Аман от Spam (Part X)
Moderator: Moridin
- Moridin
- Global Moderator
Полусериозно е, но с повече сериозност от обикновено, която се заключава конкретно в това, че не ми е съвсем ясно - за теб конкретно, познавайки те
- защо реагираш толкова остро на тази обява.
Още първоначалният коментар (който явно визираше правописа) ме учуди, тъй като макар и да страда от няколко грешки, писмото далеч не е такъв стожер на неграмотност, какъвто въпросният коментар предполага.
След това не ми стана ясно какво е ЧАК толкова лошо в идеята. Не че ще сработи по всяка вероятност, но е посвоему оригинална и жената се опитва по почтен начин да заработи малко пари. Все пак става дума за ЗАБАВАЧНИЦА, не за училище. Децата ходят в забавчници, за да си прекарват времето, в което родителите им не могат да се грижат за тях, а не да се учат на правопис и икономика. В този смисъл една разходка до селска къща, ако ще да е кирпичена, би била според мен лично (който съм живял в подобна) само в плюс на всяко едно градско дете, което иначе няма да има този шанс. Между детство, пълно със сливи, малини и плочи с естрада, и детство, пълно с телевизия, смог и СКГТ, аз съм за първото.
Бтв, ясно е, че и аз симплифицирам, но наистина негативизмът по-горе ми дойде малко не на място.
п.п. Жената бтв, съдейки по биографията й, е по-скоро реститутски обеднял тип, нежели изпаднала в някаква соц-носталгия, за каквато намекна Морви. Може да не е модерно да живееш на село, но още не е станало престъпно, де.

Още първоначалният коментар (който явно визираше правописа) ме учуди, тъй като макар и да страда от няколко грешки, писмото далеч не е такъв стожер на неграмотност, какъвто въпросният коментар предполага.
След това не ми стана ясно какво е ЧАК толкова лошо в идеята. Не че ще сработи по всяка вероятност, но е посвоему оригинална и жената се опитва по почтен начин да заработи малко пари. Все пак става дума за ЗАБАВАЧНИЦА, не за училище. Децата ходят в забавчници, за да си прекарват времето, в което родителите им не могат да се грижат за тях, а не да се учат на правопис и икономика. В този смисъл една разходка до селска къща, ако ще да е кирпичена, би била според мен лично (който съм живял в подобна) само в плюс на всяко едно градско дете, което иначе няма да има този шанс. Между детство, пълно със сливи, малини и плочи с естрада, и детство, пълно с телевизия, смог и СКГТ, аз съм за първото.
Бтв, ясно е, че и аз симплифицирам, но наистина негативизмът по-горе ми дойде малко не на място.
п.п. Жената бтв, съдейки по биографията й, е по-скоро реститутски обеднял тип, нежели изпаднала в някаква соц-носталгия, за каквато намекна Морви. Може да не е модерно да живееш на село, но още не е станало престъпно, де.
This is it. Ground zero.
ЖороОще първоначалният коментар (който явно визираше правописа) ме учуди, тъй като макар и да страда от няколко грешки, писмото далеч не е такъв стожер на неграмотност, какъвто въпросният коментар предполага.

