За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu May 14, 2009 10:54 am

Абе аз ше дигна 3 точки от нея, така че ше му я права ;)). че 430 са и толкоз дебело ше е са 10 точки, че не ми се мисли :neutral:

Дзвер- кожа и хитин имам ;) останалото от тебе ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu May 14, 2009 12:10 pm

Танчето, няма нищо изненадващо в това, че Трууп и Прей са били след твоята Лийд. В момента хийлингът на друидите е направен така, че те успяват най-добре да покриват масов хийлинг с хотовете си и бързината им. Трууп успява да дръпне напред на тежките улдуарски битки, но и там не може да стигне муундъст. Въпрос на хийлинг спелс е до голяма степен. И умение.. но се иска бая подвижност, заради кастовете и необходимостта от стакване на серендипити. Но не е от слакване със сигурност - пробвах и аз холи прийст на Фрея и мога да кажа, че си е бая зор да насмогваш с кастовете. Аз бях лидер на първото падане на Фрея, но то е, защото съм нагрухана зверски със спелпауър.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu May 14, 2009 12:18 pm

ама мило, разликата бе огромна... а и да не забравяме разликата в гиъра - имам сини айтъми по себе си още дори... да не говорим, че нямах изобщо време да хот-вам много, защото народа по толкова дмж носеше, че се побърках да каствам... :( а и няма как алта на Муундъст, дето също е прийст да е на първо място, алта на Шийена - пак прийст - на второ, аз на трето (първите 3-ма бяхме с под 1% разлика), а двата мейн прийста да са наполовината на мене... просто си слакваха, та пушек се вдигаше... :(
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu May 14, 2009 12:59 pm

Поиграхме снощи в Naxx25. Ланис бе права, че с 25 човека (а.к.а. повече хийлъри, че и по-нагрухани от мен) нещото течеше спокойно и спорадичните умирания на някой не бяха взимати твърде присърце. Все пак, гилд лидърът бе изключително нервен и доизнервяше народа с масирано крещене и псуване по Вентрилото. Той играеше с alt-а си, клас лидърът на прийстовете също играеше с алта си. А един от другите офицери играеше с alt - прийст. Та в рейда имаше три прийста, единият от които main и нагрухтян сериозно, един officer alt-priest и аз.

След като си бях чела тактиките битките бяха лесни. Умрях само веднъж от агросване на група паяци, която просто не видях, че са оставили жива. (Е, умирах си на wipes, които май бяха доста малко).

Паднаха разни неща, които можех да ползвам, дори ролвахме за тях, ролнах 100 за един пръстен с mp5, който падна от Инструктора (май), но гилд лидърът си го взе. Съответно 90% от айтъмите отиваха при алт-прийста или при гилд лидъра. Като приключихме поне ми дадоха някакво повишенийце в гилдията и ще ме взимат на 25 runs, уви за 10 човека си имат някакъв core състав, с който днес ще ходят в Улдуар10 и EoE10.

Ще почакаме, ще видим какво ще се случи с гиъра. Аз поне намерих best in slot Pre-Ulduar гиър за дисциплиниран прийст и поне shoulder-ките и единият тринкет вече ги имам.

Едит: Установих бтв, че в следствие на много крапи гиърът ми все още, хийлвам доста по-малко и на Пач въпреки, че не спирах да каствам щеше да ми е трудно да спасявам танка сама, ако не хийлваше с мен и грухания холи прийст.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu May 14, 2009 1:02 pm

хмм... когато фактите говорят... освен ако не са минали и двамата на Диск, което силно ме съмнява, значи са слаквали :)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu May 14, 2009 1:02 pm

Сменяй гилдията Елейн. Не искаш да си на място където има DKP, SKG или Loot council.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu May 14, 2009 1:13 pm

Crusader!!! 8-) Към мен вече само със "сър" да се обръщате, иначе не отговарям :P Побърка ми се екрана от купчината ачийвмънти, то Екзалтед с тоз, с онзи и с още трима и така 8-) Мисля да си взема малко почивка от рицарстването, че ме забравиха веч по бетълграундите, трябва си напомняне :mrgreen:

Излюпи ми се и жабката от Даркмуун та стигнах и 50 пет-а, по тоз случай ми подариха един скунк :mrgreen:

