Terminator Salvation *There be Spoilers*

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jun 07, 2009 6:54 pm

Бойната дружба между другото се определя и от спасяване на живота понякога. Можеш да разчиташ на другия, готов си да му помогнеш, когато е в лайната, дори да нарушиш заповед на командването и т.н.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 07, 2009 6:57 pm

@ Ицо: И все пак е соц. Нещо повече - опитваш се да поставиш нещото в етикети, а то не е поставимо в етикети или поне не в един конкретен. В подобна ситуация има много емоции, най-различни и често конфликтни.

@ Амелия: Еми тя е редови грънт :) Няма особена представа за биг пикчъра, не възприема съществото за заплашително и я кефи :) И аз бих го пуснал на нейно място :mrgreen:

@ Марфа: Неправомерното продължение беше Т3. От НЕГО нямаше никаква нужда и ТО беше изсмукано от пръстите. За мен Т4, който, апропо, ще забележим, обичам запетайките на всяка втора дума, си няма цифричка пред името, е много ок и изобщо не е направен от чудене за кво да си дадем парите. То е ново нещо с нов брояч в нова епоха.
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jun 07, 2009 7:11 pm

Ами, Рол, ако забелязваш, аз казвам, че от Т3 няма никаква нужда. Прочети пак. Това казвам. А оттам от Т4 продължава да няма нужда, пък ако ще и да се казва "Новите приключения на Дороти". Това, че няма цифричка, не го прави непродължение на идиотщината Т3 и не го прави по-смислен. Тоест, Т3 си беше дебилизъм, но аз лично не виждам причина някой да се опитва да продължава тая глупост. Само щото някой е направил дебилно продължение на напълно завършена сага в никакъв случай не е оправдание да се продължи с правенето на глупости.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 07, 2009 7:12 pm

Ъм не, всъщност Спасение е предвиден като ново начало на нов франчайз в същата вселена, не като продължение.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jun 07, 2009 7:15 pm

Все ми е тая. За мен съществуването му заедно с тройката е точно толкова оправдано, колкото и оня майтап, дето ти го спомена: "Titanic: The Rising". Лично аз смятам, че хубавия филм и хубавата идея са оплескани безвъзвратно.

Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jun 07, 2009 7:17 pm

Marfa wrote:Лично аз смятам, че хубавия филм и хубавата идея са оплескани безвъзвратно.
Що? Т1 и Т2 продължават да си съществуват и който иска може да си гледа само тях и да се прави, че други няма.

Мен Т3 ми е гилти плежър де. :oops:
Иначе са ми 2,1,3 и четвъртия-дето-не-бил-четвърти.
Last edited by passer-by on Sun Jun 07, 2009 7:19 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jun 07, 2009 7:19 pm

Аз така и правя, споко. На мен пък ми харесва Маркъс. Но за такива гилти плежъри на човек не му е нужно да чака някой да се сети да направи продължението на Беоулф: "Гренделина".

Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 07, 2009 7:22 pm

Да, а освен дето принципно си алергична към продълженията, конкретно с тоя филм какъв ти е проблемът? Смисъл, ние обсъждахме някакви конкретни преди да се намесиш и да спестиш на Ицо нуждата да ми отговаря, ама от твоя пост разбрах единствено, че не те кефи, че имал цифричка, въпреки че няма, но нямало значение, че няма :neutral:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jun 07, 2009 7:27 pm

Е, аз мисля, че споменах колко ми е тъпо да се използва ключов елемент от "Магьосникът от Оз" във филм, третиращ оцеляване в следядрен апокалипсис, ама може и да не съм споменала, макар да не ми се вярва. И просто споделих мнението си за филма, за това, че е продължение на нещо завършено и че такива неща по принцип не трябва да се правят, особено ако няма нужда. Викаш, не е по темата? Съжалявам.

Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 07, 2009 7:51 pm

Спести ми дефанзивния си сарказъм, моля те.

Сърцето не е измислено, нито патентовано от Баум. Има го в маса героични екшън-истории. Писал съм девет литра текст защо тук е уместно според мен. Ако си прочела де.

