Котки, мррррррррр...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 13, 2009 6:10 pm

а спомних си

http://www.sambakza.net/
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 12, 2009 7:44 pm

Милички и сладички а?
http://fishki.net/comment.php?id=58887
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 12, 2009 7:48 pm

Xellos wrote:Милички и сладички а?
http://fishki.net/comment.php?id=58887
:D :D :D

Не, просто добре прикриващи се пред хората хищници. Геймън най-добре го изрази в "A Dream Of A Thousand Cats", който е може би любимият ми епизод от неговия Сънчо (18-и май).

Интересното е, че Геймън описва големи гадости, случващи се на котки (зарязах го заради оня разказ с полуизядения и все още жив котарак), а в РЛ обожава тези животни и с него живеят поне половин дузина.

Като казах Сънчо внезапно си представих Геймънова версия на "Лека нощ, деца". :shock: :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 12, 2009 8:42 pm

Мен пък ми напомнят на По и черната котка ;)
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Oct 13, 2009 1:14 am

Това, че уважава котките, още повече значи, че преживява още по-силно всяка идея и всяка случка, която е свързана с неприятни усещания за самите котки. Да, това от собствен опит.

Ксел, да, милички и сладички, разбира се! Е, стига да не им застанеш на пътя... а който им е застанал на пътя, рядко оцелява :plez:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Oct 13, 2009 1:21 am

Всъщност с един шут и са вън от играта. Шамар по муцуната и дупето също работи. Повишаване на тон помага понякога...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Oct 13, 2009 1:33 am

Така е. Лошото е, че понякога могат да бъдат доста... изобретателни. Примерно могат да бъдат пушести и сладки и оранжеви на тъмнооражеви райета и да те гледат полуочаквателно, полупрезрително и да мрркат тихичко и да те оставят да се приближиш и да те оставят да ги галиш и да мррркат по-силно и да измяукват тихичко и да те оставят да продължиш да ги галиш и да скочат и да забият зъби в меката част на ръката ти малко над китката и да разтресат глава и после да пуснат и да избягат в храстите и да те оставят да се чудиш сега да ходиш ли на лекар или просто да си измиеш ръката със студена вода и да забравиш за случая...

Надявам се, всички знаете, че аз всъщност много обичам котки и ме е яд, като някой говори лошо за един от наистина интелигентните животински видове на планетата... ама тоя оранжев звяр следващия път направо с кубинката. А случката даже не беше точно с мен.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Oct 13, 2009 2:40 am

Аз пък мога много да поспоря за прословутата им интелигентност. Аз интелигентна котка НЕ съм имала, а съм гледала 5-6 вече. По-тъпи са от най-тъпите ми кучета в общия случай. Малоумни са колкото си искаш, дребни зверчета с 5 грама мозък в кратуната и живеещи на единия инстинкт, ама понеже са много сладки и хубави и мекички и мъркат, хората започват да си измислят разни неща, за да оправдаят очевидната им дебилщина. Били своенравни. Свободолюбиви. Бунтари.
Кура ми янко - всяко рандъм хищно добиче е АБСОЛЮТНО същото. Това ми напомня за гениалния монолог на Ланда за плъховете и катериците. И евреите. Ако котките бяха особено умни, щяха да подлежат на тренировка и сега да си имаме котки - водачи на слепци, котки - търсачи на наркотици, кадаврени котки и т.н. Кучета >>> котки енидей просто. Казвам го като човек гледал доста и от двата вида твари. Кучешкият разум и кучешката любов са на 20-30 еволюционни стъпала над тия на простите домашни мачки. Може би големите фелини стават за чеп за зеле, ама малките са там, за да ги гнявиш и да са ти сладки. И ЕБЕНТУАЛНО да хванат някоя мишка. Кучето е приятел.

Иначе моите котки винаги са знаели, че ако благоволят да ми послегнат по-грубо, ще пострадат повече от мен. Никва файда нямам от тях, изривам им говната и пикнята, храня ги, грижа се за тях. Имат едно задължение и то е да ме забавляват. Т.е. като реша да ги галя и да си играя с тях, те ЩЕ ми позволят, щото като ме одерат просто ще им обърша един шамар и дотам. Или пък ще им хвана лапите и ще им ги вкарам в устата докато се опитват да ме хапят. Та научават се след известно време - то и безгръбначно може да се тренира дотолкова. И като ги гнявя, ме търпят с едно много отегчено изражение на лицето. Понякога ме гледат лошо - покрай тях съм развила ебати толеранса към това някой да ме гледа лошо. :lol:

Иначе и аз ги обичам много - липсва ми едно такова смрадило сега. Но няма какво да казвам на черното бяло. Не и когато съм виждала истински интелигентни животни.

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Oct 13, 2009 3:05 am

За интелигентността бих поспорил, също като човек, който е гледал и двата вида животни и който обича и двата.

Котките са по-своенравни от кучетата по принцип, да, но не знам дали това ги прави по-глупави.

