Преди години ,докато се чудех как да си убия времето на една нощна смяна в лабораторията , бях си направил турнир за купата "Най-добър кучи син с меча в света на Малазан."
Участваха 16 от героите до 7-ма книга включително,бях ги разделил на осминафинални двойки като водачи на потоци бяха Рейк,Брис Бедикт,Дасем Ълтър и Карса Орлонг( за мой срам Икариум забравих да го добавя в схемата и му дадох почетната титла на съдия

) С мъка на сърце, не допуснах до участие наемни убийци като Калам ,Ралик Ном ,Кътър и шефа им Котийон и забраних магии и шашми .След като се погрижих жребия да не сблъска големите фаворити в началото турнира стартира и до финала стигнаха Рейк и Ълтър.
- Spoiler: show
- Много съм се чудил ако тези двамата някога се бият кой ще победи,Ериксън ми даде отговор в 8-ми том и аз съм познал изхода от сблъсъка.
Съжалявам само,че няма да издадат страничните истории на Еселмонт-от основните романи не стана много ясно колко добри всъщност са Озрик и Греймейн -дано не са отпаднали незаслужено рано.
Цялата поука от този пост е да се види докъде може да стигне скучаещ човек без работа

.
п.с. Обмислях турнир и в света на Мартин,но феновете от форума му са ме изпреварили -тия хора нямат ли книги за четене-човек ако не познава любимият им автор ,ще помисли ,че много чакат 5-та книга.