Интересна класация
Интересна класация
Топ 100 на бестселърите за 2008 г. според USA Today:
http://www.usatoday.com/life/books/news ... tles_N.htm
9-тото място ме потресе леко...
http://www.usatoday.com/life/books/news ... tles_N.htm
9-тото място ме потресе леко...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Я, Кормак МакКарти и Йън МакЮън преди Нора Робъртс 
А за деветото място си прав, и мен ме поошашка
Иначе ми хареса това, че в първите десет няма книги за диети, хареса ми това, че в първите десет (и още повече в първите двайсет) има "сериозни" книги, хареса ми и това, че в първите 100 са влезли и книги като "Да убиеш присмехулник" и "Спасителят в ръжта" (макар че малко се плаша, като се замисля, че те може просто да са били препоръчани от Опра), а е донякъде забавно, че са влезли и неща като рекордите на Гинес за последната година и "The Official SAT Study Guide" 
Да, класацията е интересна.

А за деветото място си прав, и мен ме поошашка

Да, класацията е интересна.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- RRSunknown
- Elder God
Мне, всъщност наистина е интересна. Наред с доста боклучавия вкус, както и Пенчев отбеляза са се промъкнали свестни книги.
Правилата на бордгейминга:
- Gunslinger
- Warmage
60 Watchmen Alan Moore, Dave Gibbons!Cool!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
Всъщност Брисингр е в пъти по-зле от предната и в няколко пъти повече по-зле от първа. Просто отбелязвам. Но не е изненадващо, че е толкова напред според мен.RRSunknown wrote:Може пък Паолини рязко да дръпнал напред в качеството на книгите, тук трябва да каже мнение някой който е рискувал да чете книгите му
мен повече ме ошашкват 1 до 4 място .
And you can't dance with a devil on your back...
Е как така по-зле от първа
Да отбележа: аз не смятам първата за лоша книга (може би само защото последно я четох на 13, въпросът няма отношение към темата), стресна ме фактът, че един автор може да върви назад, вместо да се развива
И, да, може и отговор да дадеш защо точно я смяташ за по-слаба, ще ми е интересно.
За класацията: честно казано, не се учудих нито на мястото на Брисингр, нито на смазващите резултати на Майер - Twilight всеки, който я е чел (почти де) е казал, че е хубава, а Брисингр все пак е толкова типично хай фентъзи, че при всичките си недостатъци все се е купувала...

Да отбележа: аз не смятам първата за лоша книга (може би само защото последно я четох на 13, въпросът няма отношение към темата), стресна ме фактът, че един автор може да върви назад, вместо да се развива

И, да, може и отговор да дадеш защо точно я смяташ за по-слаба, ще ми е интересно.
За класацията: честно казано, не се учудих нито на мястото на Брисингр, нито на смазващите резултати на Майер - Twilight всеки, който я е чел (почти де) е казал, че е хубава, а Брисингр все пак е толкова типично хай фентъзи, че при всичките си недостатъци все се е купувала...
- Moridin
- Global Moderator
Не би било странно (Паолини и Майер) наистина, ако това беше класация за бестселъри във фентъзито. Поне доколкото аз виждам е обща класация. Затова ми изглежда адски странно, че първите 4 места в подобна класация са окупирани от фентъзи книги и то от един автор. Мисля, че дори потърките ставаха само по единично бестселъри.
Може да е зарад филма
Може да е зарад филма

This is it. Ground zero.
- Lubimetz13
- Mistborn
По единично друг път, ставаха по тройки. Винаги първите две/три места са били за тях.Moridin wrote:Не би било странно (Паолини и Майер) наистина, ако това беше класация за бестселъри във фентъзито. Поне доколкото аз виждам е обща класация. Затова ми изглежда адски странно, че първите 4 места в подобна класация са окупирани от фентъзи книги и то от един автор. Мисля, че дори потърките ставаха само по единично бестселъри.
Може да е зарад филма
Last edited by Celeborn on Thu Jan 22, 2009 11:16 am, edited 1 time in total.
novembre
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.
la città si accende in un istante
il mio corpo non si veste più di voglie
e tu non sembri neanche più così forte
come ti credevo un anno fa
novembre.
- RRSunknown