Според мен и двата вида знаят, че зависят от нас за прехраната си (за живеещите в домашни условия говоря, естествено). Просто реагират на това различно. Кучетата - по-подмазвачески (или по-покорно). Котките - по-дистанцирано (и по-честно). Оттам нататък е личен въпрос кой кое отношение предпочита от домашното си животно.

Котките, които са живели у нас винаги са искали някой да ги гали и почесва в един или друг момент или да се гушнат в нечий скут (сегашната в момента точно това прави, зяпа монитора и пърпори от кеф). И също обичат човешката компания и гледат да има някой наоколо просто като присъствие. Което не значи, че са лични играчки, с които да правя каквото ми хрумне. И уважавам желанието им понякога да не са в настроение да ги пипа човек.
Никва файда нямам от тях, изривам им говната и пикнята, храня ги, грижа се за тях. Имат едно задължение и то е да ме забавляват. Т.е. като реша да ги галя и да си играя с тях, те ЩЕ ми позволят, щото като ме одерат просто ще им обърша един шамар и дотам. Или пък ще им хвана лапите и ще им ги вкарам в устата докато се опитват да ме хапят. Та научават се след известно време - то и безгръбначно може да се тренира дотолкова. И като ги гнявя, ме търпят с едно много отегчено изражение на лицето. Понякога ме гледат лошо - покрай тях съм развила ебати толеранса към това някой да ме гледа лошо. :lol:
:neutral: :neutral: :neutral:
Няма да коментирам това само защото не искам да разваляме хубавата тема. Като нагласа, подход и очаквания определено си кучкарка. Аз съм коткар.
Spoiler: show
За миг си представих същия подход в отношенията ви със Сашо, но спирам дотук, че да не стане 18+ :lol:
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Oct 13, 2009 4:29 am

Не се подмазвали. :lol:
Тва от животински вид, който буквално ПРОСТИТУИРА за храна. И моите са истински сладкишчета, когато са гладни нали. Като гнетнат малко и вече не те обичат толкова. Докато псето си те обича и като е нахранено и изведено. Кучето обича и теб, дето го храниш и извеждаш, и брат ти, който го храни и извежда веднъж на високосна. Радва му се, когато се прибере по нощите, въпреки че вече е нахранено и изведено. Това котката не го прави - тя е тая дет се мазни, щото има цел и глъбинен мотив. Кучето просто е щастливо, че съществуваш.

То не е като да ми е цел в живота да ги изнасилвам, нали. В повечето случаи тормозът се състои в това да го сграбча, гушна и целуна сосно по носа преди да му дам да яде. Или да му дръпна ушите назад и да гледам как заприличва на извънземно докато му казвам че е "ино охъно охчи с нос", излизайки на работа. И това за няколко секунди, нали. Стандартното мартотене - не е като да ги връзвам надолу с главата или да ги стискам часове наред. Просто някви превземания на котколюбци, като онова на Пенчев горе са ми меко казано странни и глупави. Това е дребен хищен бозайник, който наистина можеш да убиеш с един удар. И който, вероятно ще те изяде, ако умреш пред него. Тия митове, легенди и романтични картинки за умните, непобедими и независими котки са толкова нелепи...

Пасъре, недей кат лелките дето мислят, че котка = човек. Щото, таковата, не е същото...

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Oct 13, 2009 6:37 am

Amelia wrote:(1) И моите са истински сладкишчета, когато са гладни нали. Като гнетнат малко и вече не те обичат толкова. Докато псето си те обича и като е нахранено и изведено. Кучето обича и теб, дето го храниш и извеждаш, и брат ти, който го храни и извежда веднъж на високосна. Радва му се, когато се прибере по нощите, въпреки че вече е нахранено и изведено. Това котката не го прави - тя е тая дет се мазни, щото има цел и глъбинен мотив.

(2) Пасъре, недей кат лелките дето мислят, че котка = човек. Щото, таковата, не е същото...
(1) Няма такова нещо. Котката също те обича не само когато иска храна и ти се радва като те види без непременно да иска нещо от теб. Освен всеки път да съм попадал на изключения от правилото.

(2) Ъъъ, да, знам, че не е и не го твърдя. Ти пък не прекалявай с прехласването по кучетата - и те не са безкористни алтруисти. :wink:
The Best of Mozart

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Fri Oct 16, 2009 2:39 am

Сещам се за нещо дето един котарак беше казал:
"Ъъъ Пич, виждал ли си котка да донесе хвърлена пръчка?
Ако ти трябва тъпата пръчка, що я хвърляш бре Маймун?"

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Thu Oct 22, 2009 10:33 pm

Много по темата има написано в коментарите по
http://whatever.scalzi.com/2009/10/22/z ... he-window/

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Sat Oct 24, 2009 4:21 pm

Котка и пиано: http://www.youtube.com/watch?v=TZ860P4iTaM (около 1:44 има и дует)
И продължението, дори по-добро: http://www.youtube.com/watch?v=v0zgQAp7EYw (от 3:05 нататък е забавно)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 24, 2009 4:42 pm

няколко котки, ехем.
Spoiler: show
Image

Image

Image

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam