Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 07, 2009 1:44 am

Тук в Канада Бъфи и Ейнджъл бокссетовете са в разпродажба навсякъде от няколко месеца насам. Изкарани са най-отпред - не знам дали им вървят или не им вървят и затова...

Дарла е готин персонаж, но всъщност реално погледнато не претърпя развитие. Развитие, или въобще промяна няква имаше, когато беше в досега с някаква душа - собствената й или на бебето. Иначе не мръдна и на йота като вампирка. Както и Анджелус де, но той пък си кърти по дефиниция такъв какъвто е. Бати, с различните имена Ейнджъл/Анджелус някак възприемам образа като два различни такива. Докато Дарла е с едно име през цялото време и така ми е малко трудно да оценя еволюцията й, ако е имало такава... Ейнджъл се развива, Анджелус - не, Дарла осцилира...
Така и не можах да се влюбя в нея - Анджелус и Друзила са по-яки. А и както съм казвала вече, актрисата преиграва.

edit: Разликата в сетингите си казва думата също за съществата в сериалите. В селото Сънидейл, от оная дупка си излизат чисто адски пресни, пресни твари. Докато в Лос Анджелис ги има вече от поколения, омесили са се с хората и т.н. Негрите и азиатците в Бъфи също бяха по-малко, което си е типично за малките "бели" селташки градчета.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Mar 07, 2009 2:43 am

Не казвам, че Дарла има голямо развитие (макар че има, щото помниш, че душа си имаше и в началото като се появи, а не беше твърде добра), а че е добре развит персонаж :) И не мисля, че преиграва, но тука е до вкус.

Те вампирите принципно много-много не се променят с тая липсваща душа. Дори Спайки реално не се промени съществено при все залибването си с Бъфи. Фуул фор лав си остана до последно.
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 07, 2009 4:19 am

Право думаш.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 10, 2009 5:23 am

Нямам спомен дали съм го пускал, та рекох да го пусна пак: разкошно мюзик видео с началната песен от Footloose.

http://www.youtube.com/watch?v=SendZQVVMQM

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 13, 2009 5:11 pm

OK, признайте си - някой друг гледал ли е Once More with Feeling нездравословен брой пъти или само аз съм чак толкова зарибен, че да мога да издекламирам без грешка половината песни? :lol:

Много се зарибих по Angel, като гледам предишния ми пост от кога е, значи съм изгълтал цял сезон за по-малко от седмица. От както пристигна Уесли и хуморът вече е на много високо ниво, разговорите му с Корделия къртят почти винаги. Последният епизод, който гледах беше с обира на музея. Макар че въобще не ми стана ясно защо Ейнджъл се захвана с това начинание вместо да натупа обирджиите още като се срещна с тях, епизодът имаше много впечатляващ завършек, а веселият Ейнджъл правещ се на over the top вампир от Лас Вегас беше мега-забавен, особено на фона на терзанията му в предишните епизоди.
Spoiler: show
Малко не ми е ясно за чий Вофрам и Харт искат да го правят зъл, вместо да го убият, но да видим.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Mar 13, 2009 6:27 pm

btw, Умрех от хилеж като в BONES - Бореаназ /втори сезон май 4-5 епизод/ се появи в няква кратка роля там май Карла :mrgreen:

Нема още усещане за Буут, Ейнджъл си остава натрапен :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 13, 2009 6:40 pm

Matrim wrote:OK, признайте си - някой друг гледал ли е Once More with Feeling нездравословен брой пъти или само аз съм чак толкова зарибен, че да мога да издекламирам без грешка половината песни? :lol:
Хаха, нууб :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Аз знам целия саундтрак на изуст, имам го оригинален, а също имам и оригиналния и тотално изчерпан в световен мащаб скрипт-буук със сценария, мейкинга и партитурите на епизода. You know nothing of true geekiness :mrgreen:

За Уолфрам енд Харт си има причина, да. А сериалът е разкошен.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 13, 2009 9:02 pm

Ти беше ясен и без да чета предишните страници, повече за по-незарибените по мюзикъли питах. :)

Иначе много ме е яд, че се бях оспойлил леко за развръзката на епизода Reunion. Но пак страшно много ме изкефи, почвам наистина да вярвам на твърденията, че проблемите в последните сезони на Бъфи идват до голяма степен от това, че много сценаристи са мигрирали към Angel, а и Tim Minear, който не е от работилите по Бъфи, досега е почти безгрешен и наистина добавя много към изграждането на характерите на Друзила, Ейнджъл и Дарла. Друзила досега не ме беше кефила особено много, но в Reunion и предишния епизод мачка.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 13, 2009 9:09 pm

Аз съм гледала само два пъти мюзикъл епизода (и още един път с коментар), но си въртя ОСТ-а му на работа постоянно. Още не знам целите песни наизуст, ма съм близо...

Иначе и Ейнджъл си има проблемите, но може и на теб да ти е писнало към края като на мен от мелодрамите и нацупената мутричка на Бъфи и затова сега да се кефиш на един сериал, дето всъщност има главен герой мъж и следователно женските простотии са ни спестени и освен това някак не се взима толкова насериозно.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 13, 2009 9:16 pm

Абе реално погледнато Ейнджъл всъщност е бая по-сериозен от Бъфи, най-малкото заради яко "всичко е сиво" социалната си тематика, докато другият сериал вс пак е много повече керъктър ориентиран. Но самият Ейнджъл не се взима толкова насериозно, а и другите - него, това си е факт.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Mar 13, 2009 9:31 pm

Абе мелодрамите и в Ейнджъл ги има засега, обаче Ейнджъл си е бил broody вече цяло столетие и повече му пасва да е изтерзан, а и засега са далеч по-добре написани отколкото в последните сезони на Бъфи, което е разковничето за мен.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 14, 2009 11:35 am

След Ейнджъл препоръчвам вкарване на няколко серии от Бонес :) Любопитна ми е реакцията ;р Щото за мене Бореаназ е Ейнджъл :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 14, 2009 6:02 pm

За мен е и двете. Но Буут по му тичка някак.

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Mar 17, 2009 5:30 pm

Съгласен съм, Буут може да си позволи да пуска шегички, да обсъжда личния си живот с скуинтовете и да се наслаждава на живота много по-често от Ейнджъл, а поне според мен Бореаназ повече го бива в това. Макар че и в меланхолията става все по-добър.

Свърших втория сезон на Angel и общо взето съм много доволен. Последният арк беше малко като гръм от ясно небе и не се връзваше много с останалото, но сам по себе си беше достатъчно добър. А и Лорн е толкова забавен, че арк, в който той е ключов не може да е много зле по default. :lol: А и имаше Корди фенсървис на корем, което винаги е плюс.
Уесли показа страхотно израстване този сезон, епизодът с Хармъни показа по-добре отколкото цели сезони Спайк, че вампирите без душа си остават лоши, Ейнджъл разбрам, че трябва да върши добро заради самото добро, а не заради някаква хипотетична награда и т.н. Направо донякъде. не ми се иска да продължавам, за да не си разваля впечатленията. :)

Нещото, което не ми хареса
Spoiler: show
е как Ейнджъл остави Дарла и Друзила да се измъкнат. Едно, че досега всички подпалени вампири си пукясваха за секунди, а тия двете някак оцеляха, и второ това беше ужасно безотговорно от негова страна. Корделия направи същото с Хармъни, както и Бъфи един милион пъти със Спайк и веднъж-дваж с Хармъни и Друзила. Няма ли все пак поне веднъж да убият вампир, който има присъствие в повече от десет епизода? И да не го съживяват. Въпросът е реторичен, бтв, недейте спойли в отговор, моля. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 17, 2009 9:35 pm

Мрънкало. Се едно ти моеш да избиваш всеки срещнат "зъл", когото познаваш, само щото е "зъл"...

Останаха ми пет епизода до края на Ейнджъл. Не съм никак убеден, че развитието с Фред ме кефи, но Илирия е разкошна просто. Т.е. много яка де, като образ никва я няма още, а едва ли и ще я заима тепърва. Драмите бяха яки около нея много.

Развитието с Корделия смучеше пишки. Лошо и с енергия, на каквато не вярвах, че сценарият е способен...