Terminator Salvation *There be Spoilers*

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Amelia
Moderator

Terminator Salvation *There be Spoilers*

Post by Amelia » Fri May 22, 2009 6:54 am

ЗОМГ.

Трансформърс среща Властелинът на пръстените среща Гост ин дъ шел среща пича с руския акцент от Стар Трек.

Годината е 2018-а, хората са еволюирали, радиацията не им влияе, кръвните групи очевидно са се затрили по трасето и медицината е напреднала дотам, че се правят сърдечни трансплантации в лазарет.

Останалото е приличен екшън, в който има сцени на преследване и експлозия с всички превозни средства, притежаващи двигател с вътрешно горене, познати на човечеството (без лодки - непростимо). Хайлайтът на филма са 30-те секунди гол СиДжи Шварци, който за разлика от голия Хю Джакмън все пак се видя.

Крисчън Бейл е грозен, тъп и фъфли и гнъхти както винаги - почвам да се опасявам, че има рак на ларинкса и да се чудя що не го пратят на логопед най-накрая. Очевидно според него дикцията е нещо, което се случва на другите.

Историята е като отварящата тема - с тежък и нелечим стерилитет. Персонажите и те - с изключение на Джон Конър, ма по други причини, както ще видите.

Сайбърбрейн браузинга се осъществява с фулереноподобни менюта - е тфа е, спечелена съм завинаги.

Накрая имахме патетична реч, ала Сара Конър в първите два Терминатора, за съжаление, неизпълнена от Линда Хамилтън, което автоматично я дискредитира.

Не знам какво гледах, но определено не беше Терминатор. Филмът е с една идея по-добър от новия Х-Мен. Обаче САМО с една.

Вократце, да гледаш новите Терминатор продукти е като да гледаш нобелов лауреат с Алцхаймер - безкрайно тъжно и навеждащо на философски размисли.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri May 22, 2009 7:31 am

Филмът е депресиращо безличен. Наситен е със стабилно количество качествено направен екшън, но дотам се изчерпват добрите му страни. Нема си никаква представа за какво се бори (освен за долари в бокс офиса, естествено), пълен е с дебилизми, но не от онез сладките, които правят първите 2 филма (че донякъде и третия) забавни, а от тези, които те карат да въртиш очи и да клатиш глава. Сценаристите са се изложили доста зловещо и нито успяват да съшият историята като хората с предишните филми, нито да направят нещо адекватно и интересно в настоящия. Бейл е никакъв (както в повечето си роли, може би с изключение на The Prestige) и често преиграва по смехотворен начин, а и останалите персонажи са посредствени. Показателно е, че единственото присъствие, което се открява в цялата боза, е появилото се за кратко СиДжи на бате Шварци (туй не го считам за спойлер, при положение че отдавна се говореше за него). Освен него Маркъс става долу-горе, че и засенчва Бейл.
Що се отнася до действието, през цялото време имах странното чувство, че гледам игра, а не филм. Туй спокойно би могло да е някакъв клонинг на Gears of War, Resistance или всъщност всеки рандъм шуутър, в който човечеството се бори за оцеляване.
Жал ми е да гледам как такъв страхотен френчайз затъва все повече и повече без творческото присъствие на Камерън и имам чувството, че дори още не е стигнал до дъното.

6/10

п.п. Музиката е ебааахти жалкият циклеж. Сега си дърпам добрите стари ОСТ-та на Брад Фидел, за да се утеша.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 22, 2009 7:44 am

Чудех се дали да го гледам на предпремиера, ама явно ще остане за прожекция на нормална цена. Благодаря за спестените няколко кинта.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Fri May 22, 2009 11:08 am

Аз не видях да има предпремиера, има ли някъде?
Иначе в imdb има добра оценка, не че е определящо...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 22, 2009 11:22 am

Аз пък отдавна съм разбрал, че с Димитрови гледаме различни филми дори когато гледаме един и същ, така че смело ше си ида на предпремиерата (не е тоя петък, от другия е).
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri May 22, 2009 3:39 pm

pnv_Creator wrote:Иначе в imdb има добра оценка, не че е определящо...
Фенбойчетата са нацъкали 10-ките предварително, сещаш се, че инак няма как да има 2500 гласа още преди да излезе. Има 33% на Rotten Tomatoes със средна оценка някъде около 5/10.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 22, 2009 5:55 pm

Не.
Не.
Вижте първото видео...
http://nsg1138.blogspot.com/2009/05/ter ... tor-3.html

Мале, добре че са го махнали от Терминатор 3 - така филмът щеше да стане доста по-зле...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Trip
Moderator

Post by Trip » Fri May 22, 2009 6:05 pm

АХАХАХААХАХАХАХААХХХХХХХХХХХХХХХХХХХААААААААААААААААААААААААА!!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 22, 2009 6:09 pm

Това ме разболя...
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 22, 2009 7:09 pm

Тюх, язък, че не са го включили. :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri May 22, 2009 11:20 pm

ХАХАХАХАА
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Fri May 29, 2009 11:52 am

Намъкнах се на предпремиерата за щастие без пари. Както се оказа за мое щастие, не че не бях готов да дам пари, за да гледам НОВИЯ Терминатор. Следват доста описания и коментари за филма, който не иска да си разваля "удоволствието" или по-скоро изненадата да не чете. Или да чете на свой риск.

Доста добър фантастичен екшън и много слаб Терминатор. По-скоро кавър версия на Терминатор с доста голяма доза лични възгледи на режисьора, сценариста, домашните им любимци и асистентите им.

Пълен провал в пресъздаването на след-ядрен апокалипсис. Атмосферата подхождаше повече на бъдещето на Резидънт Ивъл, Аз съм легенда и тн. Градове в разруха, зеленина наоколо, чисто безоблачно небе, слънчице пече... а би трябвало да е мрачно бъдеще, затъмнено небе, все пак хиляди атомни бомби са се взривили. В Терминатор 1 и 2 имаше по 5 минутки сцени от бъдещето, точно такова нещо очаквах и изобщо не видях.

Хората нямаха нищо общо с онези жалки същества, облечени в дрипи, потънали в мръсотия, натъпкани по скривалища и тунели, полуумряли от глад, ядящи плъхове и какво ли не, водени само от първичните инстинкти да оцелеят, да се размножават и да се борят.
Всичките герои едни охранени, дори повечето попреминали добрата граница на охранването. Чисти. Добре облечени и екипирани. С измити коси, през повечето време дори с прически и само понякога поразрошени.

Жените ГРИМИРАНИ и с ЧЕРВИЛО!!!! Все пак през повечето време героите се разкарваха с замърсени лица и ръце, което беше единствения белег, че хората все пак са изпаднали в некомфортна ситуация. Жените понякога бяха без грим и червило и със замърсени лица, но все пак с чисти коси и спретнато облекло....

Скайнет май го бе ударила кризата и страдаше от силно намален обем на производство, защото само веднъж имаше 4 машини на едно място и то защото една голяма машина пусна от нея да излезнат 2 малки.
Голяма пародия беше базата на Скайнет, където имаше и завод за производство на новите Т800. Влизат си нашите (с каква бройка влязоха не е истина), таковат таковото на базата на Скайнет, таковат таковота на целия завод за Терминатори и им се противопоставят.... САМО 2 Терминатора. Един завършен прототип Т800 вече облечен в човешка тъкан, култовото 10 секундно компютърно генерирано присъствие на Бат' Арни и един сглобен ендоскелет на Т800, който скокна направо от поточната линия да защитава честта на машините...

Епохален сблъсък между човешкия вид, изправен на ръба на унищожението и много роботи контролирани от Скайнет липсва.

В целия филм няма НИТО ЕДНО куче! Всеки който е гледал оригиналните Терминатори знае каква е връзката между хората и кучетата в битката им срещу терминаторите.... Е куче във филма няма, освен една чиния с нещо на нея, което трябваше да бъде месо от койот на 2 дена. Най-близкото нещо до куче, което ще видите във филма.

Все пак не лош фантастичен екшън, но много слаб Терминатор....
Не мое да мъмриш, брат!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jun 02, 2009 7:30 pm

:D
Spoiler: show
Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed Jun 03, 2009 12:39 am

Филмът ми хареса доста повече отколкото очаквах,а аз не очаквах много.Поне имаше
Spoiler: show
бате Арни за 10тина секунди.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Jun 04, 2009 9:47 am

Ми общо взето филмът ми беше среден. Добър екшънец, но дотам. Няколко забавни реплики, един добър диалог. Всичко имах чувството, че съм го гледала вече. Вчера с Рольо се дърлихме какви са му лошите страни. Всъщност аз не намирам особено крещящи несъответствия на добрия вкус, просто не виждам и нищо впечатляващо в него.
Единствено силно ме издразни финалния монолог "тази битка бе спечелена, но предстои войната", а.к.а. очаквайте следващия франчайз. И това казано като за дете от забавачката. Не е проблемът че ще има следващ филм, проблемът е, че 1) ако върви така могат да си направят още 49 части като във всяка разрушават централата на Скайнет в столицата на съответния щат и 2)Не виждам смисъл да гледам още два (толкова се предвиждали) такива филми, а и те с всеки стават малко по-зле.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either