Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Apr 24, 2009 10:46 pm

Ако е някой, който се е пробвал да ме убие не знам колко пъти и на всичкото отгоре е и вампир, а аз и приятелите ми трепем всяка седмица вампири, без каквито и да е скрупули и жал, направо ще му и ръкопляскам. Скубитата изпитват симпатия към Спайк, само и единствено защото сюжетът го изисква.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Apr 24, 2009 10:48 pm

Matrim wrote:Ако е някой, който се е пробвал да ме убие не знам колко пъти и на всичкото отгоре е и вампир, а аз и приятелите ми трепем всяка седмица вампири, без каквито и да е скрупули и жал, направо ще му и ръкопляскам. Скубитата изпитват симпатия към Спайк, само и единствено защото сюжетът го изисква.
Именно. Това и имах предвид с постовете си за вътрешните правила на творбата и suspension of disbelief спрямо сериозния анализ. :wink:

Иначе съгласен за Фейт - и с нея трябва да внимава човек как се държи. Ама ме кефи точно защото е пълнокръвен персонаж. Уилоу пък си се държи точно по уилоуски и за нея беше нормално да й се изрепчи - имам предвид цитата ти на предишната страница. Тя ревнува, защото си е мислела, че Бъфи е по-близка с Фейт, отколкото с нея и затова поначало подхожда предубедено към Фейт и винаги очаква по-лошото от нея. Затова беше по-нормално като за Уилоу тя да се сопне на Фейт, но не и на Спайк. Защото е видяла Спайк и като уязвима нежна душа, макар и изкривена (тирадата му как ще си върне Друзила например), а Фейт за нея е опасна психопатка, която умело заблуждава останалите - докато не й разкриха спатиите, де. :wink:

На мен до момента са ми смислени персонажите. Само напускането на Оз ми беше изсмукано от пръстите, ама там е ясно, че сценаристите не са имали поле за маневриране поради конкретните обстоятелства.

Така че с изключение на отделни епизоди (Бъфи и дечицата в болницата или като цяло началото на четвърти сезон) сериалът ме кефи зверски. Умишлено не споменавам първи сезон при слабите епизоди, защото той си е встъпителен и екипът се ориентира кое как да представя, пък и имаше поне 3-4 епизода, които си заслужаваха, начело със седми.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Apr 25, 2009 9:58 pm

The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Apr 26, 2009 12:44 am

Официално ставам хейтър на Марти Ноксън.

Тя е сценаристка на епизод 4 х 19.

Дето Оз се връща в живота на Уилоу, ама за малко. После пак си заминава.

Е кому беше нужно това?! Първият път не беше ли достатъчен?! ОК, разбрахме вече, Оз се е махнал. Защо беше това излишно повторение?!

Тая жена май има лични проблеми и си ги изкарва на зрителите. Деба и садистката нещастна.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Apr 26, 2009 1:19 am

Споко, като видиш какви ги надробява Марти в шести и седми сезон, тия епизоди, които сега плюеш ще ти се видят направо гениални. :P

Аз съм фен на 4-19, макар че фактът, че Оз пак се издънва в контрола на вълка в себе си, доста намалява сложността на избора на Уилоу между него и Тара. Пък ако не се беше оспойлил може би щеше да има някакъв съспенс за теб в епизода. ;)

Предполагам, че следващият епизод може да ти оправи настроението, защото в него Спайк е ключов.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun Apr 26, 2009 1:55 am

passer-by wrote:Официално ставам хейтър на Марти Ноксън.

Тя е сценаристка на епизод 4 х 19.

Дето Оз се връща в живота на Уилоу, ама за малко. После пак си заминава.

Е кому беше нужно това?! Първият път не беше ли достатъчен?! ОК, разбрахме вече, Оз се е махнал. Защо беше това излишно повторение?!

Тая жена май има лични проблеми и си ги изкарва на зрителите. Деба и садистката нещастна.
Не мисля,че само един човек е виновен,че сюжета се е развил така!Просто на нея и се е паднал тоя епизод да пише!Тва не е причина на я хейтиш освен,ако диалога не ти е харесал и нещо друго специално!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Apr 26, 2009 2:05 am

Ъъ, работата на сценариста нали знаеш каква е?

А Марти Ноксън освен това е Supervising Producer от четвърти сезон.