Дейлитата на Ходирите са голяма досада, да не говорим и с какви имена са "Лъскай... шлема", "Духай... рога" :roll: Тоз с копието не съм го опитвал още, казват, че бил забавен.
Обаче куест-чейна с Локен и Торим си беше епичен и много ми хареса :oops: Да не говорим, че е много по-добре да имаш дълга история преди да влезеш в дънджън и да пребиеш някой бос; сега се чувствам лично отговорен за Торим и смятам на Локен да му набия кофата при първа възможност :evil:

Тишо / Ники ако ще влизате в играта през деня погледнете в АН за тази рецепта плс:
http://www.wowhead.com/?spell=20026
Купих ти я... от вендор :P Пратих я по пощата, пари не струва :wink: Обаче е лимитед съплай, наложи се да убия 2 орди дето се бяха засилили да я купуват... или пък се бяха засилили другаде :roll: Аз в Уинтерспринг ми е втория дом напоследък, та ми беше на път :wink:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu May 14, 2009 1:42 pm

Svetlio wrote:сега се чувствам лично отговорен за Торим и смятам на Локен да му набия кофата при първа възможност :evil:
може ли и аз, може ли?? :D трябва да си тествам новите глифове и новия си хилинг-стил на Лийд!!! та ще си ми опитно зайче Сър Тишо Crusader! :P

иначе снощи и Анну горещо съветваше Дима да смени гилдията... аз се въздържах, щото някак ми се струва, че поради някаква причина нея я кефи въпросната гилдия (заради името ли, хората ли, що ли - тя си знае)... но личното ми мнение е, че единствено гилдия с ДКП и изобщо луут-система, дето не е базирана на рол-а или на "каквото шефа даде да взема" си заслужава лоялност... да не говорим за правилно отношение на офицерите... аз вече така съм свикнала с безкрайно възпитания ни гилд-мастър (че и РЛ), дето всяка поставена в рейда задача завършва с "please" и приятния му спокоен тон, когато води рейд, че всеки вик по Вент-а би ме демотивирал за редовно рейдване... но пък и Дима все още няма опит с гилдиите, а и нещата може да се променят... в смисъл - нека види как ще се отнасят с нея на следващия рейд, където вече ще е с променен гилд-ранк и ако продължават да я използват, за да си гиърнат алтове или други мембъри, пренебрегвайки по-високия й рол, наистина ще е най-добре да им обясниш за какво напускаш, за да не те изкарат черна, че видите ли "дойде без опит, без добър гиър, нинджоса няколко айтъма и ни заряза" и да ги зарежеш... затова ако решиш да ги напускаш, ясно - по възможност на видно място във форума на гилдията, им обясни, че не си съгласна да рейдваш в гилдия без справедлива луут-система и как поради тази причина неколкократно си била ощетявана с айтъми...

а и като гледам как се търсят хилъри, няма задълго да останеш без гилдия :wink:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu May 14, 2009 1:51 pm

Таис - рол-а е единствения добър начин за разпределяне на луут-а. Всичко друго съкс. Аз съм бил на файта, носил съм си своята част от битката - имам право на равен шанс за луут както и другите.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu May 14, 2009 2:00 pm

The Dragon wrote:Таис - рол-а е единствения добър начин за разпределяне на луут-а. Всичко друго съкс. Аз съм бил на файта, носил съм си своята част от битката - имам право на равен шанс за луут както и другите.
извинявай, ама освен "lol", не зная как да реагирам на подобен коментар...

рол-а е единствения начин за разпределяне на луут-а в ПъГ - да, дотук съм съгласна... когато обаче говорим за гилдия, за гилд-рънове, за мотивиране на една постоянно група хора да бъде ден след ден часове наред в един инстанс - да мре докато научи босовете, да ги фарми после... тогава ТРЯБВА да ти се отчита приноса и участието по някакъв начин, за да си мотивиран да го правиш... а не - да направиш 30 ръна и когато най-сетне падне айтъма, за който лелееш, някой дето се е джойннал същата вечер да ти го отмъкне с рол от 100... ТОВА няма да ти мотивира редовния играч, защото не виждам никаква справедливост тука и няма да го задържиш, а рейда се нуждае от кор-играчите си... именно затова и ДКП системата за взимане на луут в едва по-организирана и сравнително констатна общност, като гилдията, си е нужна...

