Май има някакъв проблем във форума...

Пишете за оплаквания, въпроси и/или предложения по форума. Или недейте...

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Dec 13, 2008 4:23 pm

Често ми го прави тоя проблем ФФ-то. Оправя след като му изтриеш кеш и куки. Поне при мен де. Но поне веднъж месечно ми се случва.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Nyn
Sorcerer

Post by Nyn » Sun Dec 14, 2008 9:47 pm

Днеска цял ден ми дава connection timed out за shadowdance.info от всички браузъри :neutral:, чак сега ми го зареди. Макар че гледам, че има постове, тъй че може и в моя нет да е бил проблема... Но чистих кукита, рестартирах и т.н., а другите сайтове си ги отварях нормално.
To the unfortunate person who threw a shoe on the stage. We collect shoes, so you're not getting it back. You're gonna have to hop home, on one leg. And while you're hopping home, dear shoeless person, you could whistle this tune to yourself. *starts playing Nancy Boy*

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sun Feb 01, 2009 11:46 am

Някой друг да има този проблем - от няколко дни всеки път като се логна и ми дава абсолютно всички подфоруми като прочетени и без нови мнения? Едва ли три дни никой нищо никъде не е писал, та се чудя какво става :shock:
Image

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Feb 14, 2009 4:42 am

Ако някой се е опитвал да ползва форума днес, 14 февруари, между 3 и 4 часа сутринта, и се е сблъсквал с някакви critical errors, свързани с някакви таблици в базите данни, проблемът е оправен. Така де, вие вече виждате, че е оправен, щом четете това :) Проблемът беше в хостинг-доставчика, и по-точно в colocation центъра (фирмата, сградата и помещението, в които ни се намират сървърите), които *спряха тока* на хостинг-доставчика така, че *всички* сървъри бяха спрели и после тръгнали пак. После имахме "интересни" половин-един час, през който трябваше да видим дали всички услуги върху всички машини работят като хората, и в крайна сметка стигнах до оправяне на базите данни, които форумът ползваше.

Извинявам се и на администраторите на форума, които дори и да са разбрали, че има проблем, не са можели нищо да направят (а ми се струва, че Жоро по едно време дори опита, но просто нямаше как :)), и на обикновените потребители на форума, които хич пък не са знаели какво да правят :) Надявам се повече да не ни спират тока... и, да, знам колко глупаво звучи това през 2009-та година, имам силни подозрения, че в понеделник ще има разговори на високо ниво това повече да не се повтаря :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Feb 14, 2009 5:04 am

И са те дигнали през нощта? :mrgreen:

иначе мен по едно време ми даде да рипеърна таблицата, макар че в началото даже днс заявките май нещо не стигаха (може би когато е нямало ток).
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Feb 14, 2009 5:16 am

Ми... Жоро... когато дежурният получи една сюрия SMS-и, че *всички* услуги по *всички* сървъри са се рестартирали в рамките на една минута... и когато се логне на една-две машини и види, че *всичките* са с uptime 1-2 минути... мдам, обадиха ми се през нощта, някак си съвсем нормално е :) То пък аз и не спях още де :)

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Feb 14, 2009 11:47 am

Пенчев, успокоих се, че не само аз съм се чудил какво да правя в 4 30 сутринта :mrgreen:

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Feb 20, 2009 10:34 am

herairness wrote:Някой друг да има този проблем - от няколко дни всеки път като се логна и ми дава абсолютно всички подфоруми като прочетени и без нови мнения? Едва ли три дни никой нищо никъде не е писал, та се чудя какво става :shock:
Повтарям си куесчъна, белким на някой му дойде някаква идея, че не мога да помня къде какво съм чела последно и ми е много нещастно така :oops:
Image

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Feb 20, 2009 12:11 pm

На мен ми се случва от време на време, когато се логвам от не моя си компютър (където съм цъкнала да ме помни). Мисля, че много хора имаха този проблем, прословутото разлогване. Дали се намери решение не помня, Моридин трябва да каже.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Fri Feb 20, 2009 2:13 pm

Първото, което ми хрумва, е някакъв проблем с cookies - ама форумът не иска от браузъра нищо повече от това да може да помни cookies, да приема cookies от този сайт :( Доскоро може би имаше нужда и от това с приемането на cookies от други (third-party) сайтове, но сега вече не би трябвало да е нужно. Ама все пак...

herairness, можеш ли да се разходиш из настройките на браузъра си и да видиш дали той приема cookies от този сайт? За всеки случай ще е добре да включиш и приемането на cookies от third-party сайтове. Ама знам ли, би трябвало да работи :(

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 20, 2009 2:20 pm

Ми като цяло едно решение, което приложих оправи проблемите на повечето хора тогава, но въпреки това понякога се намира по някой още с неизправности, за съжаление не мисля, че нещо по форума може да се направи повече. Със същата вероятност е проблем в браузъра. Скоро на новото пхпбб да се надяваме... :)
This is it. Ground zero.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Feb 20, 2009 6:03 pm

Roamer wrote:Първото, което ми хрумва, е някакъв проблем с cookies - ама форумът не иска от браузъра нищо повече от това да може да помни cookies, да приема cookies от този сайт :( Доскоро може би имаше нужда и от това с приемането на cookies от други (third-party) сайтове, но сега вече не би трябвало да е нужно. Ама все пак...

herairness, можеш ли да се разходиш из настройките на браузъра си и да видиш дали той приема cookies от този сайт? За всеки случай ще е добре да включиш и приемането на cookies от third-party сайтове. Ама знам ли, би трябвало да работи :(
Всичко си е наред с кукитата :( Явно е от браузъра нещо, защото сега пък като влязох и излязох се появиха мнения :?
Image

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Mar 16, 2009 10:11 am

Искам да попитам - някой да ползва Chrome? Редовно като си тайпя поста ми се разбозява изображението нещо - особено ако искам да се върна и редактирам. Та ако някой позлва да каже дали има подобен проблем.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Mar 16, 2009 10:22 am

Аз ползвам и да като набирам текст и тръгна да го трия или да давам назад, за да изтрия последните букви/думи, нещата се скофтват бая. Но за всичко останало засега е по-удобен от ФФ, защото работи по-бързо и не ми забива след не-знам-точно-колко-минути-айдъл. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Mar 16, 2009 10:24 am

Мдам рефреша в хрома с форума на кирилицата нещо е бъгав :( със скролване нагоре надолу се оправя образа... ма е досада да се пише така :(
Last edited by Xellos on Mon Mar 16, 2009 11:29 am, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”