Terminator Salvation *There be Spoilers*

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 10:05 pm

Vivian wrote:Ненам. Мен някой ако ме спаси от изнасилване, после бих чувствала някакво морално задължение да го спася да не го дадат на вторични суровини...Комбинирано с факта, че евентуално като съм общувала с него и сме полафили, все пак имам някаква визия за тенекето...
Да. Ама това не е повод to go kinky с машинни заместители. :lol:

Отново - Муун от години воюва рамо до рамо с всякакви мъжаги. И ми казваш, че е нормално през цялото това време да си е стояла сингъл, а когато един робот я спаси от изнасилване, тя от благодарност е решила да пробва нещо по-така? Ми не е нормално. Сценарен похват е. Не от най-добрите. А и тотално излишен за Терминатор-франчайза.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 10:13 pm

passer-by wrote:
Vivian wrote:Ненам. Мен някой ако ме спаси от изнасилване, после бих чувствала някакво морално задължение да го спася да не го дадат на вторични суровини...Комбинирано с факта, че евентуално като съм общувала с него и сме полафили, все пак имам някаква визия за тенекето...
Да. Ама това не е повод to go kinky с машинни заместители. :lol:

Отново - Муун от години воюва рамо до рамо с всякакви мъжаги. И ми казваш, че е нормално през цялото това време да си е стояла сингъл, а когато един робот я спаси от изнасилване, тя от благодарност е решила да пробва нещо по-така? Ми не е нормално. Сценарен похват е. Не от най-добрите. А и тотално излишен за Терминатор-франчайза.
Значи, по същата логика, аз мога от години да се моткам с приятели и колеги мъже и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си избера поне един от тях, а не мога да се спра на някой нов, който срещам просто ей така и да речем се влюбвам. Това напълно като теория разбива идеята за влюбването. А и къде се казва, че си е стояла сингъл нон-стоп? Просто се срещнаха в такъв момент.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 10:18 pm

Vivian wrote:Значи, по същата логика, аз мога от години да се моткам с приятели и колеги мъже и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си избера поне един от тях, а не мога да се спра на някой нов, който срещам просто ей така и да речем се влюбвам.
Ъъ, нали разбираш, че в единия случай говорим за хора, а в другия - за машина?
Last edited by passer-by on Sat Jun 06, 2009 10:19 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 10:19 pm

Back to square one. Е, хайде да те питам тогава: What makes us human?

Едит: видях по-късно какво си ми подчертал. Значи, може да е ненормално, но съм жена и мога да гарантирам за себе си следното (пък ти ше кажеш евентуално как седи за мъжете): ако съм човек с някакъв сорт изисквания и не мога да намеря сред познатите си било то ултра-готини пичове нещо, отговарящо ми на тези изисквания, но за сметка на това се сблъскам с някакъв отговорен, благонадежден пич, който хем ми е равностоен, хем ми е интересен, хем усещам, че не е ръб, ей богу, ще се юрна към него, пък било то и да пише "Made in China". Предполага се, че тя усещаше, че има някакъв сорт връзка между тях и че регистрира емоция, а не да вижда просто парче метал. Просто по същата логика трябва да отпишем всички любовни истории между вампири и хора, щото вампирите все пак са трупове.
Last edited by Vivian on Sat Jun 06, 2009 10:31 pm, edited 1 time in total.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 10:29 pm

Vivian wrote:Back to square one. Е, хайде да те питам тогава: What makes us human?
As opposed to machines?

At a guess and among many other things - the ability to have sex? :lol:
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 10:45 pm

passer-by wrote:
Vivian wrote:Back to square one. Е, хайде да те питам тогава: What makes us human?
As opposed to machines?

At a guess and among many other things - the ability to have sex? :lol:
Е, какво му пречи да е модел като Джуд Лоу в A.I.? Just sayin`... :lol: Сценаристите не бяха илабърейтнали по въпроса (от което само изгубихме...)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 06, 2009 11:11 pm

Ебаси циклежа болен, честно :neutral:

Ицо, Маркъс СЕ МИСЛЕШЕ за човек. Това прави излъчването му човешко. Нещо повече - цялата заварка между двамата стана преди кой да е от тях да знае, че той е машина. Тя не можеше да си смени на 180 градуса мнението за него, особено след като видя, че той самият е объркан и невярващ и с големи сини наранени очи. Освен това НИКОЙ досега (освен Джон и Кейт) не е виждал човекоподобен Терминатор. Те не са джейдед на това ниво, не са обръгнали на машини, изглеждащи като хора. И като имаш машина, която се мисли за човек, която ТИ си мислил дни наред за човек, която ти е спасила живота и която много силно НЕ излъчва желание да те убива, реакцията на Луничка е напълно нормална.

Плюс това никва кой знае ква любов не е показана във филма. Тя му лепна една "на изпроводяк" накрая заради драматичната ситуация и защото му се кефеше силно поначало. Тва не значи, че е готова да захвърли автомат и нож и да стане soccer mom заради него.

