За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)
Moderator: Moridin
Най-приличните и често ползвани са в АХ 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
дам, май нямаше в Армъри използваните от играчите глифове...
имай предвид, че рисърча за откриване на нов глиф отдавна не дава резултати, та темата в Елитист Джъркс няма и защо да бъде ъпдейтвана, а предполагам, че за новите глифове, дето се очакват с пач 3.1 са пуснали отделна тема...
иначе в сайта на вов-хед можеш да разгледаш глифовете за шаман от Инскрипшъна:
http://www.wowhead.com/?spells=11.773
имай предвид, че рисърча за откриване на нов глиф отдавна не дава резултати, та темата в Елитист Джъркс няма и защо да бъде ъпдейтвана, а предполагам, че за новите глифове, дето се очакват с пач 3.1 са пуснали отделна тема...
иначе в сайта на вов-хед можеш да разгледаш глифовете за шаман от Инскрипшъна:
http://www.wowhead.com/?spells=11.773
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
елитистите в момента обсъждат по форума си новите ефекти на предстоящия пач - нали ходят да пробват тест релма. Затова засега задържат осъвременяването на основните си теми.
Морви, както каза Таис, ще трябва да пробваш. Засега най-лесно и бързо левълвам паладина - както е бъфнат по този начин. Това значи, меле игра (освен ако не си решила да лекуваш в групи, но аз не го препоръчвам много - много добър хийлър, но ми се струва скучен да го играеш така, при положение, че има по-забавни хийлърски класове)). С лок също ще ти върви добре. В момента са много злобни, правят много демидж, а на всичко отгоре от един момент получаваш личен танк и можеш да оголиш лесно една поляна от всичко живо на нея, без да те ударят (малко преувеличих вероятно, но не е много далече от истината).
Рогето също се движи приятно, но там имаш армър ограничението - т.е. в мелето си, ако понесеш много удари, можеш да се гътнеш... но пък е survivor - има умения да се скатае и да избяга от битка, ако стане много неудобно положението. Друидът е много забавен клас - там можеш да играеш меле, кастър дпс или хийлър. За магето Таня може да разказва -аз имам едно, зациклило на 30 ниво. Определено изглежда доста забавен клас, ама така и не успях да му отделя време засега. Шаманът ми е мъгла. Уориърът - още повече.
Избери си два класа - първите 20 левъла се правят ужасно бързо и неусетно. и горе долу ще усетиш кое те влече повече:)
Морви, както каза Таис, ще трябва да пробваш. Засега най-лесно и бързо левълвам паладина - както е бъфнат по този начин. Това значи, меле игра (освен ако не си решила да лекуваш в групи, но аз не го препоръчвам много - много добър хийлър, но ми се струва скучен да го играеш така, при положение, че има по-забавни хийлърски класове)). С лок също ще ти върви добре. В момента са много злобни, правят много демидж, а на всичко отгоре от един момент получаваш личен танк и можеш да оголиш лесно една поляна от всичко живо на нея, без да те ударят (малко преувеличих вероятно, но не е много далече от истината).
Рогето също се движи приятно, но там имаш армър ограничението - т.е. в мелето си, ако понесеш много удари, можеш да се гътнеш... но пък е survivor - има умения да се скатае и да избяга от битка, ако стане много неудобно положението. Друидът е много забавен клас - там можеш да играеш меле, кастър дпс или хийлър. За магето Таня може да разказва -аз имам едно, зациклило на 30 ниво. Определено изглежда доста забавен клас, ама така и не успях да му отделя време засега. Шаманът ми е мъгла. Уориърът - още повече.
Избери си два класа - първите 20 левъла се правят ужасно бързо и неусетно. и горе долу ще усетиш кое те влече повече:)
Юда, егоист, луда и wow-холик 

Да, разгледах ги. И доколкото разбирам глифовете са само и единствено клас-зависими. Т.е. мога да си сложа само шамански, няма универсални за всеки клас.
Най-добри за мен ще са Glyph of Stormstrike и Glyph of Windfury Weapon като Мейджър глифове. Като отключа и третия ще мисля, че има 2-3 неща, които ми допадат.
За майнър глифовете - Glyph of Water Shield ще е полезно. За другите два имам колебания. Glyph of Renewed Life премахва употребата на анкх за самовъзкресяване (което си е полезно, като се има предвид, ч е аз все забравям да си купя, а и слотовете в торбите са ценни ^^). Другото, което ми грабна окото е Glyph of Astral Recall - ще мога да се телепортя в Шатрат още по-бързо
. Има два глифа, които премахват необходимостта от реагент за water walking и breathing under water. И това е полезно, защото непрекъснато се налага да препращам Fish oil и онея ми ти люспи на алтовете, за да не задръстват торбите преди да ходим някъде. 
Най-добри за мен ще са Glyph of Stormstrike и Glyph of Windfury Weapon като Мейджър глифове. Като отключа и третия ще мисля, че има 2-3 неща, които ми допадат.
За майнър глифовете - Glyph of Water Shield ще е полезно. За другите два имам колебания. Glyph of Renewed Life премахва употребата на анкх за самовъзкресяване (което си е полезно, като се има предвид, ч е аз все забравям да си купя, а и слотовете в торбите са ценни ^^). Другото, което ми грабна окото е Glyph of Astral Recall - ще мога да се телепортя в Шатрат още по-бързо

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Аз знамMorwen wrote:Три месеца колко честа игра? Защото аз наистина не знам колко ще мога да й отделям...

Преди да си избереш клас е хубаво да се запознаеш със следното:
http://www.wowdetox.com/
http://www.sivosten.com/content.php?mod ... astqvaneto
http://www.tv.com/uservideos/?action=vi ... iduservids
Оттук насетне решението си е твое