И колкото до продължението - тя и старата трилогия на Star Wars е завършена, но новата не се смята за продължение, нали? Щом не са измрели всички герои и има неразказани събития, такова животно като "завършеност" няма :) Има изчерпани концепции, какъвто е случаят с модела на първите два филма. Затова и този не ги следва.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jun 07, 2009 8:00 pm

Сарказмът ще си го спестя в момента, в който ти спреш да пропиваш всяко свое изречение с него, все едно сиропираш саварина. Да, чела съм какво си написал. Не, не съм съгласна. Да, Стар уорс си има продължение, което обаче не е неуместно, защото е предистория и не преобръща с хастара навън нещо завършено.

И накрая, тоя филм не ми харесва, обяснила съм що. Толкоз. На второ гледане ако видя нещо, което ми е убягнало, може и да го захаресам. Но на тоя етап не откривам нищо, което да ме впечатли дотолкова, че да кажа, да, продължението си заслужава. Просто в спора съм по-скоро на страната на Хрис и на Пасъра по причините, които те са изложили, макар да не застъпвам чак крайностите на Амелито. Но ми е блудкавко, захаросано, сърцетупкащо и прекалено баумово. Само Плашило нямаше.

Ам тва е. Просто исках да си споделя и мойто мнение и ако съм засегнала някого - сори, неумишлено е било. :oops:

Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 07, 2009 8:16 pm

Ама то не е продължение бе!!! :shock: И също не обръща нищо с хастара навън. С хастара навън го обърна тройката.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Jun 07, 2009 9:36 pm

@ Амели:

Е па представи си моето учудване спрямо теб, която изживявах, че имаш някакъв умствен багаж дето ползваш активно да видя да ми цитира през три поста "според бокс-офиса тва", "според критиците онова" ИМЕННО след онази дискусия за Уочмън. Напълно взе да ми преобръщаш представите.

Някак си улавям една такава лека обида от твоя страна, че съм те обвинила, че ти спориш зарад самия спорт...което нивга не съм имала за цел да правя. Ма може и да греша. Както и да си го разбрала, критика към твоят стил на водене на дискусия не бях отправила.

Аз някак си (по неведоми пътища) смятам, че онова дето ти виждаш да излиза от деветгодиното ми дупе са полу-смислено подредени аргументи (щото все пак отвреме-навреме и някава емоция изплува), които предават някакво добре формулирано мнение, което се пробвам да защитя. Ся, може да не бълвам с всеки пост махленски и каруцарски подмятания, ма не вярвам да съм сгрешила твърде с представата за това, което правя.

Сега малко за сърцата и Оз, щото и аз си имам литературна препратка: както Рол каза, мотивът със сърцето и цялото "трансплантиране" (било то насред постапокалиптични картини) твърде много не е Баумов патент. Не само, че тва е уцелил, ми и препратката към Беоулф е добра. Беоулф, както знаем добре, е хубав, старичък епос за митологичен герой дето млати чудовища. За сглобяването на този епос са използвани различни стари скандинавски песньовки (дето им се вика "лей"), а една от тези песньовки (норвежка мисля беше) има за сюжет кукли, герои, трансплантации на сърца...насред унищожено (май беше опожарено) селище. Тъй че, да, мотивът е заемка, ма доколко е вързан с Магьосника точно...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

bgspace
Misting

Post by bgspace » Mon Jun 08, 2009 5:42 am

Терминатор 4 е боклук. Прочее, не се изненадвам много. Донякъде дори го очаквах, но не предполагах, че ситуацията може да бъде толкова зле. След като миналата година изгледах "Индиана Джоунс - Кралството на кристалния череп" (този филм също е боклук, но поне е поносим за гледане), донякъде се бях настроил. Но не очаквах, че буквално 30 минути след началото на филма ще тръгна да си търся по-приятно занимание.

Страшно, страшно безличен филм.

И така - да завърша. Терминатор 4 е боклук.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Mon Jun 08, 2009 7:08 am

bgspace wrote:Терминатор 4 е боклук. Прочее, не се изненадвам много. Донякъде дори го очаквах, но не предполагах, че ситуацията може да бъде толкова зле. След като миналата година изгледах "Индиана Джоунс - Кралството на кристалния череп" (този филм също е боклук, но поне е поносим за гледане), донякъде се бях настроил. Но не очаквах, че буквално 30 минути след началото на филма ще тръгна да си търся по-приятно занимание.

Страшно, страшно безличен филм.

И така - да завърша. Терминатор 4 е боклук.
Можеше поне да се обосновеш,щото за 10 реда се повтори 5 пъти и нищо не каза.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In