хехе... гледам, че Ланис е разказала за снощи, че даже и от хилърска гледна точка
за мен снощи започна като ад

пускам си аз компютъра и решавам първо да ъпдейтвам аддоните... пускам ВоВМатрикс - няма никой

викам си, ще се пробвам със старите... влизам в гейма и уж всичко е наред, аддоните - работят... първото нещо, което направих бе да се обуча при Мастър Инскриптъра ни... а след това - рисърча за нови глифове... който ме разочарова, защото не дискавърнах НИЩО!!

ни майнър, ни мейджър глиф...

отивам към Айрънфорч да взема дуал спека и в един момент - играта крашва...

ама така застина, че блокира целия компютър и се наложи рестарт...

влизам пак... получавам съобщение, че има нов ДБМ + линк да го изтегля и още преди да съм затворила съобщението - нов краш...

пак рестарт... изтеглих и новия ДБМ и пак влезнах в играта... имах време да си взема само дуал спек-а и тръгнах да редя точки вече в състава на рейда... голям стрес... в това време се усещам, че брейсърите, дето взех от Инструктора ден преди това не са ми енчантнъти...

а от гилдията ме засипват с уиспъри "имаш ли този глиф, имаш ли онзи"... не издържах ан напрежението и се скарах на един от танковете ни (Кзану) да не ме разпитва ТОЧНО сега, защото вече сме в рейд, а аз дори нямам нареден билд

драма!
и докато събирах материали в Айрънфорч за енчанта, играта крашна отново.....

добре, че видях как в долното дясно ъгълче да прозират части от някакво съобщение от Уиндоуса... усетих се, че Файъруола ми праща съобщения баш сега... пак рестартирах, минах в Гейм мод на Файъруол-а, изключих ВСИЧКИ аддони и влезнах в гейма, защото народа вече бе в Улдуар и се раздаваха команди кой на какво превозно средство да се мята...
съмъннаха ме и викат "качвай се някъде"... при което аз мервам един профучаващ наблизо мотор с кош, а вътре един от любимите ми паладини от гилдията и скачам в коша да ме вози

в това време се обяснява, че пасажерите трябва да стрелят с абилитата на возилото... викам аз в рейда "ама моето возило няма абилитита", а те викат - "я, марш на танк, стига се возила"
Илийката вика "скачай при мен" и ме приюти... метнах се аз и тръгнах да си чета бутончетата... и като тръгна онази ми ти армада... егати кефа!! пуцаш като за последно! направо като македонец на сватба!

моя син като видя битката и се развика "искам и ааааааз"... та пое младежа част от въздушните атаки за кратко

общо взето здраво се набирах на 2-ката бутона, щото правеше повече дмж... 4-ката ползвах веднъж само, че поизостанахме от останалите... а кукичката на 3 - разбрах, че е за събиране на муниции, чак след първия опит на бос-а
а като скочихме на боса - ехаа, няма такава битка! много ме беше яд, когато на втория опит измряхме на към 1% на боса... обаче на третия опит не му простихме...

и аз като Ланис се катапултирах върху него, макар че нямах идея какво трябва да правя там, щото не бях чела

само дето той и не ми остави време да мисля - изплю ме и ми метна граната, та си останах размазана на площадката до края на битката...
честно казано нямам спомен какъв бе луут-а

толкова бяхме впечатлени и адренализирани всички, че това сякаш нямаше значение

НО пък имам първата си значка от новите
и такаааа... тръгнахме към пещите... започнахме да бием първите гигантски мобове и оппаааа... забравила съм да си сменя глифовете!!

и се наложи на тях да скорчваме с другото маге до 5!!!!

само уведомих офицера ми, че се телепортвам към Айрънфорч, защото нямам мастило за скорч-глифа, а на Илия му викам да ме съмъннва, че просто нямаше време за обяснения...
после огнените елементали ни разказаха играта, докато им хванем малко цаката и започнем да бягаме по-успешно от тях... в един момент видяхме, че огнената вихрушка си нарочва жертва и го/я преследва, докато се разсее или го убие

колко айс-блока пропилях във въздуха, не е истина...
стигнахме Ignis, който бързо ни убеди, че не сме в Наксрамас-времената вече

мале, колко масов дмж прави говедото!! направо ми стана жал за хилърите

ако траша им изправяше косите, босовете просто ще им тестват възможностите... така като гледам на този етап Улдуар ще бъде покорен по-леко от тези гилдии, дето имат най-стабилните хилъри... чак ме хвана яд на Холи, че направи мейн лок, а не остана да играе с прийста си...

щяхме да сме с две идеи по-напред във възможностите ни за прогрес...
както и да е... зарязахме Ignis, щото там трябва да се поработи още над стратегията, а и все повече ми се струва, че няма да е лошо да се пооборудваме малко с файър-резистънт гиър...
...и тръгнахме към XT-002

който както Ланис спомена е безумна гледка

един огромен мускулест робот, правещ физарядка

а гласа му!!! боооожке... като на евнух и то - пищящ! биеш го, мреш и не можеш да спреш да се хилиш!!

там общо взето се докарахме до втора фаза, но се случват толкова много неща накуп, че ставаш разноглед и просто е нужно повече да прочетем, а и да свикнем с битката... честно казано, ми се струва, че ХТ-002 ще падне преди Игнайт-а... но да видим
веднага след рейда аз си легнах, че бях каталясала от толкова нерви и пренаситена от впечатления... а Гилд мастъра ни тръгна да организира народа за Улдуар 10 за през нощта

нека ходят, младежите, нека разучават... аз съм ТАКА доволна, че след един ден още работа, ще имам ЦЕЛИ три дни да си играя, експлорвам и разучавам новостите, че просто не мога да ви опиша насладата...