Растът! Два-трите кошери! Рекал бог! Посолството на франция! Жалка пунктуация и словоред и умилителни послания (ако е рекал бог ще имаме кошери, ако не е рекал ще си контактуваме с френски деца, домашни животни и добри стопани, опазващи ред и чистота). Грамотен човек не би направил толкова грешки дори на прима виста, а камо ли да не ги види след едно прочитане. Ти прочете ли я наистина тая обява?
Идеята е супер, но от цялото писание лъха само тотална несериозност и необвързаност с нея. Те не впрягат средства да осъществят идея, те взимат каквито средства имат и по тях нагаждат идея. Малинките и сливките са много яко нещо, но не е споменато какво ще ядат тези деца освен медец, ако е рекал бог. Тамбурата и акордеонът са много фънки-джипси, но някоя бивша медсестра в забавачницата би била доста повече на място. Или учител по нещо различно от екзотични инструменти. Това, което ме ядосва е, че най-вероятно съсипват идеята, която по същество е чудесна, да. Бтв, след като се е пенсионирала преди 20 г, тази жена сега трябва да е поне на 70-тина, дали може да се справи с организирана група деца?След това не ми стана ясно какво е ЧАК толкова лошо в идеята. Не че ще сработи по всяка вероятност, но е посвоему оригинална и жената се опитва по почтен начин да заработи малко пари. Все пак става дума за ЗАБАВАЧНИЦА, не за училище. Децата ходят в забавчници, за да си прекарват времето, в което родителите им не могат да се грижат за тях, а не да се учат на правопис и икономика. В този смисъл една разходка до селска къща, ако ще да е кирпичена, би била според мен лично (който съм живял в подобна) само в плюс на всяко едно градско дете, което иначе няма да има този шанс. Между детство, пълно със сливи, малини и плочи с естрада, и детство, пълно с телевизия, смог и СКГТ, аз съм за първото.
Last edited by Morwen on Thu Apr 09, 2009 6:03 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
А Морви го е написала много добре. Това, което ме притеснява в цялата работа, е, че ако не са намерили време да дадат текста на някой да му хвърли един поглед, откъде да знам, че са намерили време за куп други неща, които може да са важни за живота и добруването на поверените им деца? Според мен това *не* е прекалено опростяване на ситуацията.
Цялостната идея ми харесва, просто имам съмнения в качеството на *конкретната* реализация.
Цялостната идея ми харесва, просто имам съмнения в качеството на *конкретната* реализация.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Между другото, Сеславци се води квартал на София (макар че до него май има само маршрутка) и е в Кремиковци. Имат изолатор за кучета и сметище, все по-малко идилично-селско (както е представено) ми се вижда. Да, сигурно не е по-чисто от центъра на София, но обявата добива все повече нагласеност.
Last edited by Morwen on Thu Apr 09, 2009 6:22 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
Не се уфлянквайте, а работете по въпроса ;рMorwen wrote:
Пенчев, няма ли да е забавно да го видим какво е това? Ще кажем на лелката, че прекрасните ни дечица точно са изпратени при бабата в Малко Търново и сега им търсим нова детска градина...
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Interpreter
- Forsaken
- Moridin
- Global Moderator
@Морвето и Пенчев - ОК, съгласен съм с аргументите ви (за протокола някак наистина бяха скипнал две от по-фрапиращите грешки), но си запазвам лекото учудване от остротата на реакцията 
(да се иска медсестра е малко свръх идеята - п.п.)
бтв около Кремиковци си има села, не е задължително сметището да ги определя
Горна Баня също се води квартал на София, а е доста идилична и готина.

(да се иска медсестра е малко свръх идеята - п.п.)
бтв около Кремиковци си има села, не е задължително сметището да ги определя

This is it. Ground zero.
Жоро, реакцията ми е такава, защото обявата изглежда като написана от друго дете, а не от възрастен. Не само с начина, но и със съдържанието си. А когато поверяват в ръцете ти деца, то трябва да проявиш отговорност, фатално задължително е. В това начинание виждам непрофесионализъм, безотговорност и наивност, както и доста прозрачни опити да се замажат очите на родителите с приказки за пчелички (които дори не е ясно дали са налични!). Както и за уроци по френски от хора, които не знаят дори български. Ок, може медсестрата да е свръх, макар че не виждам какво пречи да бъде намерена пенсионирана такава вместо учителката по тамбура примерно. Но освен медсестра липсват транспорт, храна и каквото и да е по-конкретно за къщата.
Хората на които ще повериш детето си трябва на първо място да са хора, на които да имаш доверие, а тези го губят с всяко изречение.
Имам и стройно изградена теория как точно се е стигнало до идеята, но е дълго...
Хората на които ще повериш детето си трябва на първо място да са хора, на които да имаш доверие, а тези го губят с всяко изречение.
Имам и стройно изградена теория как точно се е стигнало до идеята, но е дълго...
I don't wanna die
- Moridin
- Global Moderator
Ако бях аз и се интересувах от идеята, най-малкото бих проверил лично. Или може би нямаше изобщо да се заинтересувам, заради стила, но определено не бих башвал писалите го.
Ваденето на заключения по тоя начин наистина ми е свръх. И какъв транспорт за бога, кой осигурява такъв за забавачници? Учителката по тамбура (чак пък учителка, все пак децата едва ли ще засвирят) е доста по-добро попълнение за прекарване на добро време от медсестра, в Сеславци едва ли си нямат.
От друга страна, ако запазят пчелите, медсестрата внезапно придобива нов приоритет
Както и да е де, темата се поизчерпа
Ваденето на заключения по тоя начин наистина ми е свръх. И какъв транспорт за бога, кой осигурява такъв за забавачници? Учителката по тамбура (чак пък учителка, все пак децата едва ли ще засвирят) е доста по-добро попълнение за прекарване на добро време от медсестра, в Сеславци едва ли си нямат.
От друга страна, ако запазят пчелите, медсестрата внезапно придобива нов приоритет