Апропо, приемаме, че Маркъс е фули функшънал във всеки аспект от тялото си, доколкото Скайнет си беше дала ебаси зора да го направи ИЗЦЯЛО човек, до степен да му сложи сърце за в случай на прекалена близост. Той самият трябва да се мисли за човек. Мислиш ли, че това му мнение ще изтрае дълго, ако установи, че не може да го вдигне/ползва или че изобщо си няма?!

А що се отнася до трайните връзки в Съпротивата, сцената с негъра в началото, дето пита за брат си, показва, че смъртта там е ежедневие. Предполагам, че връзки като тая на Джон и Кейт са огромна рядкост, при положение, че шансът да оцелееш до следващата седмица е в най-добрия случай среден. Такаче Луничка мое спокойно да е сменила и двайсет коча и пак да е на сухо в момента :)
Last edited by Roland on Sat Jun 06, 2009 11:16 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 11:15 pm

А, значи и ти смяташ, че решението на сценаристите да набутат любовна история човек-машина в Терминатор-франчайза е приемлива идея? ОК. Всекиму своето, дето се вика.
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 11:16 pm

passer-by wrote:А, значи и ти смяташ, че решението на сценаристите да набутат любовна история човек-машина в Терминатор-франчайза е приемлива идея? ОК. Всекиму своето, дето се вика.
Добре, можеш ли да обясниш кое му е лошото за теб?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 06, 2009 11:17 pm

Да, разбира се, че смятам. Престани да оценяваш на ниво идея и ниво франчайз и си отвори най-сетне очите за единственото валидно ниво - реализацията.

Или ако нямаш кво да ми отговориш, по-добре недей изобщо :mrgreen:

Прочее, аз малко едитвах, чекни.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 06, 2009 11:23 pm

:shock:

Това е най-голямата камара с безумия, която съм чела някога. Искрено се надявам да не си пишеш сценариите по този начин.

Ако мен някой ме спаси от изнасилване и е човек, и изглежда добре като Маркъс, вероятно ще хлътна дълбоко и необратимо по него, да. Дотук поведението на мацето е ок. После идва момента, в който става ясно, че въпросното нещо е МАШИНА, като машина в тая вселена значи ЗОМГ злото, с което воюваш за живота си всеки шибан ден и което е убило ен на брой от твоите хора. В тоя момент не знам ти какво би направила, но за мен нормалната човешка реакция на човек от това време ще е дълбоко недоверие независимо от гът и ваджайнал фийлинга му. Адекватната реакция в адекватен филм с адекватен сюжет определено нямаше да е самопожертвователната простотия, която гледахме.

Колкото до това какво ни прави човеци и т.н. - ходи изгледай пак Гост ин дъ Шел. Хареса ти, нали? Знаеш ли защо? Защото е добър ПО АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ПАРАГРАФ. А не е като тая лайняна помия, която се обсъжда тук.

Иначе за жените и гаджетата - ако си маце с визия като на тая от филма, ще си намериш МИНИМУМ един мъж НЕЗАВИСИМО от сетинга, стига да има мъже в него. Тва е положението. Самотни девствени 10-ки - таково нещо не съществува. Особено в ситуация, в която живееш от ден за ден и би трябвало да взимаш колкото се може повече от живота. И да, сред яките мъжествени бойни пичовци там няма нит един кат за нея - аре стига.

Плз, не закачайте вампирите.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 11:26 pm

Amelia wrote::shock:

Това е най-голямата камара с безумия, която съм чела някога. Искрено се надявам да не си пишеш сценариите по този начин.
Що бе, точно това се приема в Холивуд, нали виждаш? :lol:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 06, 2009 11:27 pm

Писах нещо за пичовете. Тя мое и да си е намирала, ма предвид колко е корава, сървайвъл рейтът й вероятно е по-висок от тоя на повечето мъже, с които е хууквала :)

Прочети и частта ми за хуманоидните машини. Тия хора НЕ СА ВИЖДАЛИ терминатори, които приличат на човеци. Не са виждали и такива, които се МИСЛЯТ за човеци. И предвид гът фийлинга, ваджайнал фийлинга и предвид символизма на филма, да, ОК е. Примири се и умри :mrgreen:

Ениуей, факт е, че има немалко филми, където тая идея е по-добре развита. Ма това не прави тоя за боклука ;)

Ицо, защо де? :roll: Ся, или спорим, или амелизираме.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 06, 2009 11:28 pm

Ми явно не се - след като се сгромолясва в боксофиса и очите на критиката.

Това се приема от Рольо, който няма да си признае, ама се празни на евтина мелодрама и от Вивиян, която всъщност мисля че не е харесала филма кой знае колко, но се чувства длъжна да е опозиция по няква причина.

едит: А, символизъм. Забраих. Символизмът е ДОБРО сам по себе си и неговото наличие вдига оценката на всеки филм, независимо колко е тъп и зле реализиран всъщност.
Last edited by Amelia on Sat Jun 06, 2009 11:30 pm, edited 1 time in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 06, 2009 11:30 pm

И от маса народ по форуми, които просто не са фенбойчета на Арни и не смятат, че Терминатор може да бъде само ЕДНО нещо. Уверявам те, че малко хора са се захванали за нещата, за които ТИ си се захванала, и повечето от тях са зле за разлика от теб :)