Частични кметски избори

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Частични кметски избори

Post by Moridin » Tue Nov 10, 2009 10:22 pm

Принципно имам предвид София, не знам къде другаде има избори понеже. Който има някакви коментари и размисли по въпроса. Аз още се запознавам с програмите ще пиша по-късно.

ДЪРЖА ТАЗИ ТЕМА ДА Е СТРОГО ДЕПОЛИТИЗИРАНА

всякакви мнения за комунисти, рзс-исти, мутри, ченгета и т.н. ще бъдат чистени лично от мен.

да се обсъдждат МАЖОРИТАРНО кандидатите и програмите им
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Nov 10, 2009 10:24 pm

Фандъкова не би трябвало да има проблеми, до степен този път да смятам да не гласувам.

Единственото, което можеше да я поспъне при други обстоятелства е, че българските избиратели още не са свикнали да имат жена за кмет на голям град, еле пък на столицата.

Но с тази подкрепа би трябвало да спечели спокойно. Пък и все някога трябва да се свиква с промяната.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 10, 2009 11:48 pm

Аз имам огромен проблем с Фандъкова. Чисто психологически и личен. Видях я как ползва 20-годишнината от падането на берлинската стена и разни хора, дошли в името на това за ПР. Видях я сред стиропорени останки, позираща със застинала усмивка за фотоапартите наредени предварително отсреща. А отстрани бяха наредени хора с физиономии, които изразяваха блокажа на "аз дойдох за изпит по кормуване, а те искат да им рисувам голо тяло?" .
Може би смятате, че се шегувам. Не се. Просто не мога да избия от главата изкуствената й усмивка и обърканите хора около нея. Сериозно. Не мога да го преодолея.
Last edited by Morwen on Wed Nov 11, 2009 12:19 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 11, 2009 12:01 am

Аз между другото изобщо не смятам, че Фандъкова има каквато и да е визия за управлението на града и че ще е нещо повече от продължение на кметството на Бойко, от което не съм особено доволен.
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Nov 11, 2009 12:09 am

Е, едва ли някой тук очаква тя да води самостоятелна политика. Ще изпълнява каквото й кажат и толкоз.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Nov 11, 2009 2:32 am

Аз лично този път за ръв път откакто станах на 18, съм решил, че 100% няма да гласувам. По-безлични кандидати не са се появявали много отдавна.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Wed Nov 11, 2009 9:55 am

Аз всъщност много харесвам Фандъкова (така че явно изпадам в опозиция, когато става дума за образователни министри, защото харесвам и Даниел Вълчев :mrgreen:). От друга страна тя или харчи много за ПиАр - което обеща да не прави - или е изключително близка с шефа ми, понеже буквално всеки ден той лично пише някакви похвални оди за нея и не дава дума да се издума против личността й.

И Кадиев харесвам. Но си мисля, че, ако стане чудо и спечели, просто ще се повтори ситуацията държава-община отпреди юни.

Кандидатът на РЗС не съм го чувал, а партийният му лидер ми е направо противен. ОБАЧЕ той е единственият, който дава парите си за реклами - не за ПиАр материали, маскирани като статии (от типа на "Фандъкова възстанови паметниците в Борисовата градина" или "Кадиев бори корупцията в общината"), а за истински рекламни статии, на които пише, че са такива и в които общо-взето се посочва какви ще са му приоритетите, а не как е спасил поредното сираче. Може да ви се стори дребно, но като го сравнявам с останалите, за мен е направо върхът на честността :twisted:.

От останалите кандидати съм чувал само за този на БНС. Вчера ми дадоха една негова листовка. Ще разруши гетата, ще забрани на циганите достъпа до София, ще създаде граждански отряди за сигурност, ще наказва кражбите от инфраструктурни обекти - примерно на електрически кабели - като терористични актове, ще въведе паспортна проверка по домовете, ще издигне братска могила на героите на страната... Не благодаря!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 11, 2009 10:25 am

На мен също много ми харесват идеите на пича от РЗС, с изключение на това, че иска да гътяса метрото, но не мисля, че може да го направи на тоя етап честно казано, така че останалото е супер. Само че си мисля, че доста лети в облаците. Изобщо когото и да изберат, не ми е ясно как ще се бори със СОС. Изключвам Фандъкова, която според мен нищо няма да направи за града ениуей, твърде е някаква прагматична и твърде намесена в схемите на Бойко, доколкото ми се струва. Всъщност нейната програма още не съм я прочел. Много ми харесва кампанията на Кадиев бтв, а и прави впечатление на доста честен, но е по-скоро типа "ще направим каквото можем, но ще се опитаме", което пак си е добре, но някак не е толкова притегателно като баси яките идеи на РЗС фена, за които си мечтая откак съм се родил :mrgreen:

бтв не съм се отказал от концепцията си като стана баснословно богат да купя земя и да настроя най-естетически издържания град в световната история. Добре сте дошли!!! :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 11, 2009 10:29 am

Оф: Жоре, веднъж да се окажа по-социалистка от теб. Имам същата идея, ама като всички станем прилично богати и се изселим от София заедно.

Иначе, съжалявам, ама на човек от РЗС просто не мога да повярвам, а и това с метрото е болно...
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Nov 11, 2009 10:33 am

Да, но е архитект!

е то и Диков (дано триста овце го онождат всеки ден от тук до края на света) е архитект наистина... а също и идиот и алчна гад

бтв ти винаги си била по-социалистка от мен, аз съм ляв анархокомунист както някой тук вече ме окачестви :mrgreen:

иначе не можем ВСИЧКИ да го направим естестическия град, защото всеки има неква негова си естетика и всичко ше се намаже. В моя град нещата ще са тотал диктатура откъм строеж и поддържане на чистотата, за останалото ще делегирам на роднини и познати :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 11, 2009 10:42 am

Трябва си разнообразие и подробен устройствен план! Това съм го учила:Р
Боя се, че точно един куп архитекти са отговрни за бетонното гето, в което се превръща София, та това че е архитект не е реклама... :roll:

Edit: Добре, има кандидати от Обединената партия на пенсионерите, Българска работническа партия (комунисти), Българска работническо-социалистическа партия, Българска работническо-селска партия (!!!!!!!!), Българска комунистическа партия, Социалистически младежки съюз и за капак и от Бизнес блока.

Пенсионерският и работническо-селският кандидат трябва да се видят@-@.
I don't wanna die

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Wed Nov 11, 2009 12:20 pm

че кво и е на работническо-селската партия. явно следва смело завета на ленин от осмия конгрес на ркп (б) - съюз на пролетариата и селячеството за укрепване на революцията. :)

иначе и мен ме забавлява (и смущава) умерено фактът, че най-симпатично изглеждащия и приятно надъхан кандидат е издигнат от комедията рзс.

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Wed Nov 11, 2009 2:15 pm

Itilon wrote:...Ще разруши гетата, ще забрани на циганите достъпа до София, ще създаде граждански отряди за сигурност, ще наказва кражбите от инфраструктурни обекти - примерно на електрически кабели - като терористични актове, ще въведе паспортна проверка по домовете...
Това ми звучи доста добре, мерси че ме светна за тоя кандидат.
Image

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Nov 11, 2009 2:43 pm

Да, особено паспортната проверка е толкова добре, че няма накъде повече...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Vash
Paragon

Post by Vash » Wed Nov 11, 2009 2:57 pm

Ако някой се интересува от БНС може да види и клипчето от парламентарните избори, за да разбере какво означава мутра-кандидат. :) http://www.youtube.com/watch?v=SnmPvPKDfZE

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."