Elayne wrote:...Майнд кънтролвах един ученик, уви много често се чупеше контролът (аз не знам къде да гледам по екрана за брояч колко ми остава от контрола и кога ще се счупи, за да предупредя) и докато си намеря гадинката отново и после таргетна боса и вървя в ПРАВИЛНАТА посока >.< ... Не мога да сет фокус-на с Хпърл бтв! Адонът пищи, че има грешка и изключва рейд настройките. Точно по този начин (с опит да сет фокус-на) си бях затрила настройките за рейд предишния път. Снощи се разбра.
Елейн, направи си макроси за фокус-таргет... те са общо 3 макроса:
първото макро е за правене на таргета "фокус-таргет":
/focus [target=focus]
действа по следния начин - първо си правиш това макро и му даваш иконка... после таргетваш моба или боса, който искаш да държиш на фокус и кликаш върху макрото си... за да си го настроиш дай себе си на фокус-таргет и се кликни така, че да гледаш себе си (за да си ти и на таргета, и на таргета на таргета)... отвори си Х-Пърла, за да можеш свободно с приплъзване да местиш прозорците на таргетите по екрана и си нагласи фокус-таргета да ти стои на удобно място и в удобен размер, както и му премести "таргета на таргета" (понякога това е важно)...
второто макро, което може да ти е полезно е следното:
/stopcasting
/cast [target=focus] Mind Control
или
/stopcasting
/cast [target=focus] Shackle Undead (Rank 3)
после, за да си изчистиш фокус-таргета ти трябва трето макро:
/clear [target=focus]
* * * * *
нека обясня какво е удобството от тези макроси...
сложиш ли си веднъж таргета за СС фокуснат, ти спокойно с второто макро можеш да го контролираш БЕЗ ДА ГУБИШ ОСНОВНИЯ СИ ТАРГЕТ... т.е на практика на екрана си имаш 2 таргета... основния ти - примерно танка, който трябва да хийлваш... + фокус-таргета - примерно моба, който трябва да държиш в шакъл... така наблюдаваш и двамата... и виждаш кога се чупи шакъла (или МС) - в този момент просто натискаш второто макро, което ще го окове отново моба, дето ти е фокус-таргет и то, без да се налага да сменяш таргета си - танка...
адски е удобно в мнооооого случаи... аз го ползвам за заовцяване и така мога спокойно да си дпс-вам по основния ми таргет, като си следя овцата... ползвам го също и когато трябва да кантърспелвам моб или бос, дето не ми е таргета за дпс... в тези случаи следя каста му и когато тръгне да каства каквото трябва да КС - натискам другото макро и му спирам каста...
ето това е втория случай, за който се ползва - да се държи моб/бос на фокус-таргет, на който да му следя каста (примерно на тебе може да ти е удобно да следиш каста на Ходир така)...
а в трети случаи го правя, защото ми е важен не самия фокус таргет, а НЕГОВИЯ таргет... демек "таргета на фокус-таргета" ми - например, когато в Накс с Лийд ми дадоха да хийлвам учениците на Инструктора, аз просто си сложих Инструктора на фокус-таргет и само кликвах на неговия таргет, за да го хийлвам... адски удобно...
ще пренеса този пост и в другата тема, заради макросите...