Interpreter wrote:Дай предложения по селекцията, няма проблем :)
Бих с удоволствие, но по някаква причина има една камара автори, от които българските издатели изглежда се страхуват, което ме навежда над мисълта, че те просто не се продават. Писатели като Пол Кърни (който има една книга, издадена от Прозорец, ако не се лъжа, голям пробив), Иън Маклауд, Грег Кийс (също една книга от Прозорец, колкото да ме зарибят в далечната праистория и да чакам пет години, за да си намеря поредицата в оригинал) и т.н. според мен пишат много стабилно в жанра, но не фигурират на българския пазар (изброих тези имена, защото наскоро съм чел техни книги, но във форума има хора с далеч по-обширни списъци с добри неиздавани на български автори, които може би трябва да отговорят вместо мен).
Обяснението, което си давам, е, че издателствата на фентъзи в България разчитат главно на 14-годишни самотници в черно, за да си правят оборота, а на Hammerfall в три през нощта най вървят Фийст и Едингс. Е, всички бяхме тъпи на тази възраст, но мащабите...
А какво учудващо има тук?
Изпреварвайки този мъчителен разговор, ще отбележа, че не казах нищо за учудване, а само за забавление.