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu May 14, 2009 2:02 pm

Аз тъкмо си мислех как като падне ей туй в Улдуар 25
http://www.wowhead.com/?item=45038
и всеки ролва на общо основание, колко ли време ще отнеме на някой да събере всички 30 парчета :wink:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu May 14, 2009 2:04 pm

DKP система има, уж, така пише във форума. Но не съм убедена, че работи извън Улдуар. Освен това са въвели минимален праг за bid-ване на айтъми от Улдуар. И като цяло май гилдията е на ниво Улдуар и лидърът просто иска достатъчно хора с добър гиър за Улдуар и тия Накс рънове и ЕоЕ и ОС, които ги правят сега са само с цел да се гиърне народа. Аз като ЕДИНСТВЕНИЯТ мейн прийст, който е необлечен и единствен clother btw (има само 1 мейдж, който е грухан и е офицер и един лок, който нещо слаква много с присъствието) имам огромни шансове за добро обличане бързо.... стига да не си обличаха алтовете. Но и аз мисля, че занапред нещата ще са други.

Единият ни офицер (class leader-ът ми) има съвършеният глас просто. Уви с него рядко играем, но е сладурче.

Довечера ще довършваме Накс, останаха всички босове след Инструктура. Бтв да се похваля, че на боса, в който не може да се хийлва ми дадоха да държа живи една група и моята група беше винаги с най-много кръвчица :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu May 14, 2009 2:11 pm

Лол-кай си. Най-добрата луут система до сега която съм ползвал беше проста - 1 need за primary spec на локдаун. Честно е, дава ти по добър шот ако нещо го лелееш много. Всичко останло се ролва на грийд.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu May 14, 2009 2:14 pm

браво на момичето :D

е, така поставено вече наистина връзва смисъл рол-ването за айтъми в Накс 25... то е като нашите алт-рънове на Накс, само дето в нашата гилдия, ако падне нещо, дето мейн играч го иска, не се дава на алт, а между мейн играчи - го взима този, който го иска за мейн-спек, само ако всички го искат за мейн-спек или всички - само аз офф-спек, рол-ват помежду си...

на практика явно и при вас ДКП получаваш и харчиш САМО за рън на Улдуар-хероик... вече ми звучи разумно и наистина има смисъл да не бързаш да напускаш...

Драгън, аз не съм открила топлата вода, и както казах в ПъГ-ове, или в рейд с приятели, или просто рейд, дето не си мени състава, но прави инстанси само на фарм, това може и да върши работа. За хероик рейдване в гилдия с променящ се състав на рейда и с период единствено на пръгресив рънове (може да има уайп-вечери без грам луут), рол-ването като начин за разпределяне на луут е не просто несправедлив, а и несериозен.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu May 14, 2009 2:32 pm

Не бързам да напускам, току що ме повишиха в raider. По принцип Ulduar 10 са го изчистили до Мимирон още първата седмица, но сега се гиърват хора за Ulduar 25. Лидърът каза, че без Naxx25 гиър няма да влезем в Улдуар, което си е напълно нормално, аз не съм и очаквала друго.

Все още не съм в позиция да споря за гиър, който ВЪПРЕКИ по-висок рол е даван на алтове, било то и алта на лидъра. Накрая беше много тъпо. Пада въпросният пръстен, лидърът казва 'ролвайте ако го искате', ролваме, избичвам 100 и всички се скъсаха да ми казват 'браво' и 'честито', аз си замълчах съвсем умишлено. Накрая си го прибра пръстенчето за шамана си. :roll:

Иначе лидърът е enchanter/jewelcrafter и доколкото разбирам масирано народът се възползва от него, защото той прави безплатни енчанти и дава безплатни камънаци на всички, които са в гилдията. Аз си му давам пари и материали, настоявам да му давам, защото е много тъпо 20 човека да ти скочат за супер скъпи камъни или енчанти.

Абе имам въпрос за Инструктора - дадоха ми да майнд кънтролвам единия ученик. Въпрос - трябва ли да нося гиър с +hit за да свърша тая работа или не? Успях и без хит да го МС, но секунди по-късно го изпуснах, не зная как. Трябва ли да ползвам някой негов скил? Преди мен имаше друго МС адд и той трябваше да таунтва боса, а не аз, но ... така ин е разбрах, защо се счупи контрола...

Едит: А в Накс си беше на мастър луут и ролването май нямаше никъв смисъл с оглед на това кой какво взимаше. Веднъж само беше на групов луут и грийднах нещо, което не ми трябва и се разпищяха, че трябвало да пасвам.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around