Да се обадя и аз.
Първо хубавото нещо - моята Йоа се сдоби с брадвата от ТоС хероик. Един уориър малко осиротя по този повод, та бях на косъм да се разчувствам, обаче сърцето на Йоа е в плейт и си задържах брадвата (
http://www.wowhead.com/?item=47493 ). Така де - прилича на рошава гарга (брадвата това, не Йоа). Веднага се усети на дпс-то промяната.
Общо взето аз досега на втория бос не съм се затруднявала. Хем и с момата и младежа сме се пердашили там - и съм била и хийлър, и дпс. Обаче пък Ланито е екипирано сериозно. Подозирам, че Илия и аз съм щяла да го изпусна снощи - много го бият, че е не е пораснал
А пък на троицата в началато стана нещо като традиция да уйпваме на дисмаунт и после да се върнем да си ги доубием културно.
За зомбитата с трите паладина просто бяхме веселба - то това са си три последователни АоЕта със стън - таман да измрат без да шават много.
Иначе тоя инстанс просто си струва да се фарми на нормал. Можем да се организираме с един енчантър в групата, за да може да дизенчантва всичко, което не трябва - малко шардове, че abyss кристалите не са много евтини, а бая си трябват за някои енчанти (хлип, след два последователни berserking енчанти).
И така, след като Йоа (или както май е по-популярна напоследък - Йоанка) се сдоби с нова брадва и още куп айтеми, за които в момента размишлявам дали да ги ползвам, бях започнала да се депресирам, че Ланис остава без никакъв късмет с гиъра. Така де - вече от месеци или не стигаме до Мимирон, или проклетият тринкет не пада. Откак реших да нийдвам и стафа на Фрея, той също вече не пада. Трагедия! Не мога нищо да сменя.
Обаче мога да кажа, че се накачих с тринкети до ушите вече. Два отмъкнах снощи. Естествено, очаквам сега да падне и тринкета на Мими, да го взема и после да се чудя кой точно тринкет е най-добре да нося.
Малко по-подробно.
Събраха ни вчера весела дружина да бием Йог и се почна една весела драма по Вент. Оказа се, че всъщност все пак нямаме сет-ъп. Народът (това включва редовните играчи, записани за почти всеки рейд) се вбеси с все рейд-лидер и гилд-мастър. Понесоха се и приказки за дисбанд. Общо взето аз наистина много се надявам да си изпълнят заканата и да кикват всеки, дето се подмотава и съответно размотава останалите и им губи времето.
Покрай цялата емоция се понесе мълвата, че ще се организира 10-ман Улдуар за ъчийвмънти. Аз реших, че при наличните прийстове няма нужда да се ръгам. Обаче бях дочувала и приказки как някои от по-лидерстващия състав се депресират от липсата на желание у хората да участват в борба за ъчийвмънти, та уиспърнах само, че съм налична да хийлвам, ако имат нужда, но че отстъпвам на друг хийлър, ако има повече желаещи. Оказа се, че нямали нито един. След дълго мотаене Блоби ми уиспърна, че ще им трябвам ако успеят да намерят поне още един хийлър. Намериха един шаман и така - бяхме си двамцата.
Оказа се, че аз повечето от ъчийвмънтите, дето ги взехме вчера, съм ги правила.
На Левиатана първоначално ме сложиха шофьор на демолишър... амииии... не беше чак толкова добра идея, защото аз от демолишър само съм стреляла... карала съм само "малкия си танк" и тъкмо го бях поотработила. След втория уйап Морбидити ми предложи да се кача на танка на Шанди и да стрелям бодро от там, колкото ми душа иска, а пък деломишърът да го кара другарчето му друид, защото на него може и да се кара, ако трябва:)))))))). Аз се разхилих жизренадостно и казах да не си и помислят да се карат на мен (ушите им щях да откъсна тогава и да ги накарам да ги изядат). И стана весело - един опит на 10%, един на 33% и накрая левиатанът се сгромоляса под блясъка на четирите си кули. Много се смях на Шанди, колко беше щастлив, че е открил, че може да таунтва левиатана. То така и спаси положението. Таунт - бъбъл и осигурява още няколко секунди на рейда, докато сам той препуска волно по терена. Аз в това време се хийлвах устремно, очаквайки всеки момент да умра. Всъщност никой не умря.
После набихме скорострелно Игнис и се поча едно тегаво унищожаване на джуджета при Рейзър. Бая време отне. Уайпнахме веднъж, че ни беше малка бройката на джуджетата. ТО затова и ъчийвмънта изскачаше в различно време за различните играчи, че някои си имаха повече джуджета на сметката.
И естествено, падна таисовия тринкет. Тя Танче пита за него и аз като го видях, веднага й казах. 5 секунди след това Блоби обявява тринкета и в рейда се понася "ех, Таис да беше тук", последвано от "не казвайте на Таис". "Аз вече й казах", обявих аз и ми казаха, че съм лоша

Взех, че ролнах и отмъкнах тринкета изпод носа на Шиена... и още някой, ама вече не помня. Замислих се дали да пасна, ама гладът ми за тринкет така нарасна в последните месеци, че си го прибрах и веднага го екипирах. Ехаааа... два тринкета с крит!
Продължихме ние бодро и прегазихме ХТ. Е, първо той ни прегази, че на хард моуд тая битка с два хийлъра си е малко веселба - да не обяснявам какво става с маната. А и като ме нацели Light bomb точно секунди преди тантрум, положението просто излиза извън контрол - нито можеш да хийлваш, нито да се изнесеш достатъчно бързо. Както и да е, на втория път го набихме.
Последва ъчийвмънт на Коло и на каката с котките (аз ги имах и двата). Очаквах да спрем, обаче вместо това се решихме да бием Ходир и Торим. Очаквах много тегави уайпове на Ходир, че там сме го пробвали с два хийлъра. Ама не. Стопиха го за отрицателно време и Шанди пое с треперещи ръчички това:
http://www.wowhead.com/?item=45876
И гласът му потрепна:))
След това успяхме доста лесно да върнем ума в главата на Торим... и да напердашим Сиф. Тя толкова се притесни, че си забрави бижуто. Ето как Ланис се сдоби с втори тринкет
http://www.wowhead.com/?item=45929
Шамначето се натъжи, обаче явно и на Ланис сърцето е в плейт, щото се трогнах съвсем леко, но не достатъчно. А и народът от гилдията внезапно се възрадва за моя луут, все едно те го бяха взели:)