Морви, приветствам твоето желание да се включиш към ВоВ-а точно на тази светла дата 1-ви Април. Съветвам те да играеш с хънтър.
Много силен клас и левелва много лесно с неговия пет.
Слагаш точки само на Бийстмастър, за да си направиш пета много силен и той да бие вместо теб.
Най-добрия пет за теб е едно специално зомби - Plaguetouch, което се появява само пред Ъндерсити и то само на днешната дата. Идеално е за пет, 10 лвл елитка, прави специално пойзън АоЕ и така държи агрото на няколко моба, а и може да ги стънва. Та направи си Драеней хънтър, женски, защото са много сладки като козички, а и могат да
правят лекуваща магийка. Ставаш 10 лвл и отиваш точно пред Ъндерсити да чакаш да се роди зомбито. Опитомяваш го и билета ти до 80 лвл е готов!
---
Ники недей да клеветиш друида! Могъщата мечка танква мега яко.
Първо си подбери глифовете.
3 major: Glyph of Maul, Mangle, Frenzied Regeneration
3 minor: Glyph of Thorns, Unburdened Rebirth, Challenging Roar
Друида има няколко умения за АоЕ агро.
Challenging Roar - 3 min CD, 2 и половина с глифа. Агросва всичко наоколо, цялата популация мобове се трупа върху тебе като мухи на л..... лимонов сок и почват да те блъскат и да ти пълнят рейджа.
Demoralizing Roar - Много е добро, намалява им армора, но което е по-важно прави и агро! Веднага когато мобовете са ти в обсега го пускай и то в самото начало. Не се стаква, така че няма смисъл да го пускаш пак.
Swipe - прекрасно е! Преди удряше само по 3-ма, сега бие всичко на 180 градуса пред тебе. Когато имаш много мобове да те бият рейджа се пълни яко, като удряш по много мобове постоянно критваш, лекуваш се и си пълниш рейджа от критовете още повече и стоят залепени на теб. Преди това трябва да си им пуснал Demoralizing Roar
При достатъчно голяма бройка мобове така ти се пълни рейджа, че може да спамиш Swipe нонстоп.
Maul - бавен удар ама и той си има цака. Прави много дмг и агро. С глифа удряш по 2 моба наведнъж, ако поне един критне рейджа ти подскача като пулса на банкер при новина за фалит. Цаката му е да се комбинира със Swipe. Maul-a не е директен удар, активира се при следващия удар, който ще нанесеш. Тук идва на помощ Swipe, който е инстант и няма кулдаун. При много мобове и достатъчно рейдж почваш да спамиш само Maul + Swipe. Swipe-a като е инстант веднага активира Maul-a.
Frenzied Regeneration прави агро!!! Ако агрото ти се къса въпреки усилията пусни си регенерацията, което ти е хийлинг ефект и ти добавя хийлинг агро към всички мобове!
Thorns също ти прави агро. Малко е, но от сърце, а и ти не правиш нищо допълнително за него, Мобовете сами си правят дмг и съответно агро като те удрят.
Та нормално танкването на много мобове трябва да представлява нещо такова:
Demoralizing Roar + Swipe + Maul + Swipe + Maul.... ако се откъсне моб - Growl по него да го върнеш, ако се откъснат няколко - Challenging Roar и гарантирано 6 сек са върху теб да ги обработваш. Ако пак ти се откъснат, оставяш Таис да умре, след което продължаваш да си танкваш и няма кой да ти вземе агрото.
А иначе танкването на 1 или 2 моба е лесно особено с глифа за Maul. За босове започвай с Faerie Fire, което прави и агро
След това Мангле + Лансерейт докато направиш 5 стака и ги поддържаш постоянно. Мангле и Маул при всяка възможност/ CD / точка рейдж
И най-важния съвет при танкването! Проверено многократно с други танкове както и от личен опит! Ако някой разгорещен дпсър се натяга много да пръсне дпс метъра и постоянно ти дърпа агро или те кара да танкваш на ръба на възможностите си, остави го да поумре няколко пъти
Действа много отрезвяващо! Проверявал съм го и от двете гледни точки
Действа перфектно 
Много силен клас и левелва много лесно с неговия пет.
Слагаш точки само на Бийстмастър, за да си направиш пета много силен и той да бие вместо теб.
Най-добрия пет за теб е едно специално зомби - Plaguetouch, което се появява само пред Ъндерсити и то само на днешната дата. Идеално е за пет, 10 лвл елитка, прави специално пойзън АоЕ и така държи агрото на няколко моба, а и може да ги стънва. Та направи си Драеней хънтър, женски, защото са много сладки като козички, а и могат да
правят лекуваща магийка. Ставаш 10 лвл и отиваш точно пред Ъндерсити да чакаш да се роди зомбито. Опитомяваш го и билета ти до 80 лвл е готов!
---
Ники недей да клеветиш друида! Могъщата мечка танква мега яко.
Първо си подбери глифовете.
3 major: Glyph of Maul, Mangle, Frenzied Regeneration
3 minor: Glyph of Thorns, Unburdened Rebirth, Challenging Roar
Друида има няколко умения за АоЕ агро.
Challenging Roar - 3 min CD, 2 и половина с глифа. Агросва всичко наоколо, цялата популация мобове се трупа върху тебе като мухи на л..... лимонов сок и почват да те блъскат и да ти пълнят рейджа.
Demoralizing Roar - Много е добро, намалява им армора, но което е по-важно прави и агро! Веднага когато мобовете са ти в обсега го пускай и то в самото начало. Не се стаква, така че няма смисъл да го пускаш пак.
Swipe - прекрасно е! Преди удряше само по 3-ма, сега бие всичко на 180 градуса пред тебе. Когато имаш много мобове да те бият рейджа се пълни яко, като удряш по много мобове постоянно критваш, лекуваш се и си пълниш рейджа от критовете още повече и стоят залепени на теб. Преди това трябва да си им пуснал Demoralizing Roar
При достатъчно голяма бройка мобове така ти се пълни рейджа, че може да спамиш Swipe нонстоп.
Maul - бавен удар ама и той си има цака. Прави много дмг и агро. С глифа удряш по 2 моба наведнъж, ако поне един критне рейджа ти подскача като пулса на банкер при новина за фалит. Цаката му е да се комбинира със Swipe. Maul-a не е директен удар, активира се при следващия удар, който ще нанесеш. Тук идва на помощ Swipe, който е инстант и няма кулдаун. При много мобове и достатъчно рейдж почваш да спамиш само Maul + Swipe. Swipe-a като е инстант веднага активира Maul-a.
Frenzied Regeneration прави агро!!! Ако агрото ти се къса въпреки усилията пусни си регенерацията, което ти е хийлинг ефект и ти добавя хийлинг агро към всички мобове!
Thorns също ти прави агро. Малко е, но от сърце, а и ти не правиш нищо допълнително за него, Мобовете сами си правят дмг и съответно агро като те удрят.
Та нормално танкването на много мобове трябва да представлява нещо такова:
Demoralizing Roar + Swipe + Maul + Swipe + Maul.... ако се откъсне моб - Growl по него да го върнеш, ако се откъснат няколко - Challenging Roar и гарантирано 6 сек са върху теб да ги обработваш. Ако пак ти се откъснат, оставяш Таис да умре, след което продължаваш да си танкваш и няма кой да ти вземе агрото.
А иначе танкването на 1 или 2 моба е лесно особено с глифа за Maul. За босове започвай с Faerie Fire, което прави и агро

След това Мангле + Лансерейт докато направиш 5 стака и ги поддържаш постоянно. Мангле и Маул при всяка възможност/ CD / точка рейдж

И най-важния съвет при танкването! Проверено многократно с други танкове както и от личен опит! Ако някой разгорещен дпсър се натяга много да пръсне дпс метъра и постоянно ти дърпа агро или те кара да танкваш на ръба на възможностите си, остави го да поумре няколко пъти

Не мое да мъмриш, брат!
- The Dragon
- Elder God
Гадняр
Иначе наистина - най бързо левълваш Драней хънтър.
Взимаш глига/костенурка и си до 80 левъл много мазно и без мислене.
Друг лесен за левълинг клас е лок-а.
след това са шамана/паладина
rogue/warrior/mage/druid/priest са мнооого мъчни за левъл до 40. warrior-a до 83 е труден да го вдигнеш.

