Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Wed Sep 09, 2009 11:18 am

Споделям:
Ако трябваше да бъдат заличени от лицето на земята хора, практикуващи три вида професии и трябваше да избирам, определено щяха да са:
- "майстори" (от всякакъв тип важни неприятни копелета)
- шофьори (няма даже да коментирам)
- държавни чиновници, работещи на гише

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Sep 09, 2009 10:32 pm

Да разбирам, че си имал наскоро вземане-даване с родната бюрокрация?...

Вчера дойдоха и ни сложиха дограмата. Момчетата, които я монтираха ме изненадаха искрено - и двамата бяха рядко интелигентни и внимателни, отношението им беше дяволски топло и след като приключиха с монтажа повече от час просто висяхме прави около прозорците, пихме кафе и разговаряхме.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Sat Sep 12, 2009 12:35 pm

Споделям:

Снощи отидохме на Р Голям (или Р Малък, все ги бъркам) във Фенс, обаче не ни хареса и си тръгнахме към 12:30. Една от девойките, с които бях - и която освен това ми е много добра приятелка - успя да се понапие, така че се качих в таксито с нея до апартамента на гаджето й - който пък се намира на площад Журналист. Аз живея на Орлов мост и понеже нито едно такси не пожела да ме качи, тръгнах да се прибирам пеша.

На спирката на трамвая след ВИАЗ ме настигнаха две пишлемета, навярно пияни (не им личеше да е така, но държаха полупразна двулитрова бутилка бира, така че предполагам).

- Ти от кой отбор си, бе пич? - каза единият. Аз му подхвърлих нещо от типа, че не се интересувам от футбол. Другият ме попита какъв спорт гледам тогава, аз и на това казах нещо неутрално (понеже, при все че бях леко пиян - тук трябва да уточня, че бях изпил три бири - ми хрумна, че има нещо нередно в цялата ситуация).

Както и да е! На спирката пред метрото момчетата се спряха, а аз си продължих към Орлов мост. Буквално 50-тина метра по-надолу чух, че някой тича след мен. Преди да успея да се обърна тия двамата ми се нахвърлиха, като впоследствие се оказа, че са успели да ми разкъсат ризата (която беше червена, обаче това няма нищо общо с футболните ми предпочитания), забиха ми поне един и ме блъснаха в някаква кола - още по-късно разбрах, че са ми счупили носа, та сега ще трябва да се оперирам.

Явно очакваха да падна. Но аз съм доста сложен, макар че може и да не ми личи, особено в тъмното, а алкохолът, струва ми се, е притъпил болката от счупения нос (която започнах да чувствам чак на сутринта). Задържах се и блъснах единия, докато другият ми беше още на гърба. После подхванах втория, забих му един и го бутнах върху колата, след което го хванах за косата и го блъснах в бронята.

И тогава осъзнах (това не е точната дума, понеже става въпрос за секунди - не се сещам за по-добър еквивалент просто!) какво е най-болното в цялата история. Двете копелета, които съм убеден, че не бяха на повече от 16-17 години, не бяха спрели да се смеят. И двамата бяха повалени (първият точно се надигаше и май успя да ме удари още веднъж), и при все това се смееха.

Побягнах! Пресякох улицата към канала, при което за малко да ме отнесе някакво такси. Като стигнах от другата страна, обаче, се усетих че съм си изпуснал ключовете, спрях и реших да се върна. От нападателите ми нямаше и следа (но ключовете бяха на земята, така че поне в това отношение съм ОК).

Ся, това може да е и за Абсурдистана. Виждал съм много неща, но за първи път виждам някой да напада друг човек, смеейки се. Не съм точно страхлив и мисля, че именно creepy усещането, което създаде този смях, ме накара да побягна (плюс, че не осъзнавах, че са счупили носа, иначе, Бога ми, щях да удрям главата на второто пишлеме още доста време - мисля, че всички сме щастливи, че успях наистина да се вбеся чак тази сутрин).

В резултат любимата ми риза е за боклука. На мен ми предстои операция (слава Богу, докторът каза, че до два-три дни след нея ще се възстановя напълно, така че явно не е някакво ужасяващо счупване). Но мирогледът ми е счупен. Всъщност може афектът да говори в момента. Аз съм на 25 и като по-малък съм се бил от време на време. Обаче за първи път ми се случва някой да ме нападне без причина и за забавление. Сигурно трябва да се радвам, че двамцата не бяха решили да се забавляват с ножове или боксове.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Sep 12, 2009 12:50 pm

:shock: Ебаси... Съжалявам, но нямам думи за по-адекватна реакция.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 12, 2009 12:57 pm

Наркотиците и алкохола не прощават.

Аз лично съм виждал много пъти човек да напада друг човек смеейки си но това ставаше в казармата където уж нещата са в една друга плоскост.

Много се дразня както стават такива неща в РЕАЛНИЯ живот.

А за да допринеса по темата - днес цял се разправям с олигофрените от Еконт. Адаша (а.к.а. Maledictus) ми праща една книга четвъртък. Петък - няма пратка. Събота - няма пратка. Проверявам товарителницата и се оказва че генните в офиса на Еконт в София са сбъркали адреса и телефона ми. При това изрично им е казано че пратката е до офис в габрово който си има име. Те обаче си измислили някаква улица. пуснали го до адрес и тъй като очевдино нито такава улица има нито телефона ми е верен пратката застояла в централния им офис. Прочее централния им офис е на 5 км от центъра на града и на 15 км откъдето съм аз. А този който е в географския център на Габрово им е второстепенния. Както и да е- адаша ми дава някъкъв телефон на който можело да променя адреса на получаване. Звъня аз и някаква заспала патка почва да ме обижда, кой малоумник ми дал тоя нимер, тоя номер не бил за това (за същия номер СТОИ на сайта им). След разправии ми дават друг номер в Русе който уж е безплатен. След два часа слушане на музичка и "оператора е зает" благоволяват да ми вдигнат само за да ми кажата че трябва да ги намера от мобилния си за установят че била за мен пратката иначе видиш ли ги лъжа. Нищо че знам номера на товарителницата (Която я знаят само куриера, изпращача и получателя ) , нито че си казвам имената и данните които ПРИНЦИПНО искат. Казвам имч е телефона е сбъркан и ония ми викат - спасявай се поединично.
Last edited by RRSunknown on Sat Sep 12, 2009 1:06 pm, edited 1 time in total.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sat Sep 12, 2009 1:01 pm

Добре, че нямаш никакви трайни поражения. Спортните фанатици трябва да бъдат забранени със закон. А за хилежът - тия са били яко неадекватни, от наркотици или алкохол няма значение, били са тотално луди в тоя момент.

БТВ, за 2-3 дни оправяне от операцията на носа ... малко оптимистично; ако е нещо подобно на това, което съм виждала, някои имат носове като камби за окло седмица докато отокът спадне. Но пък проблемът е само естетически, ще го преживееш.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Sep 12, 2009 1:06 pm

Аз се присетих за оня охлюв Майкъл Шийлдс, на който заради подобно деяние му дадоха 15 години, дето сега оревахме орталъка, че го били помилвали. Неизбежно ми е да не се запитам, ако тия, аджеба, ги хванат, какво точно ще да им се случи.

Но това наистина е абсурдно. Дано се оправиш по-скоро. :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sat Sep 12, 2009 1:08 pm

представих си ги тези двамата сега:

"брато оня вчера помниш ли го, а?"
"копеле а как му съдрах ризата?"
"и как ми удари главата в колата, тряяяс"
"а ти как го прасна, право в носа"

герои са тези, герои...
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Sep 12, 2009 1:20 pm

Нищо не сте разбрали - в София в момента има боен клуб , подобно на филма. Една от задачите им е да се сбият с непознат.
Вече ги засичам по няколко форума да набират членове.
Не се майтапя.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Sat Sep 12, 2009 1:41 pm

Alexis wrote:БТВ, за 2-3 дни оправяне от операцията на носа ... малко оптимистично; ако е нещо подобно на това, което съм виждала, някои имат носове като камби за окло седмица докато отокът спадне. Но пък проблемът е само естетически, ще го преживееш.
Ъм, и седмица да е, не ме притеснява, стига след това всичко да е наред. Бтв, имаш ли идея каква упойка слагат при подобни операции?
Неизбежно ми е да не се запитам, ако тия, аджеба, ги хванат, какво точно ще да им се случи.
Срам ме е да си призная, но аз въобще не се замислих за полицията. После ми хрумна, че трябва да им се обадя, обаче ми хрумнаха и други неща. Първо, аз не мога да опиша или разпозная нападателите си, просто нямам добра памет за физиономии. Сетне, дори да можех, съм почти сигурен, че на полицията нямаше да й се занимава. А пък дори да ги хване, кой ще осъди непълнолетни за сбиване - в крайна сметка аз съм жив и не толкова пострадал.

Сега установих, че в мелето съм си изгубил келтския кръст, който имаше толкова голяма стойност за мен, че чак физически ме боли. Тъпо е да се говорят такива неща и принципно съм много против тях, но ако знаех кои са хората, които ме нападнаха, щях да направя всичко възможно тях да ги боли. За в бъдеще ще внимавам като разисквам принципи, без да съм ги изпитал върху себе си.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sat Sep 12, 2009 1:43 pm

Така е като не се спазва първото правило...

RRS - мерси, че ни просветли "неразбиращите"
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Sep 12, 2009 2:03 pm

Итилон, дано се оправиш бързо - от загубата на талисмана, носът е ясно, че ще ти оздравее :( . Жалко, че си попаднал на тъпанарчетата. На човек му се струват далечни подобни ситуации докато не попадне сам в такава :( и после вкусът в устата е гаден едно известно време.

Подобен случай беше имал един приятел, от школата по у-шу на Крушев, обаче Гената е злобно магаре самия и беше помлял тримата, които му скочиха. Идиотското в неговия случай беше, че като с две аверчета на по 17!!! скачаш на як 30 годишен мъж с визия на гребец (Генади видимо тежи 120 ебаси) е нормално да си дадеш сметка, че ще бъдеш смазан от бой. Пък човекът след като се успокоил викнал линейка и полиция. Започнаха се едни разправии, накрая стана така, че насмалко той да излезе виновен.
:roll:

Иначе - http://sdtbg.com/

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sat Sep 12, 2009 2:20 pm

Да върви на кино суеверието, ще си го кажа пък: щастлива съм :)
VMITW!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Sep 12, 2009 4:04 pm

Темата се казва "Споделете", не "Загатнете" :twisted:
And you can't dance with a devil on your back...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sat Sep 12, 2009 4:06 pm

Itilon wrote:Ъм, и седмица да е, не ме притеснява, стига след това всичко да е наред. Бтв, имаш ли идея каква упойка слагат при подобни операции
Зависи от тежестта на травмата и в какава степен ще е оперативната намеса. Така наизуст е трудно да се каже, има случаи, в които се работи с локална, а има такива, в които се работи с обща анестезия.
ifadriana wrote:Да върви на кино суеверието, ще си го кажа пък: щастлива съм :)
Радвам се за теб! А сега кажи повече, че болното ми любопитство в комбинация с развинтеното ми въображение са в процес на стихийно раждане на невъобразими идеи.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving