Deselect and reselect Malygos (this prevents a bug where you can't shield)
- Fly around Malygos Head height
- >30 yards from him (or he AoE = pop)
- Keep with group but keep moving a little (especially when lightning sphere in raid = MOVE ASAP)

DPS ROTATION
Basically, you need combo points to put a DoT on him, which stacks = lotsa pew pew numbers.
You don't want to spend energy fast or you go "oom" and lose your DoT stacks/ability to shield and survive.
Time before DoT wears off: 1 Combo = 6 secs, 2 = 10 seconds.

Rotation is thus:
Press 1, wait 1 sec, Press 1, wait 1 sec, Press 2, Wait 1 sec, REPEAT

However, if Malygos fires flirty eyes :lol: at you, do this when he about to start casting:
Press 1, (if time press another 1), 5.

You should have time in that "10 seconds window" to quickly put another dps rotation to maintain your DoT stacks.

Too Long: Need a Fap (TL:NaP)
Press:
DPS: 1, [wait 1 sec], 1, [wait 1 sec], 2 [wait 1 sec], repeat
Survive: 1, [Another 1?], 5

няма да се спирам надълго и нашироко на това, че снощи бе поредната уайп-вечер, но офицерите са на мнение, че имаме прогрес :) аз мрънках ту на един, ту на друг, колко зле се справям с трета фаза, та ме успокояваха, че е нормално и ще се справим някак... е, истината е, че имахме опит, дето го докарахме до 19% големия дракон, ама аз умрях някъде около 25%... :roll:

а иначе трябва в нерейдващите дни да ме водиш в Окулус-а, Тише... ама и през Войс чата да ми обясняваш какво се иска от мен...

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Tue Jan 13, 2009 1:07 pm

:D
какво да кажа, вчера подобрихме рекорда - 21 уайпа за 3 часа (махнете 30 мин за това че убихме Кел`Тузад от 1ви опит. Познайте кой се кипри с Betrayer of Humanity http://www.wowhead.com/?item=40384).
Вярно, че не бяхме в най-голямата си прелест, ма все пак... Първите 10 бяха за под 1 мин всеки - веднага след 1вото кацане на малигос и 15 умираха. 2те ДК-та хич и не схванаха идеята със спарковете :(

После се стабилизираха нещата, но много има да мрем още за да стане. На първо време не стига дпс да стигнем в 3та фаза навреме, поне в снощния състав.трябват ни около 3 минути (2:40 някъде), а на нас най-добрия ни опит бе 1:47 или нещо такова. Може би по-малко.
Ще се мъчим, да видим какво ще излезе....

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Jan 13, 2009 1:08 pm

Уви, Окулус и аз не съм го видяла. Сума дни се писах за хероик за там и никой не щя да ходи. Накрая ми писна и спрях. Поне титлите не ме вълнуваж.

А за фонтана с монетките - голяма радост там. Часове си стоях, радвайки се на различните надписи по монетите. Така в някакъв момент съм вдигнала фишинга на макс по-миналата седмица, но нямам идея в кой момент е станало. А една от нощите на миналата седмица успях да събера вси монети (една златна беше останала на братчето на Магни) и сега имам някаква подарък... да си я мятам:).

Много ме забавляваше монетата на Кел`Тузад - как ужасно много му се искало някой ден някой да му отиде на гости и да го прегърне силно. Сега всеки ден му се натрисат пълчища с желание да го прегърнат много силно. Другата весела монетка беше тая на .. Агурал май се казваше - последния бос в Шадоуфенг кийп. Как мечтае някой ден да се оттегли в провинцията в къща с кученца... което е и направил:))) Кученцата са малко по-особени... но пак:) Или пък монетата на Магни, дето се надява силно никога да не стане крал:))
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Jan 13, 2009 1:34 pm

а това с достигане на 450 на фишинг БЕЗ ачийвмънт, за което е възмутително!!! :evil: и аз стигнах максимума миналата седмица и бях приготвила фойеверките за ачийвмънта, ама не... 450... и нищо :cry:

явно в пустия Окулус трябва да ходим дружно... а аз - два пъти - и с Таис, и с Лийд...

PrivateRaio, снощи забелязах, че излизахме от комбат на Малигос след около грубо 10 мин... та ви чакат още бая уайпове, щом не достигате 2-рата мин... при нас вече май отработиха първа фаза танковете и кайтващите спарковете, сега трябва да забързаме малко 2-ра, като и оцеляваме повече маймуни де, че да има повече дотове в 3-та фаза... щото там той влиза с около 40% кръв още... а понякога и повече... хубавата вест е, че в трета фаза процентите бързо се топят... стига народа да оцелее някак... там наистина ще ви е весело...

аз снощи първо мрънках заради бъг-а - щото наредих 1 1 5, ама щит никакъв не се появи и ме прати у Космоса пустия дракон :( на следващия опит пък загубих ориентация и за залутах из Космоса, докато открия групата :roll: после бях по-добре, ама си е тегавина... тази вечер продължаваме с опитите, поне сме достатъчно упорити де...

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Tue Jan 13, 2009 2:09 pm

Толкоз 10 минути му е енрейдж таимера на гадината.
Към последните опити се пооправиха нещата, но още дълъг път ни чака. На 25 човека адовете в 2ра фаза са много и умират бая по-трудно. там общо взето се изясняват нещата, поне не губим хора. Естествено трябва да качим и там скоростта.

Има много бъгове обаче. таргетинга е направо отчайващ, ако изобщо работи в зоната.

Днес поразгледах, доста хора се оплакват че след приземяване Малигос ги изтрепва, защото аркейн сторма е инстант след вортекс. Много често се случва той да кастне и аркейн брет и тогава няма кой да издържи. Сега, като се замисля, уайповете бяха защото лечителите умираха след приземяване. Аз лично забелязах, че отдалечаване от малигос след вортекс ме държи жив, поне не си спомням да съм умирал на първа или втора фаза, освен ако рейд лидера не е казъл да се принесем в жертва :D Забелязах, че на няколко пъти гадината кастна аркейн бред дето започваше не от главата му, а някъде от средата на корема. Отново имаше доста хора kоито се оплакваха че им се е случвало и на тях. Но ще падне де, рано или късно :D

колкото то спарк контрола - бая още имат да учат и двете ДК-та дето бяха с нас. На 10 човека бумкина дето ги кайтваше и руутваше се справяше направо перфектно.

За съжаление глупавия форум на Близард падна и не мога да линкна препратката към дискусията.