Кривопис

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Feb 27, 2009 1:21 pm

Няма какво да добавя към мнението на Жоро. Съгласна съм.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Wed Mar 04, 2009 4:04 pm

За изгубването на контролният лист читателят се лишава от право да ползва библиотеката за срок до 1 месец.
Да живей Бюрокрацията!!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 14, 2009 10:49 am

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 14, 2009 6:41 pm

Еми аз не пиша с ченгели откакто станах 5ти клас. Човек си заформя собствен почерк през гопдините. Аз повечето главни букви ги пиша като печатни. Голяма част от малките също. Досега си спомням само един колега, който пишеше в уни-то както пишехме в първи клас, но той не беше в ред с главата и без тва.
Винаги съм ги мразела ченгелите. Колкото повече ченгели има, толкова по-трудно се чете. Би трябвало те да ни улесняват прехода от една буква към друга, обаче на мен лично не са ми удобни.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Mar 14, 2009 6:50 pm

Важното е да е четивно, удобно и най-вече пишещите да са грамотни. Дали пишеш красивичко е все тая, когато нацвъкваш от тъпотия по пет грешки на един ред.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Mar 14, 2009 6:53 pm

Пък аз пиша печатно. И пак съм трудно четим.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Sat Mar 14, 2009 7:17 pm

Аз на кирилица пиша с ченгелчета и завъртулки, като резултатът е непрекъсната линия мастило, която изглежда красиво отдалече...

...но опита ли се човек да я прочете, особено ако съм писал бързо, майка му жална. Сериозно, в осми клас другарчетата не искаха домашни да преписват от мене, щото не можеха да ми дешифрират почерка :lol:

На латиница пиша общо-взето печатно, само със завъртулка-две (малкото L например) и се чете в пъти по-лесно.

Не е толкоз лоша идеята.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Mar 14, 2009 9:08 pm

Amelia wrote:Еми аз не пиша с ченгели откакто станах 5ти клас. Човек си заформя собствен почерк през гопдините. Аз повечето главни букви ги пиша като печатни. Голяма част от малките също. Досега си спомням само един колега, който пишеше в уни-то както пишехме в първи клас, но той не беше в ред с главата и без тва.
Винаги съм ги мразела ченгелите. Колкото повече ченгели има, толкова по-трудно се чете. Би трябвало те да ни улесняват прехода от една буква към друга, обаче на мен лично не са ми удобни.
Дейм... Изглежда и аз не съм в ред в главата. А аз си мислех, а то било... :oops:

В интерес на истината последно време започвам да ползвам по-честичко печатни букви, но като цяло си пиша, както съм писал в първи клас. Обръщайки се назад съвсем ясно осъзнавам, че това се дължи на обсебената ми майка, която ме тормозеше неимоверно много, когато в първи клас си пишех домашните на онези редчета и всяка дребна грешка създаваше избухване от нейна страна, а съответно поощренията покрай избухванията липсваха. Това както и някои други неща свързани с ранното ми развитие, като дете са доста гадно изкривени от родителите ми покрай техните малки лудости и мен ми отне сравнително доста време да се осъзная и съзнателно да започвам да отстранявам дефектите си. Този е един от малкото, които останаха, но сякаш последно време и той избледнява.
В интерес на истината мислейки си за това доста ми се иска да зашлевя майка ми поне няколко пъти доста здраво и да и кажа какво мисля, но ме спира факта, че всъщност тя не го е правила нарочно и намерението и е било друго, а и всъщност е един чудесен човек. Пък и винаги я има вероятността начина ми на писане(перфектно четлив в интерес на истината, просто доста грозен) да се дължи на неумението ми да рисувам, чертая и всякакъв тип подобни дейности. Тези мисли пък ме карат да се срамувам за другите си разсъждения. Абе и аз не знам кое е вярно...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Mar 14, 2009 9:23 pm

Еми те родителите са така...
Няма как да не те деформират с нещо. Както и ние няма как да не деформираме собствените си деца.

Но ето че си почнал да си променяш почерка и ти. Значи тея буквета дето ни мъчат да пишем като малки не са ни удобни.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Mar 14, 2009 9:47 pm

Ми аз доста слято пиша. Грозно, но слято. И така ми е по-удобно. :dunno:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Mar 14, 2009 9:52 pm

Ами на мен си ми е удобно, даже много. Пиша доста по-четливо от доста хора, които ползват печатни или каквито и да е там букви. Единствения недостатък е, че не пиша особено красиво, но пък съм убеден, че една по-умела ръка може да съчетае красотата с четливостта. А и да си кажа честно започвам да ползвам печатните букви не защото ми е по-удобно, а защото някой от колегите ми в университета си правят добродушни шеги и побутват интереса ми просто да опитам как е. За сега съм на мнение, че писането си прелива доста по-добре точно, както са ни учили в първи клас и по този начин мога да пиша много по-бързо и лесно. Пък и понякога има моменти, в които не се излагам и бих казал, че писаното си е доста красива гледка. :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Mar 17, 2009 5:42 pm

Окончателно човек разбира как пише именно в университета, когато му се наложи да записва два часа без прекъсване какво говори професорът по предмет без учебници със скорост като за стенографи. Някак си всеки си намира по естествен път онзи начин на писане, който е най-бърз и изразходва най-малко енергия.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.