За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Oct 05, 2009 2:55 pm

Гледах отново тактиката аз hard mode на Council-а. Ако някой тук има съвети, да ги дава. Общо взето до голяма степен изглежда въпрос на добра координация (както много други битки). Замислям се сериозно да използвам nature resist поушънка, от което ме заболява сърцето (мана мана). Което значи, че трябва да извадя макрото и да рева на Анну (той май пак ме подпомагаше и вчера :roll: ). Но танка на Steelbreaker просто гълта chain healing. И все пак си мисля, че трима сме му много - с Кола би трябвало да си го удържим до трета фаза, стига да се диспелва достатъчно бързо. А Муун може да хвърля по някой НоТ. Още повече, че рейд демиджа, след като падне първия бос, се увеличава значително.

Та, някой с опит?
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Oct 05, 2009 3:19 pm

Ех, Корен го изтървах, вчера един последен опит го свалих на 3% :cry: Бих го барабар с двете мацки и бирено буре на главата... ама ако през седмицата не се бях разсейвал, щях да го гътна... Нищо де, догодина нов късмет :mrgreen: Изтървах и Харвест фестивала, не че е имало нещо интересно :roll:

Затова пък вчера с магето Кара решихме да съживим 2х2 Арена тийма "Served with whine" :mrgreen: Беше ясно, че ще ядем много бой, той горкия само с 300 резилиънс и синьо-зелена екипировка, аз пък протадин с трайни навици просто да се навра в мелето и да налагам наред (колко овци му почупих на Кара, не е истина :oops: )

От 5 игри спечелихме само една, но пък какъв кеф :lol: Срещу нас лок и ретардин, тия до последно бяха убедени, че първо трябва да пребият мене :lol: :lol: Сгънахме лока, ретардина си скъса ламарината от напъване, ама така и не успя да ме свали под 30% :twisted: Сигурно им стана много гадно, като ни дръннаха ачийвмънтите за първа победа в Арената :lol: :lol:

Една от другите игри се получи драма - срещу нас роге и друг протадин... Рогето го убихме, ама протадина довърши Кара, та си останахме двата паладина... 8 минути клане :cry: Накрая загубих, днес ще го разследвам онзи, та да видя как така, но предполагам, че е бил с ПвЕ гиър, много ме морят такива :roll:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Oct 05, 2009 3:25 pm

Като стана дума за бирени бурета, вчера едно хлапе от нашата гилдия ме разсмя почти до сълзи, като каза, че бил разочарован, защото очаквал тотемите на джуджетата шамани от новия експанжън да са бирени бурета... само като си го представих... :lol: :lol: :lol:

А аз мислех по едно време Борето да го правя ПвПец... Засега имам само една новичка ПвП-ламарина и малко резилиънс по сини айтеми, ама да видим:).

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 05, 2009 3:27 pm

Трябва да си много тъп наистина за нападнеш танк в ПвП и да оставиш DPS клас. :lol: Особено ако си Ретадин който е създаден да мачка магове.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Oct 05, 2009 4:32 pm

такааа, бидех осведомена, че днес дейли-хероик-а е ТоС... затова бързо се изнасяйте към домовете си след работа, че да имаме време за минимум 3 ръна преди рейда... :P

Тише, ти де се запиля, бре?? чакам те аз да се появиш, че да се опитаме да съберем 10 човека за една Ониксия, ама нейсе... :roll:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Oct 05, 2009 5:00 pm

Май ще я почакаме Ониксията.. иначе би било хубаво другия уикенд да се заформи едно такова официално посещение на драконицата.

Голяма веселба, обаче, с гиърването на новите герои. Сега си дадох сметка, че след още 3-4 значки и ще мога да наредя по моето войниче chest Т8.5 наред със сини брейсъри и ръкавици за 78 ниво :)))))))))))))))))

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Oct 05, 2009 5:14 pm

абе твоя уориър, дори с този разнороден гиър направи 2.6 дпс онзи ден като отидохме в ТоС хероик... но магето на Кара ме застреля - не може то в хероик варианта на инстанса, дето има мегдан едно рейндж-дпс като магето да разгърне дмж си и да покаже какво може, той да ми излиза с 1.4 дпс... :shock: буквално дялкаше босовете! (Тише, не знам каква Арена сте правили заедно, обаче младежа грам не е облечен)
с дпс-то му някак се примирих, но бях потресена, когато пусна Евокейшън у зеленото петно с отрова в битката с първите 3 боса-шампиони... :shock: реших, че просто иска да не си прекъсва каста, че да не загуби мана и го хийлвах нон-стоп... ама не! той спокойно си отпочна каст след това - пак у петното, та се наложи да крещя в парти-чата да се мръдне :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Oct 05, 2009 5:22 pm

:lol: :lol: :lol:

Ми ти нали го хийлваш - що да те лишава от работа:)

То и аз висях 1-2 пъти в петното, ама щото гледах шамана да пуска heal и се опитвах да го интеръптвам.. пък при мен това върви със смяна на stance. Ще ми е по-лесно това, ако мина на фюри, ама за момента си обичам армс-спека :). Точно обяснявах днес на Светльо, че искам Близард да дават възможност за активация и на трети билд :lol:

Goshko
Misting

Post by Goshko » Mon Oct 05, 2009 5:50 pm

Lannis wrote:Голяма веселба, обаче, с гиърването на новите герои. Сега си дадох сметка, че след още 3-4 значки и ще мога да наредя по моето войниче chest Т8.5 наред със сини брейсъри и ръкавици за 78 ниво :)))))))))))))))))
Моя друид като удари 80 lvl беше с зелена шапка от Zangarmarsh за 63то ниво, BoA оръжие, тринкети и chest, пръстенче от UK и зелен идол не помня от къде. Затова пък имаше Death-warmed Belt със епични gems, Footpads of Silence също с епични гемове, Furious bracers + Deadly ръкавички (измислих какво да си направя с 1200 stone keeper shards на main-a :) ), и lvl 200 крафтнати shoulders, back, ring и neck. И мобовете изведнъж започнаха да се изпаряват :D
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Oct 05, 2009 5:55 pm

Tais wrote:Тише, не знам каква Арена сте правили заедно, обаче младежа грам не е облечен
Може да не е облечен, ама пък какви рефлекси има :twisted: След седмица-две като понатрупа гиър и ше мачкаме като валяк :twisted: :twisted:

Иначе аз се мотаех насам-натам последните уикенди, ама с развалянето на времето ще си свия топло и уютно гнездо край компютъра и няма да мръдна оттам :mrgreen:

Pag
Merchant

Post by Pag » Mon Oct 05, 2009 7:22 pm

Консула на десет е лесен. Обаче на 25 каква мъка е. Ние използваме тактиката на танкспот - всички рейндж зад танка на Стилбрейкъра, всички мелета в краката му. Който рейнджед получи дебъфа тича при мелетата. На трета фаза обаче винаги един двама умират и се дъним. Най-добре се получава с два танка паладини, но ние нямаме.
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Pag
Merchant

Post by Pag » Tue Oct 06, 2009 1:15 am

Една хитринка за ТОС 25 хард мод - левитейт на рейндж хорицата ще направят чудеса при първия бос :wink:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Oct 06, 2009 9:37 am

Паг, и ние снощи бяхме на същата тактита... стояхме рейндж зад танка, без трима по-отдалечени да обират дебъфа... ама на трета фаза най-доброто постижение бе около 50% на Стийлбрейкър... но трябва да призная, че имахме няколко дпс-та, дето не бяха за там - правеха около 3-3.5 дпс... имаше и 2-3 дето бяха 4-4.5, което пак е малко, особено за нюка накрая...

аз трябва да призная, че тази битка ме съсипа откъм мана :( а хем съм на аркейн сега и гледам рядко да използвам Arcane Barrage, че са го оскъпили здраво на мана и въпреки това снощи на хард мода с Айрън Консила използвах 2 евокейшъна + 3-те мана джема и направо застъргвах маната пак, но не исках да ползвам мана-поушънка, че да мога да ползвам спийд такава - за хейст и повече дмж на трета фаза... но не знам... май ще трябва да сменя армъра :roll: карам си с Молтън армър, че вече крита ми е зле (хейста го изяде), но ще трябва да вдигна Мейдж армъра май - хем за мана-регенерация, хем за резисти...
иначе дпс-то ми е 6к, на един от опитите - 6.3... като взема тази седмица 4-тото парче от сета, ще стане по-добро, заради 5% крит отгоре, но робата ми си е много сериозно за смяна, както и наметалото :(

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Oct 06, 2009 9:38 am

Ами ние май всички бяхме в краката на Стийлбрейкър (зад него), а трима души стояха в рейндж и си имаха хийлър. Общо взето и ние добутвахме третата фаза, обаче и при нас все умираше някой и вторият танк биваше отнесен като крава от набрал скорост локомотив с все вагоните зад него. Основният танк на Стийлбрейкър ни беше пала (много обичам да го хийлвам този пала :)). Обаче довечера няма да е на линия. Всъщност тая вечер и рейд няма да има изобщо, защото няма достатъчно народ, та ще остане за другата седмица.

Паг, дай малко повече инфо за този левитейт, моля, че нямам идея къде точно го прилагате.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Oct 06, 2009 9:53 am

сигурно на последното добиче, като ни разплеска по стените, като мухи, но съм любопитна какъв е ефекта от кастнат левитейт... не става ли и със Слоу фол? :roll: