Аз само да отбележа...
Главният герой от loser се превръща в машина и герой. На авторът може и да му се иска той да е този герой, но това няма как да стане, уви. Същите минуси в човекът Драганов се забелязват и в главният герой... в такъв случай жалко, че го познавах, когато прочетох книгата. И той и героят му нямаше с какво да ме изненадат.
След това да обърна внимание на цената - 10лв. са прекалено много за такава книга. Има доста чуждестранни шедъоври в България, за да отделиш тази сума за посредствено нещо като това. Аз не съм плащал, за да я чета, така че изказвам странично мнение. Ако бях платил за това нещо щях много да се ядосвам... не че 10лв. биха ми били някакъв проблем, както и на повечето хора в този форум, предполагам, но бих се чувствал излъган да ми вземат двойно и тройно за тази книга. Както и да е...
Иначе усилието на авторът е похвално, защото не е виновен, че му липсват оригинални идеи. Виновен е обаче, че взима парите на хората, а дори не си е направил труда да преработи малко историята, както от правописна, така и от сюжетна гледна точка, за да я направи малко по-четивна.
Моята оценка за тази книга е 3/10
Единица за усилията да натиска клавишите
Единица за усилието да навърже любими моменти от книги в един свързан разказ
Единица за усилието да убеди някой да издаде посредствените му представи за фентъзи - със сигурност се изискват много добри търговски умение, за да се продаде нещо такова. Може би това е единственото нещо, свързано с тази книга, което наистина ме е впечатлило( говоря за добро впечатление, защото не може да се каже, че тези от другата крайност липсват, дори напротив).
И за финал един съвет от мен: Ако сте начинаещ фентъзи автор прочетете тази книга. Несъзнателно авторът й е създал учебник за това какъв модел не трябва да следвате, когато се захващата с писанито на художествена литература. А ако сте фенове на автори като Паолини и Салваторе, то тази книга е точно за вас, защото веднъж завинаги ще ви откаже от тях и ще ви насочи към наистина добри писатели на фентъзи като Мартин и Ериксън.