П.П. Мат, ако не се бях оспойлил, щях да се вбеся още повече от излъганата надежда. :evil:

ЕДИТ - Ама на Дракула в един епизод ли му видяха сметката? :shock:
А сестричката е прекрасно дразнеща. Повече от Корделия в първи сезон. Направо да я пуснеш да се разхожда сама нощем.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Apr 26, 2009 10:16 am

Марти Ноксън с точно нищо не ти е виновна, освен това аз лично доста й се кефя на епизодите принципно. Работата на сценариста е да направи епизода добре, не да го направи различен от изискванията на общата линия.

Щом си стигнал до Доун, значи си видял последните два епизода на четвърти сезон. Зашеметяващи ми бяха и двата. Първият с бахму и якия шоудаун, а втория - с Death of a Salesman...

You men and your... sales!
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Apr 26, 2009 1:40 pm

Впрочем, горещо препоръчвам Slayer и Hollywood Vampire на Кийт Топинг - гайдове съответно за Buffy и Angel. Както си личи от линковете, първото има събрано издание, а второто има едно със сезони 1-4 и едно със сезон 5 (т.е. досега не е излизал събран гайд за петте сезона и едва ли ще излезе). Феноменално качествени прегледи на епизодите с един куп яки категории, по които ги разглежда. Има например Logic, Let Me Introduce You To This Window, което е списък на нелогичните неща в епизода, несъответствия в континюитито, ей такива работи. Или Bitch!, което показва най-бичи сцената/героя в съответния епизод. Има синопсиси на отношението на медиите към епизода, коментари на каста и т.н. Има категория за други роли на епизодичните герои, списък с каста и кой в кои епизоди участва, етц. Изцяло фен-мейд е, т.е. не е оторизирано, но по всеобщо мнение това са най-добрите Уидън гайдове изобщо и дори да не съм пробвал много други, категорично гарантирам, че са убийствено яки.

Мен лично ми беше неистов кеф след всяка порция епизоди да си отворя гайда и да разцъкам ентритата за тях. Не всички категории са интересни, но навигацията е лесна и няма проблем да се прескача квото не те вълнува.

Ся, кофтито е, че всичко, с изключение на пети сезон на Hollywood Vampire и отделния седми сезон на Slayer е изчерпано, но се намират в abebooks на старо, откъдето някога съм поръчвал и зная, че доставят дотук, макар и да нямам идея за какви срокове...
And you can't dance with a devil on your back...

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun Apr 26, 2009 3:48 pm

passer-by wrote:Ъъ, работата на сценариста нали знаеш каква е?
Да напише диалога след като групата писатели вече са измислили сюжета и са брейкдаунали отделните сцени?
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Apr 26, 2009 9:41 pm

От Keith Topping имам Triquetra (гайда му за Charmed) и структурата и на мен много ми допада.

Определено бих си взел гайдовете му за "Бъфи" и "Ейнджъл"... ако се запаля достатъчно по двата сериала. Защото от началото на 4-и сезон ми поспадна ентусиазмът.

Но благодаря за идеята да ги търся в ЕйбБукс. :)
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 27, 2009 2:31 am

5 x 07. Written and directed by Joss Whedon. 'Nuff said.

:yay: :yay: :yay:

Като се замисля, ако Уидън продължи да пише и режисира поне два-три епизода на сезон, може и да се задържи интересът ми до края въпреки омразната за мен негова "дясна ръка". Този човек ми е достатъчен в екипа на сериала, дори от дъжд на вятър.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Apr 27, 2009 3:16 am

В грешка си нещо, защото седми епизод не е на Уидън. Силно подозирам, че или имаш предвид 5x06 - "Family" - иначе казано "оня с рождения ден на Тара", който е Уидънов, или 5x07 "Fool For Love", който не е на бащицата, но пък е силно Спайкоцентричен, та може да си заблудил. :P

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 27, 2009 5:19 am

:oops:
Да, Fool for Love имах предвид.
Значи и други освен Уидън можели да пишат и режисират добри епизоди. :mrgreen:
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 27, 2009 7:23 am

Прекрасен епизод! Един от най-любимите ми. Адаше, как ти се струва любовната история между Бъфи и Спайк? Оправдава ли опасенията ти?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.