Push

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
pnv_Creator
Misting
Posts: 328
Joined: Mon Feb 18, 2008 11:48 am
Location: Screw you guys Im going home

Post by pnv_Creator » Mon Jun 01, 2009 11:30 pm

Ммм, Equilibrium ми допада доста всъщност, със сигурност повече от matrix 2 и 3. Сетингът може да не е "нов", но е доста добър и въобще моментите със чувстването и подобни.

+ това equilibrium има една от най-яките бойни sci-fi хореографии, въпреки глупавата й обосновка (по този параграф минава и първата матрица също).

С две думи, не мисля че могат да седят на един рафт с Push въобще
7.8/10 72,162 votes
6.3/10 7,627 votes
<-- споделям в случая
no imdb e weak аргумант така или иначе

ПП В push нямаше нищо новаторско (/креативно) и дори като му гледах trailer-a си помислих че това е пълнометражен "Heroes".

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Jun 02, 2009 9:39 am

В Еквилибриум също нямаше нищо новаторско, а хореографията е смехотворна. Чупене на стойки с черен шлифер, ше извиняваш.

Push не е новаторски, но изгражда свят и е доста далеч от комиксовите супергерои, доколкото имаш множество хора с различни степени на едно и също умение. Имаш взаимодействие между противници с еднакви сили, което е много яко. Надиграването между Уочъри примерно.
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator
Posts: 20317
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Jun 02, 2009 9:42 am

Ммм по тая точка мяза не на комикс а на аниме повече ;р Ма от слабичките, коетo ме навежда на мисълта, че щи хареса Darker than Black :mrgreen:


зеем да сплитнем нова тема, че инатът ти има потенциал да изкара още 2-3 страници. :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Jun 02, 2009 10:35 am

То пък големият инат, че съм харесал филм, нали :roll:

Даркъра ми изтъпя на четвърти епизод и го зарязах.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5773
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Tue Jun 02, 2009 1:34 pm

Айде и аз да си кажа къде не ми се връзваше:
Spoiler: show
1. Обща критика - целият сюжет беше много сложен, оплетен и както някой спомена, хаотичен. Вината може и да е в липсата на хубави субтитри, но на места просто ми се губеше смисълът да правят едно или друго нещо, особено при многостъпковия план накрая.

2. Най-големият проблем на филма - обещава някакви работи в оня монолог, които така и не се случиха. Имаме значи някакви световни мрежи, някакви правителствени организации, огромен мащаб... В течение на филма не видяхме нищо от това, а обещаният край на Отдела и изобщо някакви по-големи събития така и не се случиха. Вместо това нашите добиха спринцовката, която евентуално би им помогнала да освободят врачката, и това беше. Антикулминация отвсякъде. Дори не я освободиха въпросната врачка, а и като се замисли човек изобщо не е сигурно, че ще успеят да я освободят, ако се изправят срещу цялата сила на Отдела, а не срещу само двама агенти.

3. Планът за действие беше толкова фантастично изсмукан от пръстите... Нашият човек (Ник) не беше показал големи умствени спсобности до момента, но успя да предвиди цялата мозайка от действия и техните последици все едно той самият виждаше бъдещето, баси! И всичко стана точно! Фантастика :)

4. Според мен уочърите не виждат само намерения, най-малкото майката на Дакота (Каси) е доказателство за това. Така че и аз питам защо мацката не можа да види каквото и да е. Дори и с ограничението за намеренията можеше да види намеренията на Ник докато пишеше бележките (най-малко неговите щеше да види, ако не тези на другите, както и намерението му да си изтрие паметта... етц.).

5. На по-концептуално ниво, цялата работа с Отдела не се връзва. На практика тия хора няма как да си имат доверие, освен ако не ги свързва пряка опасност за живота им, та някак не мога да си представя стройна организация. Един по-силен пушър може да манипулира всекиго както си иска. Вероятно има някакви, които неутрализират тия умения, но тогава всички би трябвало да се движат в компания с такъв заглушител, просто от предпазливост. И т.н.

Но да речем, че Отделът съществува и т.н.

6. Как така има живи пенсионирани от тази организация?

7. Как така тази организация праща точно четирима души да се занимават с най-големия й пробив в сигурността?

7а. Как така тази организация няма международни връзки, та се налага да се разправя с местната мафия на ниво квартални схватки? И пр.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Jun 02, 2009 2:47 pm

И отговори:
Spoiler: show
Ghibli wrote:1. Обща критика - целият сюжет беше много сложен, оплетен и както някой спомена, хаотичен. Вината може и да е в липсата на хубави субтитри, но на места просто ми се губеше смисълът да правят едно или друго нещо, особено при многостъпковия план накрая.
На мен нищо не ми се губеше, но субтитрите наистина смърдяха, факт, може и от това да е било.
Ghibli wrote:2. Най-големият проблем на филма - обещава някакви работи в оня монолог, които така и не се случиха. Имаме значи някакви световни мрежи, някакви правителствени организации, огромен мащаб... В течение на филма не видяхме нищо от това, а обещаният край на Отдела и изобщо някакви по-големи събития така и не се случиха. Вместо това нашите добиха спринцовката, която евентуално би им помогнала да освободят врачката, и това беше. Антикулминация отвсякъде. Дори не я освободиха въпросната врачка, а и като се замисли човек изобщо не е сигурно, че ще успеят да я освободят, ако се изправят срещу цялата сила на Отдела, а не срещу само двама агенти.
Всъщност филмът поставя основи. Първо, малкият бюджет просто НЕ позволява да се случат всички ония работи. Второ, подобно заглавие може да бъде продължено САМО ако хората наистина ИСКАТ да видят още от него. Най-добрият начин за това е да бъде структурирано като първа част от по-голяма история. Ясно ми е, че това не те кефи, и аз предпочитам всичко да ставаше в тоя филм, но като маркетингов ход го приветствам това решение и се надявам да доведе до резултат.
Ghibli wrote:3. Планът за действие беше толкова фантастично изсмукан от пръстите... Нашият човек (Ник) не беше показал големи умствени спсобности до момента, но успя да предвиди цялата мозайка от действия и техните последици все едно той самият виждаше бъдещето, баси! И всичко стана точно! Фантастика :)
Той имаше информация от бъдещето, апропо, по време на писането, под формата на инфо от Каси, макар и ограничено. Иначе за плана казах вече, че е от типа "не се заглеждай много". Подобни планове обаче аз още не съм срещал в киното, дето след внимателен анализ още да връзват смисъл, така че не го намирам за голям дефект. Човек съспендва дисбилийфа за целите на повествованието. "Малките хора се справят срещу големите чрез хитрост" е типичен похват. Смисъл, виж Сам вкъщи ;)
Ghibli wrote:4. Според мен уочърите не виждат само намерения, най-малкото майката на Дакота (Каси) е доказателство за това. Така че и аз питам защо мацката не можа да види каквото и да е. Дори и с ограничението за намеренията можеше да види намеренията на Ник докато пишеше бележките (най-малко неговите щеше да види, ако не тези на другите, както и намерението му да си изтрие паметта... етц.).
Еми в грешка си просто. Майката на Каси не е доказателство за нищо, тя просто е чудовищно мощна и вижда ужасно напред. Приемаме за целите на повествованието, какт се и очаква от нас, че Мама е "специална" и за нея не важат правилата. Казано е, че дори Отделът "не я разбира" и "се страхува от нея". Имаше поне три места, където черно на бяло беше казано, че Уочърите виждат само намерения и ако няма намерения, те не могат да виждат. За плана на Ник, също вече писах - Близалката не е неква световна класа, при все, че е по-добра от Каси. Планът си беше сложен и докато тя го види, той просто изчезна и откъслечните неща, които беше хванала (а ние помним, че тя ловеше, докато той пишеше, и драскаше в тефтера), просто не връзваха смисъл. А когато той се изтри, намеренията му вече ги нямаше (а тези на другите ОЩЕ ги нямаше), така че Близалката нямаше какво да види.
Ghibli wrote:5. На по-концептуално ниво, цялата работа с Отдела не се връзва. На практика тия хора няма как да си имат доверие, освен ако не ги свързва пряка опасност за живота им, та някак не мога да си представя стройна организация. Един по-силен пушър може да манипулира всекиго както си иска. Вероятно има някакви, които неутрализират тия умения, но тогава всички би трябвало да се движат в компания с такъв заглушител, просто от предпазливост. И т.н.
Що да няма как да си имат доверие? С какво са по-различни от коя да е секретна правителствена организация? Имат привилегии, власт и ресурси. Това е достатъчен мотив да работиш за тях. А и повечето специални хора са им затворници, не подчинени. Филмът ясно си показва, че за Отдела работят само "лоши" :) Един по-силен пушър не може да манипулриа всекиго, защото трябва да го гледа в очите първо, а и стана ясно, че пушването не е мигновено. Ник можеше да убие Карвър преди оня да го е пушнал. Освен това ние просто не знаем нищо за тоя Отдел все още, извън показаното от двама негови агент на чужда територия.
Ghibli wrote:6. Как така има живи пенсионирани от тази организация?
Че що да няма? Това не ти е Империята на Злото, а съвременна организация. Вероятно ги следят, забранява им се да си ползват силите и т.н. Сама видя, че Ник го знаеха, но не го прибираха, т.е. явно не всеки специален трябва да е или в организацията, или под скалпела.
Ghibli wrote:7. Как така тази организация праща точно четирима души да се занимават с най-големия й пробив в сигурността?
Напълно нормално. Чужда територия, чужда юрисдикция. Трябва да се действа потайно. А и четирима *такива* хора са повече от способни да се справят сами.
Ghibli wrote:7а. Как така тази организация няма международни връзки, та се налага да се разправя с местната мафия на ниво квартални схватки? И пр.
Местната мафия БЕШЕ техният аналог в Хонг Конг просто. Какви международни връзки, като тия агенции, като повечето нормални не-съвсем-открити правителствени организации, ОЧЕВИДНО действаха в конкуренция и една против друга. Карвър се опита да каже, че онова си е тяхно и се позова на правителството на САЩ, но си личеше, че е про-форма. Става дума за ходещи оръжия, не можеш да разчиташ на международни връзки, щото с международни връзки получаваш "Ах, толкова ни се иска да ви помогнем, но за съжаление жената умря при опита ни да я заловим, а химикалът като че ли се е поизгубил."
Искам да се отбележи, че извън онова за плана, всичко, което съм писал, или е казано в прав текст, или достатъчно ясно подсказано във филма. Не рационализирам и не си измислям нищо.
Last edited by Roland on Tue Jun 02, 2009 2:50 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator
Posts: 20317
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Jun 02, 2009 2:50 pm