Иначе наистина - най бързо левълваш Драней хънтър.
Взимаш глига/костенурка и си до 80 левъл много мазно и без мислене.
Друг лесен за левълинг клас е лок-а.
след това са шамана/паладина
rogue/warrior/mage/druid/priest са мнооого мъчни за левъл до 40. warrior-a до 83 е труден да го вдигнеш.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Ти само гледай как ше ти го подара аз ;рMorwen wrote:На мен Пенчев ми подари играта с някакъв тримесечен акаунт. Кажете какво да си направя като герой и въобще какво означават всичките неща, дето си ги говорите.
Таис, колко време ми трябва за да стана голяма и страшна като теб?
Ми то аз така права и с тия глифовеТа нормално танкването на много мобове трябва да представлява нещо такова:

Last edited by Xellos on Wed Apr 01, 2009 8:25 pm, edited 2 times in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Да бе пак да ти разбие сърцето 
Иначе за пет съм си нацелил двуглавите огнени хрътки в МС
. Иначе Анг'мар свинята рути, блажен кеф е да ме питат секи ден от де съм я зел 

Иначе за пет съм си нацелил двуглавите огнени хрътки в МС

Голяма мизерия това последните 4-5 левъла... В началото вървеше супер, но сега вече настава мъка. Май ще ходя в северната "тропика" (много странен тоя кратер там). Т.е. още вчера отидох. Копнах първите няколко мини саронит и понаправих няколко куеста. Тъкмо бях пристигнала на място, за да довърша два моба за следваща мисия и гледам - огромно драконово добиче с рогато добиче 80 левъл върху него. Аз го погледнах и си почнах мобовете. Той покръжа, позачуди се, накрая слезе от добичето, пак се позачуди и почна да каства. Първият му удар нацели балона ми. Дори не се обърнах да му помахам за сбогом. Той удари няколко пъти гневно по балончето, ама аз дори не се обърнах да го изгледам. Жалко, че няма някой емоут да прави "Тц, тц, тц...". Но пък добре, че ще намаляват CD на hearthstone на половин час. Не съм боец аз, не ставам за ПвП. Ей на, вчера и с Ланис, както беше още на шадоу, отидох да Айскраун да си направя няколко дейлита. Както си биех един моб, един паладин се спусна от висините и почна да бие. Фиърнах го и почнах да пердаша и аз, даже го свалих на 10 процента, но на финала омотах пръстите и просто нищо не му правех. Просто защото съм свикнала с една подредба на бутоните и забравих кое къде се намира. Да не говорим, че не и си и бях извадила важни умения на интерфейса. Не става то така.

