За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Apr 29, 2009 4:57 pm

Да бе, 3-4 друида там се едно ше делим лесно ;р бесен /roll и тва е :) Хънтъра поне не дели пушки, лъкове и мейл кат гледам толкоз в наща конфигурация за по-натам разбира се. Изобщо не го бутам за рейд близките месеци, а и пъговете не ме влекат изобщо като димето.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Apr 29, 2009 5:01 pm

Ми аз бая читав за левъла си гиър събрах от пъгове, а и сините айтъми, за които ролвам и не нося, се продават добре я в АХ, я на вендор. Досега 90% от пъговете, в които съм играла са завършвали съвсем успешно. Дори новия Стратхолм правихме, което си беше трудно, предвид с какво темпо върви цялото мероприятие.

Сега ми се ще да разгледам местенцата за 80-тки, малко да се пооблека, че да ме взимат все пак.

То само Таис е хийлър друид от трима ви, та по-скоро да се биете за feral druid leather-а.

Но определено търкалянето на зара е най-честно и справедливо. Включително за билки, тъй като и тримата сме хербалисти.

Никича, като вдигна Фейет ще ролваме и за мейла :). Тя бързо ще дръпне, бидейки по-бронирана и вече с епици на 70 лвл. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Apr 29, 2009 5:18 pm

на практика Мискинята ще ролва само, ако има и роге, дето да иска същия айтъм... за останалите айтъма за ферал-друид ще е за офф-спек, така че няма да са с приоритет...

идеята ми е, че първо трябва малко да се погиърнете от хероици преди да се влезе в Накс, защото в Накс босовете не падат щом ни видят... да не говорим, че и на навици не може да се разчита, защото 50% от рейда ни няма да има грам опит там... ако нямаме и дпс + добър хийлинг, нямаме никакъв шанс да направим и едно крило успешно... затова на първо време баш Мискинката ще е нужна, защото е добре облечена от хероици и прави прилично дпс...
останалите не могат да чакат да ги водим в хероици, защото имаме гилд-рейдове почти всяка вечер... ще трябва да си ходят с Пъг-ове, а Шами, ако види да се прави нещо в гилдията - не бива да пропуска... уикендите през деня също ще можем да понаправим някой и друг хероик... вечерно време - опшънал, в зависимост от това дали ще ни вземат за Улдуар 10 или не...

наш рейд за Накс 10 ще е възможен единствено уикендите през деня, но след като се погиърнете от хероици и изкрафтите някой айтъм за себе си...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Apr 29, 2009 5:27 pm

Elayne wrote:Но определено търкалянето на зара е най-честно и справедливо. Включително за билки, тъй като и тримата сме хербалисти.
Няма проблем да нинджосам всичко включително и билките :lol: :lol: То и аз съм хербалист, макар да не го афиширам открито :P То такова, малко женска професия и ми вреди на реномето да се сбия с някоя копринена лейди за цветенце, та затова бера билки само скришом и при пълнолуние :lol: :lol:

Иначе билкарството мисля да го зарежа, единствена полза виждам, че си траквам по-лесно реагентите за дейли кукинга (то пък една далавера, моркови и гъби :roll: ), плюс онзи ХоТ за 2к (спасявал ме е веднъж-два пъти). Ще взема да стана аз един ковач, че да си накова слотове по брейсърите и ръкавичките, още 500 живот (с допълнителни камънаци) кой ти ги дава 8-)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Apr 29, 2009 5:31 pm

Ами, ако някой от нашите хора ще прави някой нормален хероик някъде и търси дпс и е възможно един хипер необлечен, но уилинг ту плей шедоу прийст да се присъедини - нека ме има предвид.

Аз ще гледам да пъгвам, но я ме вземат, я не като нямам гиър и ачийвмънти :/. :roll:

ПвП имбата да не се обажда :), но с радост ще споделя китките с теб :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Apr 29, 2009 6:14 pm

Че то вече и ачиивментите ли се гледат преди да те земат :shock:
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Apr 29, 2009 6:18 pm

Уви в ЛФГ канала, когато си търся парти редовно чета 'lfm (dps, tank, healer) for .... ; whisper me achievements and stats (gear)'... И това за хубавите места с хубавия гиър... Иначе за нормал моуд е лесно за навсякъде, че и кадърни играчи има.

Значи аз тия дни ще си разгледам луута от Накс10, както и луута от Окулус (?), Малигос (?) (Таис снощи ми спомена къде другаде да поразгледам, ОСВЕН нещата от репутации - много бавно това с Кирин тор бре...) и ще имам предвид кое откъде мога да събера. А и трябва да се консултирам с Ланис какви енчанти да слагам. Аз като гледам сега нито съм капнала хит-а, нито ми падат достатъчно добри айтъми с хит, нито крит шанса ми е висок... Не знам... къткам една торба от 16 слота само с гиър, за който нямам идея дали да продам и какво да правя.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 29, 2009 7:27 pm

Xellos wrote:Че то вече и ачиивментите ли се гледат преди да те земат :shock:
Мда. Но който иска да му whispnesh е идиот и прекалено тъп за да играя с него - има си армори - на втория ми монитор е винаги отворено
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Apr 29, 2009 7:30 pm

Да се ебат в гъза с титанстиил дистройъра тогава :mrgreen: Игрицата предлага сума алтернативи за игране и соло, та да се съобразявам с непознати :twisted:
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Apr 30, 2009 9:11 am

Аааааа, крафтеното си е крафтено! "Фрий" епик демек. Титанстийл дестроера не е лош. Цената му е солена само ако си го взимаш директно от АХ. Ако си изфармиш материалите е дори по-евтино.
Аз си крафтнах пръстен и амулет. Пръстена се продава за 1000г, чак вчера вечерта го видях по 900.
Ако си купувах всичките материали директно от АХ с включената в тях надценка, пръстена ми излизаше 480г. Бая разлика между 480 и 1000. А ако си изфармиш част от материалите цената на пръстена пада доста по 480г. Цената на амулета е около 550г ако си купиш всичките материали от АХ, и тази цена се сваля ако си изфармиш сам поне част от тях.
Има крафтени епици, които доста си струват. Амулет + пръстен са най-добре (по-добри са от повечето Накс дрънкулки), следва крафтено оръжие според класа. За хънтър има страшна пушка, която за БМ билд е по-добра от повечето Накс 10 оръжия с изключение на тия от Кел Тузад. Не знам кое е по-добро между крафтената пушка и каквото рейнджед оръжие има от рицарския турнир. Крафтените дрехи не си струват, наметалата пак стават, но са според класа.

И Дима не искам много да те разочаровам, но кастър друид не ролва само за ледър :)
Не мое да мъмриш, брат!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Apr 30, 2009 9:27 am

Най-забавно е да си паладин. Ролваш за сичко - се има сет в който да го забуташ.

Иначе - купуваш драконови очи от АХ и си зимаш двата пръстена за 1000. Титанстийл дистройъра е за около 1000 пак материалите, абе за 300 злато се е пообличаш. А след като си изринеш всички куестове ти остават точно толкова излишни.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 30, 2009 10:51 am

Качих 80 миналия ден и видях някаква част от ендгейма. За два следобеда + една вечер сравнително небрежно цъкане съм направил 55 хероик емблеми (макар че спечлиж чантата с 5 значки на ОС 10), което е достатъчно показателно колко е лейм-ас играта вече.....Посъбрах 4-5 рандъм епика, крафтнах си титанстийл дагера с 408 сп, въобще забава, приятелите ми въобще не се ебаваха, че за седмица след 80 може да си в епици.

Уви понякога намирането на ПЪГ е доста трудно с мейдж понеже дпсерчета бол....(разбира се дори само с един-двама приятели танкове/хийлъри работата става съвсем различна). Та поради това и поради липсата на време да рейдвам в 20 часа Накс засега мисля да си направя някакъв танк или хийлър алт. И не мога да реша дали да направя ДК или Друид. Имам 193 стоун кийпърс шарда та шолдърките с 10% хп от пвп-то са ясни (емблемите от хероици не ми се хабят за алт гиър, все пак ще помагам на френдс чат-пат с мейджа). ДК-та бол, друиди не толкова, а и вторият е 4 класа в един,. лошото е, че 1-80 ще взема към 2 пъти повече време от 55-80.

Всякакви съвети и коментари са уелкъм. Защо ми се реролва: ами един от най-близките ми френдс, с които редовно играе е именно мейдж (ефо), а и в гилда горе-долу липсват хийлъри (особено адекватни такива) и танкове.

С парите работата е доста добре - от енчантинг на ниво 78+ се вижда огромна файда като куест реуорди почнат да дропят по 5 дъста или 2 есенции или един син шард, видях се в някакви пари, на алта също бих взел енчантинга само че с майнинг, не с хербализъм този път. Просто от мързел да заредя АХ не съм събрал повече кинти.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Apr 30, 2009 11:23 am

Паладин - взимаш раменете и двуръчния меч от winergrasp и гориш през нивата - по бърз левълинг просто само ДК-тата имат. На 80 лвл dual spec prot/holy и не излизаш от хероици.

Дк-тата са добри танкове а левълинга с тях е мазен мазен. В момента blood е най-бруталния левълинг спек изобщо - нулев downtime, безсмъртен, масивен single target damage, добър аое, абе красота. А и първите 3 нива на ДК-то си струват много да се разгледат. Целия стартов чейн размазва.

Друидите като танкове не са добре в момента. Просто AOE танкинга им е скапан,стамината им не е толкова много колкото преди а и трябва да си крава.

БТВ - това че гиъринга е лесен, не значи че играта е лейм. В улдуар си проличава кой какво може.

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Thu Apr 30, 2009 11:42 am

Имаш 3 опции.
1. Друид
2. Друид
3....Друид!

Избери си която опция ти допада повече.
За реролването, напъни се да изкараш 40 значки за:
http://www.wowhead.com/?item=42952

Пращаш го на бъдещия си мейн и с магето играеш само, за да изкараш пари да си купиш летенето.
Друида задължително мининг и хербализъм. Обикновено не бих препоръчал тази комбинация, въпреки че е най-добрата заради по-трудното левелване на 2-те едновременно. Ама ти си "от стара коза яре" ще се справиш. Ето ти разковничето: /castsequence Find Herbs, Find Minerals
Като се хване птича форма слагаш този макрос на 1 и докато летиш само натискаш периодично. Безумни пари се правят.
В птича форма береш билки, събираш куест предмети!!!! Политаш инстант без кастване на маунт:)
Това със събирането на куест предметите в летяща форма изби рибата направо.
Главните ти глифове задължително са Maul + Frenzied Regen. Френзи реген глифа ти увеличава ВСИЧКИ хийлинг ефекти с +20% докато регенерираш.
Ето какво следва от това, започваш да си прави груп куест за 3-ма сам. Биеш една корава елитка. Сваля ти животеца стабилно, ти се подготвяш предварително и оставяш рейдж-а да ти се напълни догоре. Пускаш си Френзи регена, пиеш хийлинг поушънка, пускаш си хербализъм хийлинга, всичко с +20% повече хийл и се пълниш догоре!!!

Вече може да ядеш и ползваш бандажи във ферал форма...

Правиш го това чудо 80 лвл и вече може да си ВСИЧКО! Кастър дпс, меле дпс, танк и хийлър :)

Ето ти билд за ферал игра и левелване:
http://www.wowhead.com/?talent#0ZxGMsfrzceRcuzAkbE0z

Не е нито най-добрия билда за танк, нито най-добрия за котешки дпс, но е най-добрата комбинация. Става за доста кадърен котешки дпс за инстанс, добър танк и е перфектен за правене на груп куести соло.
Другия билд на дюал спека по-добре си го направи хийлинг, така ще можеш да бъдеш и танк и дпс и хийлър.... и 100% нинджа в инстансите :)
Не мое да мъмриш, брат!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 30, 2009 11:47 am

Мерси много за страхотния пост на Дзверо, супер много ме надъха и определено ме нави да съм друид:)) Майнинг и хърбс ще е, то се е видяло:) Сега остава само име да измисля и отпочвам, Riddlez ми се върти из главата незнайно защо, някакво такова загадъчно е:)). И мерси за билда!!! 2 въпроса само - защо без King of the Jungle и защо не feral aggresion вместо ферал инстинкт, тоя стелт за левелинг за чий ми е? Както и едната точка на инфектед уундс?

Към Дани - паладини и ДК-та с лопата да ги ринеш при нас, освен това предпочитам да не бъда толкова отвратително дразнещ за останалите ролвайки на почти всичко възможно като паладин, ужасно досадно е за останалите ДКта/пала/уор. Валерката съм сигурен, че има едно 30 човека на сървъра, които биха го набили РЛ:))).

Още нещо към Дзверо - ще взема http://www.wowhead.com/?item=44103 вместо тези линкнатите от теб, ще ми спестят доста хероици, а и хит рейтинг за левелването хич не е важен според мен. Ясно, че имат повече АП обаче пък нямат агилити, което си е някакво АП отгоре. Просто 8 часа плейд на хероици са бързия почти 20ти лвл друидец:)