Най-добрият начин за поръчване на англоезична литература?

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Thu Apr 02, 2009 2:03 pm

Колкото до книгоманията, и английските заглавия ли ги доставят до два работни дена? А има ли начин да се подаде заявка за заглавия, желани от читателите? (примерно на Glen Cook продълженията за Черния отряд?)
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Thu Apr 02, 2009 11:10 pm

Ами тези, които са налични в сайта, респективно ги имат в книжарниците си - доставят се точно за същото време, за което и българските заглавия.
Заявки по желание поне онлайн няма, от форума хора май си бяха поръчвали на място в МОЛ-а на Стамболийски в София.

Между другото, последната ми поръчка от Bookdepository дойде за 2-3 работни дни - пусната в петък, вторник сутринта беше при мен в Монтана.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 02, 2009 11:32 pm

beliefcontrol wrote:Между другото, последната ми поръчка от Bookdepository дойде за 2-3 работни дни - пусната в петък, вторник сутринта беше при мен в Монтана.
Ами моята била тръгнала в понеделник, но засега я няма. От сайта ми казаха, че доставката щяла да отнеме 5-8 работни дни. Та да видим дали до сряда ще е тук.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Thu Apr 02, 2009 11:47 pm

При мен, от 8 получени до момента книги, нито една не се забави повече от 5 работни дни. Тези във вторник даже изобщо не ги очаквах толкова рано.

Малко е кофти, че не пращат мейл кога са пуснали пратката, но нищо не пречи да влизаш веднъж дневно (привечер) и да си провериш статуса на поръчката.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 02, 2009 11:50 pm

beliefcontrol wrote:При мен, от 8 получени до момента книги, нито една не се забави повече от 5 работни дни. Тези във вторник даже изобщо не ги очаквах толкова рано.

Малко е кофти, че не пращат мейл кога са пуснали пратката, но нищо не пречи да влизаш веднъж дневно (привечер) и да си провериш статуса на поръчката.
Аз вчера си го проверих статуса, при което получих съобщение за грешка, в което се искаше да съм изпишел правилния номер на поръчката. А аз го бях копипейстнал от потвърдителния им и-мейл при подаването на поръчката. И така три пъти - аз го копипействам, сайтът ми вика, че не, не бил този верният номер.

Та накрая им пратих мейл да им обясня какво става. Те ми отговориха днес, че пратката била тръгнала в понеделник и да я чакам в рамките на 5-8 работни дни.

Малко тромаво тръгват отношенията ми с БД-то, но се надявам нататък нещата да станат по-гладки. Понеже от Амазона бездруго няма да се отказвам, ама да видим ще разпределям ли специално книжните поръчки между двата сайта или и при тях ще си остана в лоното Амазоново.
Last edited by passer-by on Thu Apr 02, 2009 11:54 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Thu Apr 02, 2009 11:52 pm

Ами гледай си Order history докато си логнат в сайт-а, показва същото като Tracking-a. :wink:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 02, 2009 11:57 pm

beliefcontrol wrote:Ами гледай си Order history докато си логнат в сайт-а, показва същото като Tracking-a. :wink:
Току-що проверих. Получава се само това:
Order No. (...) placed (...) Status: Dispatched Book image Book details Price
Delivery: Free worldwide delivery
Total order value $22.86
This order was delivered to:
Значи хем не дават примерна дата на пристигане, хем водят пратката като доставена. Не ми харесва този подход, ама ако поръчките в крайна сметка идват, това ми стига.
The Best of Mozart

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Fri Apr 03, 2009 9:49 am

За да разбереш, дали е изпратена, гледаш статуса - Dispatched или Processing. Order tracking-a показва абсолютно същото, но просто не изисква логване в сайта.

А was delivered - поне според мен има за цел просто да ти покаже на кой адрес е изпратена, тъй като може да си поръчал на 5 човека с твоя акаунт. Едва ли буквално имат предвид, че вече си я получил в деня на изпращането. :wink:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Apr 03, 2009 9:14 pm

Днес пристигна единият от двата поръчани комикса. Другият липсва. А бяха поръчани едновременно и са тръгнали едновременно.

Ще проверя утре в пощата дали случайно не са го забутали там, но е малко вероятно. Ще поизчакам докъм вторник-сряда и ако не е дошъл, пак ще си хортувам с БД-то.

Тая практика на БД-то да се праща всеки артикул поотделно, и то в хартия за писма определено не ми харесва. Като поръчам 10 комикса, Амазон обикновено ми ги праща накуп (освен ако изрично не е посочена опция всеки да се праща щом го намерят, ама рядко я ползва някой, защото е по-скъпа). БД-то при подобен вариант ще ми прати 10 отделни плика за писма и вероятността част от тях да изчезнат по трасето нараства лавинообразно.

Предпочитам да платя на Амазон няколко долара отгоре и да съм спокоен, че хем всичко ще пристигне (обикновено накуп), хем ще е в здрав кашон и комиксите по правило ще са в изряден вид.
The Best of Mozart

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Apr 04, 2009 1:35 am

Е те де да пристигаха все здрави, навреме и заедно от Амазона... ;р
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Apr 04, 2009 1:39 am

Ами от няколкостотинте, които съм получил, под един процент са били поизмачкани, защото поръчката е била голяма (разбирай няколко десетки артикула) и са били в един кашон.

Иначе по правило ми пристигат доста преди посочената дата. Обикновено до 10-15 дни, понякога по-бързо.

Освен това, когато поръчката е голяма, често пъти я разделят в няколко кашона за удобство, но се плаща само еднократна такса, както добре знаеш.

Та аз нямам никакви основания да недоволствам от Амазона. Напротив.
The Best of Mozart

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sat Apr 04, 2009 2:11 am

passer-by wrote:Ами от няколкостотинте (с книгите може и да са над хиляда), които съм получил, под един процент са били поизмачкани, защото поръчката е била голяма и са били в един кашон.
Аз съм имал един два случая при по-голяма поръчка от амазон в големия кашон една-две от книгите да са повредени. Тогава по телефона им обяснявам колко не е хубаво книгата да ми е повредена и те казват, че да верно не е хубаво пращаме ти нова, а пък старата я дай на някой.... и го правят...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Apr 04, 2009 2:12 am

Е на мен ми е неудобно да досаждам на добрите хора. :oops:

П.П. Дори с книгите обаче май са под хиляда, защото отначало ги поръчвах от Дайъмънд през Артлайн, затова махнах тази част. :wink:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 04, 2009 2:15 am

Мен не ми е, при петте кожи, дето ми дерат. Иначе на мен ми се случва на една от 4 книги поне едно ъгълче да е чукнато, и на 4 от 5 Абсолют Сандмена слипкейсът да е абсолютно разбит...

И честно казано при сумите, които струват нещата от амазона, на ми е никаква драма, че от букдепозитори ще ги пращат на парче.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Apr 04, 2009 2:17 am

Ако поръчваш по 2-3 книги от дъжд на вятър, сигурно.

Ако поръчваш двуцифрено число комикси на месец, едва ли ще искаш всеки път да гадаеш колко от пликовете за писма ще пристигнат. Ама да видим, де, още тая надежда да се появи и вторият комикс.

Освен това хардкавърите и особено омнибусите са по-евтини в Амазона. Така че при комбиниране с ТПБ-та нещата се балансират ценово.

А да ми пращат комикси в пликове за писма в сравнение със стабилните амбалажи на Амазон вече не искам и да коментирам.

А това за петте кожи дето ти ги деряли е малко пресилено.
The Best of Mozart