прав си, Браги, по-добре да взема да се концентрирам над хората, които държат да сме заедно..
снощи бе мноооооооооого тегав гилд-рейда за Сарт с 3 дрейка и Мали... то и на мен не ми бе особено ден... почти 2 часа мряхме на Сарт, докато влезем в ритъм... естествено опита, на който го съборихме мина повече от прекрасно, ама в един момент - сред уайповете, си помислих, че няма да го бъде... а бяхме в добър състав, че и нагрухани с епици рейд... но 5 дена без сериозно рейдване си казват думата... иначе ПАК не падна наметалото ми
и дрейк за яздене не получих, щото все не ме нацелват с рейд-рол-а...
хукнахме към Малигос сред подканяне от офицерите да прибираме епици за офф-спек и комбинации от статсове, че се не знае какво ще ни трябва за Улдуар, а и да не ходят за десенчант...
на Малигоската площадката настана традиционния панаир, докато ни изтекат 20-тте мин. за предвижване и почивка... този път и аз бях подготвена и се разхвърлях по рокля с гол гръб да танцувам... едни драенейки така се вдъхновиха, че и стрийптийз направиха
после офицерите ни постегнаха за пула... и какво се получава - влизаме във втора фаза - бия по един летящ адд, а живота ми рече "хоп-хоп" и на нула...
умрях... получавам комбат рез, блинквам към един от куполите, но така и не стигнах до него - друг адд ме забърса тоз път с един удар, щото не бяха успели да ми вдигнат живота... пак умрях... мислех, че ще гледам отстрани битката мързеливо, ама нашите друиди държат да се трудя
нов комбат рез току преди влизане в трета фаза и така успях да довърша битката жива
тъкмо акустирах в Даларан и тръгнах из подземията за гъби, че не бях довършила дейли куукинг куеста и в бг-канала гледам нашата пала дошъл и приканя - "тръгваме за Зул`Гуруб, който иска, да се обажда"... е, тръгнахме... ама останалите де, онези ми ти тежки галери Паламурника и Страхилчо трябваше да ги съмънваме
междувременно Ланито се опита да поразговаря с едни троли-портиери, но те я пратиха при Спирита да си потърси поканата за партито...
и така отпочнахме ЗГ... нарочихме пак Елейн за хилър (усещаш ли как ти предначертаваме съдбата, а може би тя те преследва
) и се започна един нюк и аое... онези ми ти босове мрът само като ни видят... ама ПАК не пожелаха да ни зарадват с маунт!
затова пък вече си имам рибарския ачийвмънт
а и понасъбрахме безплатна отлежала пиячка
колкото и да е странно не Хакар, а Хексер ни се опъна...
ей като ни почна с едни майнд-кънтроли - половината ни парти в червено!
е, умря и той де, ама ни озори... но то е щото ние никакво уважение не проявихме да следваме тактика, а го ударихме на груба сила
та така... разчистихме ЗГ, запълнихме 2 кутийки с репутация (много бавно тече пущината
), и торбите - с парички и бижута, и се върнахме в новия свят...
днес с гилдията имаме Наксрамас - ще ни глътне цялата вечер, ама след рейда ще ходя на тролския остров да чупя бижута
снощи бе мноооооооооого тегав гилд-рейда за Сарт с 3 дрейка и Мали... то и на мен не ми бе особено ден... почти 2 часа мряхме на Сарт, докато влезем в ритъм... естествено опита, на който го съборихме мина повече от прекрасно, ама в един момент - сред уайповете, си помислих, че няма да го бъде... а бяхме в добър състав, че и нагрухани с епици рейд... но 5 дена без сериозно рейдване си казват думата... иначе ПАК не падна наметалото ми

хукнахме към Малигос сред подканяне от офицерите да прибираме епици за офф-спек и комбинации от статсове, че се не знае какво ще ни трябва за Улдуар, а и да не ходят за десенчант...
на Малигоската площадката настана традиционния панаир, докато ни изтекат 20-тте мин. за предвижване и почивка... този път и аз бях подготвена и се разхвърлях по рокля с гол гръб да танцувам... едни драенейки така се вдъхновиха, че и стрийптийз направиха

после офицерите ни постегнаха за пула... и какво се получава - влизаме във втора фаза - бия по един летящ адд, а живота ми рече "хоп-хоп" и на нула...

тъкмо акустирах в Даларан и тръгнах из подземията за гъби, че не бях довършила дейли куукинг куеста и в бг-канала гледам нашата пала дошъл и приканя - "тръгваме за Зул`Гуруб, който иска, да се обажда"... е, тръгнахме... ама останалите де, онези ми ти тежки галери Паламурника и Страхилчо трябваше да ги съмънваме

междувременно Ланито се опита да поразговаря с едни троли-портиери, но те я пратиха при Спирита да си потърси поканата за партито...

затова пък вече си имам рибарския ачийвмънт

колкото и да е странно не Хакар, а Хексер ни се опъна...

та така... разчистихме ЗГ, запълнихме 2 кутийки с репутация (много бавно тече пущината

днес с гилдията имаме Наксрамас - ще ни глътне цялата вечер, ама след рейда ще ходя на тролския остров да чупя бижута

Tais - 80 lvl, human mage
Въпрос на уважение е, като отидеш някого, да поздравиш всички домакини, включително и тези в спиритична форма. Ей на, Страхилчо и Кселоса могат да потвърдятTais wrote: междувременно Ланито се опита да поразговаря с едни троли-портиери, но те я пратиха при Спирита да си потърси поканата за партито...![]()

На Малигос се опитах да те хийлна. Имах време само за един флаш, а после ти умря преди първият тик на penance да те стигне

В ЗГ трябва да дойда и с Ланис (тъкмо да отменя Дима в хийлването, да се забавлява и тя в мелето), че инстансът ми стои ненаправен. А и да пробвам и аз рибока