Както и да е де, темата се поизчерпа

This is it. Ground zero.
Половината частни детски градини си имат бусчета. А доколкото това е на майната си и до него ходи само някаква апокрифна маршрутка (не случайно е споменато че е на половин час от Левски, само от там можеш да я вземеш), има резон. Жоро, няма да споря за това дали медсестрите са по-забавни или учителките, защото ти сам схващаш колко е абсурден тоя спор. Бившата медсестра е спомената не за да развлича децата (очевидно), а за да се грижи за тях. Първата функция на забавачницата/детската градина не е да предпази наследника ти от скука (макар че гледането на това как растат ягодките и сливките си е бая скука освен през две седмици през годината), а да опази детето живо, здраво и сравнително нахранено. Ако ти правиш детска градина и трябва да наемеш две жени, за да се грижат за децата какво ще търсиш
а) учителка по акордеон и по тамбура/цитра
б) готвачка и някой с образование имащо нещо общо с медицината
в) Мара и Лилка, дето с тях сме пели в хора
Знаеш ли какъв е проблемът на концепцията? Първо, набляга се на второстепенни неща (меда, сливките и , омг, добрите стопани) и на неща, които дори не са сигурни, че ще се случат. Ще има мед, ако не сме сложили кошера накриво. Ще си комуникираме с френски деца (за чий освен, за да се доказва учителката по френски?), ако отидем в посолството и Френския институт, те сигурно ще ни помогнат (или ще кажат, че само им е до адресите на френските деца, те друга работа нямат). Сигурни са единствено нещата, които са си там природно (съседите и дърветата), за останалото или не е казано нищо или е на божията воля. Това не може да е сериозно отношение. А хората, които се пишат за образовани (и се хвалят с това) и би трябвало да учат детето ти за света, не могат да напишат две грамотни изречения. Мисля, че имам силно основание да смятам, че искат да отглеждат деца на кръжочен принцип и това е безотговорност. Бтв, наистина ми иде да проуча обявата.
а) учителка по акордеон и по тамбура/цитра
б) готвачка и някой с образование имащо нещо общо с медицината
в) Мара и Лилка, дето с тях сме пели в хора
Знаеш ли какъв е проблемът на концепцията? Първо, набляга се на второстепенни неща (меда, сливките и , омг, добрите стопани) и на неща, които дори не са сигурни, че ще се случат. Ще има мед, ако не сме сложили кошера накриво. Ще си комуникираме с френски деца (за чий освен, за да се доказва учителката по френски?), ако отидем в посолството и Френския институт, те сигурно ще ни помогнат (или ще кажат, че само им е до адресите на френските деца, те друга работа нямат). Сигурни са единствено нещата, които са си там природно (съседите и дърветата), за останалото или не е казано нищо или е на божията воля. Това не може да е сериозно отношение. А хората, които се пишат за образовани (и се хвалят с това) и би трябвало да учат детето ти за света, не могат да напишат две грамотни изречения. Мисля, че имам силно основание да смятам, че искат да отглеждат деца на кръжочен принцип и това е безотговорност. Бтв, наистина ми иде да проуча обявата.
I don't wanna die
- Maledictus
- Warmage