Angel 3.04 - Carpe Noctem
Разходката в другото измерение отначало ми беше забавна, но по някое време ми стана леко досадна. Твърде много епизоди й отделиха. Ако беше наполовина по-кратка щеше да е по-добре, така се получи много разтегнато. Иначе Принцеса Корделия и ебавките с герои тип Славния Юнак бяха чудесни.
А и определено се радвам на все по-стабилното присъствие на хумор.
- Spoiler: show
- NUMFAR! DO THE DANCE OF JOY!!!
NUMFAR! DO THE DANCE OF HONOR!!!
NUMFAR! DO THE DANCE OF PAIN!!!
А като знам и кой играе Нумфар...
И лафове тип "So now you're Hans Christian Tarantino" - за Ейнджъл, който разказваше подвизите си.
Фред нещо твърде бавно ми я развиват. ОК, травмирана е от престоя на другото място, разбрах вече.
Но пък може би Уидън иска да обърне внимание и на другите, което доста добре прави. Епизодът с приятелчетата на Гън в заведението на Лорн беше страхотен, както и този със смяната на телата.
Другият дух опознава тялото на Ейнджъл и приятелите му. Жестоки сцени. Уесли му разправя как трябва да обясни на Фред, че между тях няма нищо. И духът в първия момент логично решава, че Фред е мъж.
You mean I'm... (оглежда си дрехите)
Yeah, figures.
Малко като в предишен епизод, когато Хармъни намекваше на Корделия, че е вампир, а Кордито я разбра в смисъл, че е лесбийка. Целият разговор беше уникален. И накрая виждаме как Корделията си е запазила някои стари навици. "А, разбира се, че на никого няма да кажа" и в следващата сцена е на телефона с Уилоу и я разпитва как така Хармъни е обърнала резбата.
Чудесна комбинация между сериозно и смешно.