Мня отказвам се.
Last edited by Xellos on Tue Jun 02, 2009 2:52 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Jun 02, 2009 2:50 pm

Баце, то Е в отделна тема вече от няколко часа :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator
Posts: 20317
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Jun 02, 2009 2:53 pm

едитнах де, ма много дебнеш ;рр
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5773
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Tue Jun 02, 2009 3:47 pm

Всякакви аргументи от типа "за толкова им стига бюджета" и "то е ясно, че това е само първа част, а истинската история ще е по-нататък" за мен имат обратното действие. Малкият бюджет не е оправдание да направиш извинение за история. Малкият бюджет е абсолютно обратното на оправдание за мислене от типа "дайте ся да направим нещо, пък като видят колко яко се получава ще ни дадат още пари да си направим същинския филм".
Roland wrote:Искам да се отбележи, че извън онова за плана, всичко, което съм писал, или е казано в прав текст, или достатъчно ясно подсказано във филма. Не рационализирам и не си измислям нищо.
Според мен пък доста рационализираш, но не смятам да изпадам в спорове.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Jun 02, 2009 3:52 pm

Посочи ми къде.

И не е това, което казах. Малкият бюджет оправдава историята такава, каквато е. Това е по-малка история в контекста на по-голяма, но ПАК е завършена. Не е отворена, просто се затваря само малката история, но не и общата. Ся, ти може и да си искала голямото завършване, но на мен ми беше очевидно от първата трета нататък, че филмът има структура на първа част. И пак си има завършен финал, просто на "местно" ниво.
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator
Posts: 20317
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Jun 02, 2009 3:56 pm

ГИБ, НЕ ГО ПОДКУКУРОСВАЙ ;Р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5773
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Tue Jun 02, 2009 4:09 pm

Ghibli wrote:не смятам да изпадам в спорове.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Skywalker
Warmage
Posts: 1123
Joined: Tue Jan 20, 2004 10:42 am
Location: Sofia

Post by Skywalker » Tue Jun 02, 2009 6:56 pm

бълвоч страшен

User avatar
Vivian
Forsaken
Posts: 2630
Joined: Thu Aug 07, 2008 3:25 pm
Location: Pandora

Post by Vivian » Tue Jun 02, 2009 7:03 pm

Roland wrote: Малкият бюджет оправдава историята такава, каквато е.
:shock: Това е толкова...хуманно...

И правилно ли разбирам, че за теб всичко е окей, щом историята е "завършена"? Или това е вързано само с на Гиб изказването и не говориш за общ случай?
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests