За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън
Moderator: AlDim
Аз прекарах вечерта на нокти в Скайп, суфлирайки вероятно на Ниста и Шанди
, да дообяснявам тактики (не че Xeight не беше ги чел и гледал), че всичко да е точно. Него като пък го залагва, чак на Ануб се оправи.
Troop деликатно ми whisper-на, да съм изтърпяла докато 2-ма от играчите не издържели и се отворело място. Той бил бутал за мен пред Ниста, с оглед на това, че прекарах като резерва
няколко рейда. Казах му, че всичко е наред и е обяснимо защо нямам spot, а и Шанди си ме предупреди като ме покани в гилдията. Споделих на Troop и че съм сменила офф-спек и той каза, че съм полезна като дисциплина именно, защото танк хийлъри щели да залипсват. Но каза, че и двата билда работели та нямало да се наложи непременно да играя Holy.
Пък снощи просто нямаше време да отида в Накс25 да похийлвам на холи...
.

Troop деликатно ми whisper-на, да съм изтърпяла докато 2-ма от играчите не издържели и се отворело място. Той бил бутал за мен пред Ниста, с оглед на това, че прекарах като резерва

Пък снощи просто нямаше време да отида в Накс25 да похийлвам на холи...

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- The Dragon
- Elder God
Бе то не се, ама нали трябва да отида някъде, където върви PuG, за да си тествам мас хийлинга върху тях. В 5man не върви. Мога във ВоА да пробвам и така смятам да направя. 

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
нямам думи... разговор с Шанди, за да ми каже, че всъщност АЗ съм била проблема на гилдията и те - офицерите мислели над това да ме "remove"-нат... и това след като се скарах с Холи, защото му казах, че не е честно орбовете да се раздават така безразборно и че Хибрид не трябва да получава орбове, като заедно с Фиделити трябва да бъдат демоутнати на соушъл-ранг... защото не са активни... а орбове да се дават на истински мембъри... и така... Холи им се оплакал и офицерите стигнаха до великия извод, че в гилдията няма проблеми, освен мен! да се ремуувнат неудобния елемент и всичко ще цъфти! алилуя!
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar
- RRSunknown
- Elder God
Конкретно за орбовете и аз мисля, че трябва някакъв ред да се спазва и да е упоменато ако трябва писмено някъде във форума кой след кого е. Защото като уиспърваш на офицери и гилд мастър се губи някак прозрачност. А такава трябва да има, при все, че орбовете са кът и много народ ги иска.
Това за отстраняването на вредния елемент -
.
Защо не водите тези разговори публично във форума. Аз лично мисля, че трябва всички да имат право да изкажат мнение и нещата да се решат спокойно и с консенсус.

Това за отстраняването на вредния елемент -

Защо не водите тези разговори публично във форума. Аз лично мисля, че трябва всички да имат право да изкажат мнение и нещата да се решат спокойно и с консенсус.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
дам... може и да не са чували за правилото на другаря Сталин - "Няма човек, няма проблем", но успешно ще го прилагат... по-смешното е, че завърши с думите "Искам да те направя щастлива, Таис, както беше през ТБС"... Божеее, като ме ремуувне?...
но има по-забавна част... довечера щели да питат народа публично дали са щастливи и имат ли проблеми с нещата в гилдията... познайте дали ще има гора от вдигнати ръце с "I am upset"... че те досега не са искали да говорят с тях и летят уиспъри наляво и надясно, камо ли публично да го покажат... и като минат бурните аплодисменти за това какви невероятни офицери и рейд-лидери са от онази част от аудиторията, дето винаги я има, готова за това... ще обърнат насълзени очи към Таис и ще кажат "ето, виждаш ли, Таис, единствено ти мислиш, че в тази гилдия има проблеми... съжаляваме, ама ти ги разстройваш и трябва да си вървиш"... така ще си измият ръцете, ще си подхранят егото, ще премахнат неудобния елемент и ще си правят поредните ачийвмънти спокойно, щото народа ще полегне още по-ниско...
Едит: Елейн, тръгнаха нещата от това, че казах на Холи, че е по-честно да се купуват с ДКП - по 10 ДКП за орб, примерно... хем така достъп до тях ще имат най-активните играчи... ама то като проблема е, че тези, които те искат да ги взимат не са "най-активните играчи"... и после се тръгна към това "ама те и без това сега се дават на Мембъри"... а оттам и "ами то не всички записани като мембъри трябва да стоят на този ранк, че да ползват привилегията" и така... все мазол след мазол настъпан...
но има по-забавна част... довечера щели да питат народа публично дали са щастливи и имат ли проблеми с нещата в гилдията... познайте дали ще има гора от вдигнати ръце с "I am upset"... че те досега не са искали да говорят с тях и летят уиспъри наляво и надясно, камо ли публично да го покажат... и като минат бурните аплодисменти за това какви невероятни офицери и рейд-лидери са от онази част от аудиторията, дето винаги я има, готова за това... ще обърнат насълзени очи към Таис и ще кажат "ето, виждаш ли, Таис, единствено ти мислиш, че в тази гилдия има проблеми... съжаляваме, ама ти ги разстройваш и трябва да си вървиш"... така ще си измият ръцете, ще си подхранят егото, ще премахнат неудобния елемент и ще си правят поредните ачийвмънти спокойно, щото народа ще полегне още по-ниско...
Едит: Елейн, тръгнаха нещата от това, че казах на Холи, че е по-честно да се купуват с ДКП - по 10 ДКП за орб, примерно... хем така достъп до тях ще имат най-активните играчи... ама то като проблема е, че тези, които те искат да ги взимат не са "най-активните играчи"... и после се тръгна към това "ама те и без това сега се дават на Мембъри"... а оттам и "ами то не всички записани като мембъри трябва да стоят на този ранк, че да ползват привилегията" и така... все мазол след мазол настъпан...
Не съм ви запознат с dkp системата. На ZeroDKP ли сте или на нещо по-особено. Ние сме си на наша система, свободен открит бид без горна граница - като искаш нещо бидвай колкото ти душа иска. Орбовете минаха и те на свободен бид със пълно единодушие на офицерския състав по въпроса (което да си признаем не е чак толкова често срещано
). Иначе с раздаване на "заслужили" хора - не мерси. Някакси все приятелите на раздаващия са най-заслужаващите.

When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.
Според мен няма проблем и да се дават на принципа 'който превари - той завари', но приоритет на активните рейдващи е логично да има. Ако едни брейсъри са ъпгрейд за човек, който влиза в рейд всеки ден, то рейдът ще се benefit-ва от въпросния ъпгрейд, макар и косвено, колкото и да е малък, за бога. Сега ако някой иска орбове, какво се случва - уиспърва на някой офицер, той казва 'ще те имам предвид' и ти започваш да чакаш. Ясно ли е кой преди теб ще вземе? Колко души са преди теб?
Прозрачност трябва да има и ред и всичко ще е наред. Може и да издребняваме с правилцата, но иначе все някой ще е обиден, разочарован и недоволен.
И пак мисля, че разговорите за неща, които касаят всички, трябва да се водят пред всички. По възможност с тема, защото ако сгащиш някого неподготвен, както казваш, може и да даде отбой и да каже, че всичко е наред и няма никакви проблеми.
Прозрачност трябва да има и ред и всичко ще е наред. Може и да издребняваме с правилцата, но иначе все някой ще е обиден, разочарован и недоволен.

И пак мисля, че разговорите за неща, които касаят всички, трябва да се водят пред всички. По възможност с тема, защото ако сгащиш някого неподготвен, както казваш, може и да даде отбой и да каже, че всичко е наред и няма никакви проблеми.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
За орбовете мога да кажа за себе си, че съм силно заинтересована, защото винаги съм била привилегирована за подобен род неща.
Още hearts of darkness навремето получих, без да платя нищо за тях - помолих да платя, отговориха ми с усмивка, че ще ми дадат нужните два, но да не се хваля.
После раздадоха въпросните хартс на всички за изготвянето на шадоу резист гиър. Но още от тогава тръгна подобни неща да не се дават за някакви заслуги. Можеше да се купуват.
Когато излязоха rune orbs, пуснаха пост и казаха, че ще се дават на който пръв поиска и има материалите за изготвянето на съответен айтем. Отново нямаше възражение - аз поне не чух. За себе си - събрах си материалите, питах дали има, казаха ми, че в тоя момент има и ми ги дадоха - отново без да плащам нищо. Не зная да са отказали на някого - беше само въпрос на това, дали има в банката.
Същото остана да се прилага за новите орбове. Падна рецепта, която ме интересуваше и на мига попитах за орбове. Казаха ми, че никой за момента не е потърсил и ги получавам. имаше два. Сложиха ме начело на списъка, за като се съберат четири. И ги получих. Не спя с шефа на гилдията, не съм му близка приятелка. Обаче следващия, който е поискал, е определен за приятел на шефа на гилдията. Аз лично не зная колко са близки, може да му е приятел, може да не е. Но получи орбове. Третият човек с орбове е Таис.
Идеята за плащане с дкп наистина е по-удачна и сме я обсъждали с Таис. Обаче никой не се е навил да я прокара сериозно. А прокарване на идея с обвинения "Грижите се само за връзкарите си" просто няма как да се случи, дори и във фантастичен роман.
И да, аз съм женският вариант на Юда.
Още hearts of darkness навремето получих, без да платя нищо за тях - помолих да платя, отговориха ми с усмивка, че ще ми дадат нужните два, но да не се хваля.
После раздадоха въпросните хартс на всички за изготвянето на шадоу резист гиър. Но още от тогава тръгна подобни неща да не се дават за някакви заслуги. Можеше да се купуват.
Когато излязоха rune orbs, пуснаха пост и казаха, че ще се дават на който пръв поиска и има материалите за изготвянето на съответен айтем. Отново нямаше възражение - аз поне не чух. За себе си - събрах си материалите, питах дали има, казаха ми, че в тоя момент има и ми ги дадоха - отново без да плащам нищо. Не зная да са отказали на някого - беше само въпрос на това, дали има в банката.
Същото остана да се прилага за новите орбове. Падна рецепта, която ме интересуваше и на мига попитах за орбове. Казаха ми, че никой за момента не е потърсил и ги получавам. имаше два. Сложиха ме начело на списъка, за като се съберат четири. И ги получих. Не спя с шефа на гилдията, не съм му близка приятелка. Обаче следващия, който е поискал, е определен за приятел на шефа на гилдията. Аз лично не зная колко са близки, може да му е приятел, може да не е. Но получи орбове. Третият човек с орбове е Таис.
Идеята за плащане с дкп наистина е по-удачна и сме я обсъждали с Таис. Обаче никой не се е навил да я прокара сериозно. А прокарване на идея с обвинения "Грижите се само за връзкарите си" просто няма как да се случи, дори и във фантастичен роман.
И да, аз съм женският вариант на Юда.
Юда, егоист, луда и wow-холик 

при нас са на който пръв се обади на офицера, дето работи с банката, и притежава ранг - Офицер или Мембър... проблема е, че си имаме Мембъри-плевели, които нямат активността на Мембър или дори са в рейд-брейк, но ги обличаме с привилегиите на активен мембър, щото са протежета на офицери и естествено - никой не ги демоутва.
за предните орбове нямаше претенции, защото Близард дадоха опция да се купуват със значки... сега такава няма...
аз орбове получих, защото Блоби ми преотстъпи неговите, че взе хубави брейсъри от инстанс и мисли и без това да не носи крафтените... и говоря принципно, че не е честно... не съм на принципа "щом намазвам аз, ще си налягам парцалите, че може следващия път да не намажа"... някак егоизма ме е подминал в някои отношения...
а за Хибрид - не виждам причина да го гиърват, след като е в рейд-брейк заради университета, вместо да ги дадат на хора, дето рейдват...
за предните орбове нямаше претенции, защото Близард дадоха опция да се купуват със значки... сега такава няма...
аз орбове получих, защото Блоби ми преотстъпи неговите, че взе хубави брейсъри от инстанс и мисли и без това да не носи крафтените... и говоря принципно, че не е честно... не съм на принципа "щом намазвам аз, ще си налягам парцалите, че може следващия път да не намажа"... някак егоизма ме е подминал в някои отношения...
а за Хибрид - не виждам причина да го гиърват, след като е в рейд-брейк заради университета, вместо да ги дадат на хора, дето рейдват...
но Хибрид не рейдваше, когато му ги дадоха и вече имаше пост във форума, че спира да рейдва заради Университета.
Ланис, ако ще адвокатстваш на офицерите, извади по-силни аргументи за Хибрид... разбирам ти интереса и не само аз го разбирам, можеш и това да си добавиш в подписа, виждам, че ти харесва да се кичиш... ако си мислиш, че онези ги е грижа за теб наистина, те чакат нови разочарования, но пък човек сам избира важните за себе си неща и цената, която е готов да плати за тях...
Ланис, ако ще адвокатстваш на офицерите, извади по-силни аргументи за Хибрид... разбирам ти интереса и не само аз го разбирам, можеш и това да си добавиш в подписа, виждам, че ти харесва да се кичиш... ако си мислиш, че онези ги е грижа за теб наистина, те чакат нови разочарования, но пък човек сам избира важните за себе си неща и цената, която е готов да плати за тях...