Nodame Cantabile

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Post Reply
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 20, 2009 9:42 am

Nodame Cantabile. 10/10. Толкова е хубаво!
Който не го е гледал - да ходи да поправи тази грешка.

Преди това изгледахме School Rumble, който имаше брутален първи сезон, но следващите бяха просто престъпно тъпи. На всичкото отгоре свърши ужасно, без квото и да е развитие, след ненам колко тона циклеж...

Таман след него си говорехме със Сашо как искаме романтично аниме с правилни персонажи, готина история и хубав край - и Нодаме ни даде всичкото това. Утре ще загледаме втория му сезон.

Дослуша ми се класическа музика, а това се случва много рядко... Ей сега ще нагрухам торентите...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 20, 2009 11:03 am

Уф, ДОБРЕ де, пускам го да се сваля! Ебаси досадницата, честно! :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jul 20, 2009 3:26 pm

Нодаме съм го гледала игрално и е великолепно. Зарибих и Дафи да го гледа и тя също му е фен :). Прекрасна история е! :mrgreen:

От Алексис знам, че джей-дорамата е доста по-добра от анименцето ;).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Jul 20, 2009 4:06 pm

От Алексис знам, че джей-дорамата е доста по-добра от анименцет
Абе не е баш така според мен, но аз съм гледал само около половин епизод от драмата и то след като гледах анимето, та нямам много право на мнение по темата. :)

Тъпото е, че втори сезон е много по-ръшнат от първи, та е добре човек да попрочете и мангата, за да запълва празнините в сюжета. Сега се чака и трети, който би следвало да докара нещата до края на мангата, която скоро ще бъде дописана.

Иначе ако и на Симеон му хареса, това ще е направо неестествено - аниме, което всички активни юзъри на този подфорум да обичат. :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 20, 2009 4:11 pm

Е да не го харесвам тогава, ако тва ше развали нещо във вселената...
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 20, 2009 6:27 pm

На Нодаме гледах част от първи епизод на игралното, сега свалям целия сериал. Кво да ви кажа - японци. Тия няма да могат да играят добре и с патлак опрян в главата. Поне анимето го няма тоя проблем.

Но да видим, де. Ще гледам и игралното.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jul 21, 2009 9:31 am

Нодамето просто СМАЗВА. Със сигурност е от най-перфектно направените и въздействащи аниме сериали, които съм гледал. Персонажите са жестоки и прекрасно развити, историята е зарибяваща и неуморна, а самата музиката ме шашна отвсякъде - за първи път виждам музикално аниме, в което мога наистина да повярвам, че става въпрос за гениални изпълнители, а не такива, които се преструват, че са гениални (Beck примерно).
Да, вторият сезон може да е по-ръшнат от първия (исках още :(), но ми хареса също толкова. Просто материалът, с който работят, е от изключителна класа и адаптацията явно се прави от наистина кадърни хора.

Имах опасения, че Нодаме ще писне като оназ клъцка от School Rumble, но се оказа учудващо интересна и многопластова и не мога да откъсна очи от нея и вдъхновената й джувка. На Чияки пък страшно му тичка гласът на Соске и успява да направи невъзможното - да е мистър Куулнес, без да е превзет и дразнещ.
Още по-яко е, че са правили солидно проучване за всеки аспект - от локациите до поведението на оркестрите. Абе евалла.

п.п. Бтв има един виолист Роланд :lol:
Last edited by AlDim on Tue Jul 21, 2009 10:25 am, edited 1 time in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jul 21, 2009 10:05 am

Много е хубаво бе!

Втори сезон верно са го претупали и от това е пострадала музиката доста, ама пак ме кефи.

Август месец се чака един епизод ОВА, а трети сезон почва да излиза догодина. Нямам търпение!

В момента точа разни класически произведения и като се свалят почвам да чета мангата със съответния музикален съпровод...

Oui. Je suis garbage.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed Jul 22, 2009 6:31 pm

Аз гледах първо игралния сериал. Може и това да ми е повлияло на вкуса, но ме изкефи на макс. Мангата несъмнено е най-доброто, което може да се хване.

Но несъмнено всичко Нодаме е задължително.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Wed Jul 22, 2009 8:41 pm

джей драмата е отвратителна,просто не си правете труда да я търсите даже.:shock:
аз лично успях да изгледам около три епизода,като не мога да не отреча,че имаше някои забавни моменти,но като цяло си беше ужасно изживяване.
типичните аниме мимики,поведения и диалог просто не стоят на място в реалния свят,но на средностатистическия японец това явно не му прави особено впечетление,незнайно защо. :lol:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Wed Jul 22, 2009 11:30 pm

Аз анимето не съм гледала, но вероятно ще ме зариби толкова, колкото и джей дорамата. :D Като за японски сериал си беше съвсем добре.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Jul 23, 2009 4:22 am

Игралния сериал май си е поредната смешно аматьорска японска работа, доколкото видях част от първия епизод. Анимето е далеч по-качествено, а мангата тия дни ще я подхвана.

Untitled
Commoner

Post by Untitled » Fri Aug 28, 2009 9:20 am

Мда, заслужава си да се подхване мангата, въпреки че съществува опасността да я свършиш преди тя да е свършила. Все още е ongoing и последния чаптър свършва на много гадно място. (cliffhangers....grrrr...)

Но анимето ще го кажа това 1000/10, и още толкова за лайв екшъна (последния може да се гледа в asianrice.tv, ако на някой не му се играе да го тегли) Драмата е малко претрупана откъм мимики и т.н., но пък Mine е по-готин отколкото в мангата.

Но пък от мангата и анимето са страхотни. Даже, май когато Нодаме свири е по-готино от оригиналните парчета. В един от последните чаптъри на мангата свири концерт на Шопен, този ми стана любимият. :D
''За мен това малко момченце, застанало пред бронзовия кораб на пустинята , постепенно започва да се превръща в символ на човека, изправен пред монголоидните очи на вечността. Зад тях, безнадевдна и безкрайна, се сивееше вълнообразната пустиня. Възможно е и ние с вас да сме там някъде!...Не настоявам!''

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Dec 16, 2009 11:01 am

Изчетох мангата и сега почвам анимето :) Изгледах първи епизод и как не се напиках от смях не знам :lol: Уникални са! Добре, че докато се наканя да чета, мангата свърши, иначе щеше да ме е яд да чакам и това да излиза :) Иде ми да залепна за компа и да зяпам, ама кой ще ме остави!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Dec 28, 2009 5:08 pm

Примъквам го ужасно бавно, ма първия епизод беше приятен, аз като музикален инвалид съм далеч от the shivers ама стаа ;) Лайвовете на японците са винаги с некви убиташкоекспресивни гримаси и препрепреувеличаване на всяка простотия. Освен GTО и DMC лайвовете които са кретении и на хартия и аниме :)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”