Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Fri Nov 20, 2009 8:07 pm

И аз я врътнах,накрая много цикъл ми дойде,щото си оставих Орзомар за последно,а ендгейма си беше доволно разтеглив дънжън крол.

Прекалено дълга.
Доскучава,щото всяка битка е една и съща.
Откровенно малулмна скалация на трудността,все пак след 40+ часа игра би се очаквало,че твоя уникален GreyWarden® ще успее да раздава стабилен кютек на вразите.
Ми...не може и туй то.Освен аз нещо да съм объркал билда,ама на войн с двуръки инструменти какво да му объркам - гъча на сила главно и останалото разпределям между ловкост и издръжливост.И въпреки всичко я оставя двата ми файтъра да се оправят сами с 2+ врага,я съм ги намерил проснати на земята след няма и 30 секунди.
На всичкото отгоре играта е и зверски небалансирана,което дразни нечовешки на моменти.
Най-цветущия пример е кютека с Логаин като се решава кой ще е цар и кой не.

Та битчицата по нищо не се различава от останалите в играта,само дето е една идея по-дългичка.Както и да е,20 минути кютек и тъкмо почнах да се радвам,че му се вижда края - оп,кътсценка,дуел ще има.
Окей,на дуел съм навит - ей сега си пращам Уордънчето да напляска лошият генерал и ше въдворим ред най-накря.
Курец,Логаин ме смелва за около 40 секунди,ЩОТО ИМА КЪМ 100 ЛОВКОСТ И НЯМА УЦЕЛВАНЕ.
Засмуках дълбоко въздух,лоуднах и почнах битката на ново.
Тоя път битката отнема по-малко време.
В диалога на кътсцената усилено се опитвам да обясня на недоволните от паталкаламта,че ше трябва да си гледат работата,щото аз на дуел не съм навит - пак кур,шибаният задължителен моралист в игрите на Bioware прави крачка напред и доброволства за дуела.
Няма нужда да обяснявам,че и Алистър изяде дървото скоропостижно.
В тоя момент ми идваше да хвана клавиатурата и да си я строша в главата.Толкова злоба не бях брал от години.

Трети лоуд,трети път същата битка,ама тоя пут пуснах Мориган на ринга...по-малко от половин минута и Логаин беше аут,без да може дори веднъж да ме удари.
Със същия успех Мориган самосиндикално се справя с цели вражески партита от по 4,6,8 врази,а на няколко пъти и по повече.

Не че нещо,ама да бяха кръстили играта Wizard Mage : Sorcerers,да можеше да се играе само като Mage и да бяха турнали едно единствено NPC в играта за танкче (най-добре кучето,че и без това безмислените диалози в тая игра са прекалено много).
Изобщо ако не са CC магиите на Мориган и Лечебните такива на Лилето тая игра е чисто и просто невъзможна,което пък от своя страна прави преиграването и крайно тегаво и безсмислено,щото както и да го въртиш - тия двечките ще са ти в партито и ще трепят вразите по един и същи начин

Каквото и да ми говорите аз лично си предпочитам по някое време да ставам терминатор като в КОТОР,от колкото да съм лвл1 нещастник цяла игра

7.5/10,със зор при това.
Хвърлено е труд по играта,но не и на правилните места.
За конкретни плюсове на играта може да се пише много,за минуси -също,че и отгоре,но не намирам за нужно.
Все пак играта не е никак лоша,нищо,че ме изкара от нерви доста пъти.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Nov 20, 2009 8:29 pm

Бе да ти кажа към края на играта тамън си ги смазвах с моя боец с меч и щит. Логаин с малко колби си взе. Честно казано не съм се затруднявал почти никъде в играта освен срещу магове. Наистина много наливат.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 21, 2009 10:11 am

След известно прекъсване днес пак потроших некви безбройни часове вечерта.

Баси абсурда! Тъпият елф си легна с мен срещу чифт ботуши! Мориган поне има приличието да иска да убия майка й!

Иначе сега се балтавя с урната,а... преди това се мотах из големиот град по разни дребни куестчета. Посетихме сестрата на Алистър, бившата шефка на Илиана. Изобщо, голям туризъм!
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Nov 21, 2009 10:19 am

Абсурд другия път :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Nov 21, 2009 10:36 am

Roland wrote:След известно прекъсване днес пак потроших некви безбройни часове вечерта.

Баси абсурда! Тъпият елф си легна с мен срещу чифт ботуши! Мориган поне има приличието да иска да убия майка й!

Иначе сега се балтавя с урната,а... преди това се мотах из големиот град по разни дребни куестчета. Посетихме сестрата на Алистър, бившата шефка на Илиана. Изобщо, голям туризъм!
Мориган я поебнах още на първата вечер в кампа. Никакви такива с майка и - като набереш 80 апрувал - и си я пецкаш като пич :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Nov 21, 2009 10:40 am

На 61 approval стана при мен :) След което се дигна на 70 :P
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Sat Nov 21, 2009 10:55 am

Абе защо си ебете членовете на партито? Вредно е за дисциплината - не си вади оная работа там, дето си вадиш хляба :mrgreen:
Image

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 21, 2009 2:11 pm

Хич нямам време да пиша тия дни, радвам се, че стабилно си поствате и доста хора тук я играем/играхме. Мишоците от Байоуеър хич не спят и обявиха нов DLC, който иде през декември със страшна сила - Return to Ostagar , ще може да се вземе бронята на умрелия крал:).

Мориган наистина не знам защо всички имате проблем с преспиването с нея, аз я такхнах на около 40-45 апруувъл.

Накратко само ще обърна внимание на поредните неоправдани плюенета от страна на Нийдъл със следния обективен аргумент: първият ми герой беше именно боец, развит на ту-хендър. И превъртях играта преди да съм сложил което и да е DLC. Убих Логейн от първия път с една СРЕДНА колба (health poultice). Пич, и първият път ти написах, че това, че ти не си ползваш скиловете правилно или просто си развил грешните умения не е причина да виниш Байоуеър, че не можеш да минеш шефчето :wink: Ама де да знам, може и да е до човека, те повечето умения на воина кореспондират силно на умения в УоУ и за това на мен ми беше по-леко, но като цяло логиката, че трябва нон-стоп да държиш някой в стън не е далече от акъла. А и да качваш dexterity на воин с двуръчно оръжие е повече от абсурдно по каквото и да е причина при условие, че силата качва шанса да уцелиш (прочети си туултиповете преди да хабиш точки:)) ПЛЮС демиджа ти....Вместо декс като трети стат се вдига уилпауър, защото от нея зависи колко ти е стамина пуула, което именно при битката с Логейн бая помага.

Още едно разсъждение, което изказах и по-рано мисля: играта има не един и два проблема и мисля, че доста от тях вече ги обсъдихме. Но тя в никакъв случай не е слаба, защото е трудна. Последното за мен е само и единствено плюс, защото ми е омръзнало да ставам терминатор в края на всяка ролева компютърна игра. А да не споменавам, че в Драгън Ейдж просто трябва да разбереш правилно тактически боевете и няма бой в играта, който да можеш да загубиш. Нито един.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 21, 2009 3:46 pm

Брей. Бутнал си Логайнчо само с 1 средна колба? Аз на нормал с моя нагрухан танк ме удряше и то стабилно от порядъка на 50 дмг, като рядко пропускаше. Поне 5-6 колби изхабих. Да не говорим, че дори,като позлвах скила за 200 атака, го мисвах понякога.

Ти с двурък меч как не си си вземал стабилния дмг?

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Nov 21, 2009 4:30 pm

На мен лично много ми хареса, че трудността е общо взето равномерна през цялото време и винаги има предизвикателство, без да са супертрудни битките. Няма го типичното за доста РПГ-та безметежно газене в последната 1/3, като набараш яките предмети и качиш хубавите умения, или пък супер лесното начало, последвано от големи мъки в края.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Sat Nov 21, 2009 4:35 pm

Хубу де,ей ми я красавицата малко преди края на играта.
Скиловете също се виждат.
Пусни сега ти едно шотче,да направим разлика,щото Логаин ми прави по 50 демидж с всеки удар,а на три негови аз замахвам веднъж и не уцелвам.Ако все пак успея да го измлатя му взимам 40 кръв.
click
И играта не е трудна никак бтв,просто е тъпо всяка битка да я водиш като за последна.
Интересно е до 30-тия час,докато все още трупаш скилове,ама след това става едно и също - танкчета напред,Уин хиилва и вкаменява,а Мориган им лепи ледени магии и spirit prison(май така се казваше скила).
И това е всяка една битка.
Единственото изключение,за което се сещам,е куестчето като спасяваш принцесата,където в тъмницата имаше весела засада от порядъка на 8 хрътки с три пазача в едната стая и още 10-на пазача в другата,дето като се налеят и нямат удържане.
Там съм ги примамвал на час по лъжичка с Мориган.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 21, 2009 4:54 pm

Тея точки от Декстерити на Конституция трябва да идат. Ако не си танк, не ти трябват. Аз имах към 500-600 живот на моя.(не помня точно) Освен това ти трябват тежки брони. Ти си тежък войник и носиш тежки брони. И ти трябва приличен живот, че очевидно не си труден за оцелване.

Така няма да се затрудниш толкова с него защото ще носиш повече на бой. Иначе със тези статистики той трябвада те събаря за секунди.

За съжаление си правих формат и забравих да си копна сейфовете. И тъй много часове игра при мен си отидоха. И не мога да ви покажа малко шотс оф глори да съ учити :P

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 21, 2009 4:57 pm

Amikae wrote:Брей. Бутнал си Логайнчо само с 1 средна колба? Аз на нормал с моя нагрухан танк ме удряше и то стабилно от порядъка на 50 дмг, като рядко пропускаше. Поне 5-6 колби изхабих. Да не говорим, че дори,като позлвах скила за 200 атака, го мисвах понякога.

Ти с двурък меч как не си си вземал стабилния дмг?
Ами например като всеки втори уцелващ удар ми е стън и имам толкова атака, че да не го мисна повече от два пъти за цялата битка? И 400+ кръв разбира се:) Танкът ти колкото и да е нагрухан пак е просто танк, винаги дпс-уориър ще прави много повече демидж и ще свали гадината по-бързо:). И какви са тези по 50 демиджи с двуръчно оръжие, коiто правите? На мен критикалът ми с чука, който се купува за 150 злато (последните 4-5 часа от играта бях само с него, има 3 дупки също така - казва се Chasind Great Maul) от Горим беше около 95-110 в края на играта, а нормалният ми удар беше 70-75....

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Sat Nov 21, 2009 5:01 pm

идеята беше,вместо да съм human punchbag,изобщо да не могат да ме уцелват толкова често гадините,което си и стана,ама не и срещу логаин.

бронята по спомени беше тежичка бтв,трябва пак да видя.
мисълтта ми е,че и 500 кръв да имах - пак не става.
за отрицателно време логаин ми прави 150 демидж и после си пуска скила с три последователни удара - още 150.
честито,300 дмг в рамките на 10 секунди,как е.
помпиш поушъни като ненормален и после му бягаш из стаята половин час,докато с мориган направо го dominate-ваш,ебаси.
някак си не е чесно просто

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 21, 2009 5:58 pm

Никой не спори, че кастърите са зле.

Също не споря, че мога да правя повече дмг със танка си. 40-50 нормален дмг му правих с меч за една ръка, което е нормално. Можеше и повече, но го развивах в по-друга насока. Не съм фен на dps танкове и такива други извращения. Аз съм си старомоден. Танка си е за танкване. :)

Между другото не е ли най-якото с Starfang за двурък меч? Съдейки по това, че май няма по-добър еднорък меч от Старфанга, то и за двуръкия трябва да е същото. Или ти конкретно предпочиташ чуковете?