Политическа коректност и толерантност

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Vash
Paragon

Post by Vash » Thu Nov 26, 2009 9:10 am

+ 1 на passer-а
А Етиката бтв (като част от Философията) се опитва именно от мoралния релативизъм да се измъкне.
Last edited by Vash on Thu Nov 26, 2009 9:19 am, edited 1 time in total.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Thu Nov 26, 2009 9:14 am

Super M wrote: Аз приемам за единствено и безусловно валидни правата на човека залегнали във "Всеобщата декларация за правата на човека" на ООН и съм убеден, че държавите, които не са я ратифицирали, рано или късно ще трябва да го направят, но това трябва да стане с метода на външния дипломатически и вътрешен социален натиск както и партньорско взаимодействие. Дори ако щете и икономически натиск, но не и посредством силови форми на принуда.
Super M приема определени права за безусловно валидни и говори за упражняване на дипломатически и икономически натиск т.е. е на позицията на Rolonad и компания.
Trip wrote: ДА, ПРОМЕНИ ТРЯБВА ДА ИМА, ЩОТО НЯМА КАК ДА НЯМА. ТРИ ПЪТИ ПОВТОРИХ, ЧЕ ВЪПРОСЪТ Е *КАК* СЕ СЛУЧВАТ.
Да, не е по-добре да режат клиторите на жените и да ги пребиват с камъни. НЕ Е ПО-ДОБРЕ. Ясно ли е така?
Трип се води неутрален, но след като използва израза "НЕ Е ПО-ДОБРЕ", а не "може и да не е по-добре", според мен по-скоро клони към позицията на Roland.
Last edited by Onslaught on Thu Nov 26, 2009 9:22 am, edited 1 time in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Nov 26, 2009 9:15 am

@Vash - Да. Понеже философски школи много.

Лично аз предпочитам стоиците пред софистите например. :mrgreen: :wink:

И пак добавих едити и стана втори Дълъг Пост. :oops:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 26, 2009 9:23 am

Това не е обективно предимство. Никой не е рекъл, че постоянната промяна и развиване на обществото, са нещо добро. Даже в класическия смисъл на думата, който дефинирахме (добро = прави те щастлив), твърде забързаният ритъм (експоненциално) на западното общество не е никак добър, води до информационна неориентираност, депресии и неспособност на поколението да се справи с живота въпреки съветите на по-горното поколение.
Жоро, за не знам кой пореден път ние говрим за вредата от обрязването на малки момиченца и убиване с камъни, а ти за вредата от пържените картофи, шума и информационната пренатовареност. Както каза Симеон - дисонанс. А промяната е хубава, защото така едно общество се нагажда най-адекватно на условията. Може би не промяната на основни ценности на всеки месец, но невъзможността за промяна със столетия със сигурност е лоша.
Между другото - хартата на правата на човека е всеобща.
Колко добре казано с едно изречение всъщност.

Бтв, иронично е как точно хората, които скачаха срещу прекалената толерантност сега са против каквато и да е нетолерантност, дори ако тя е срещу престъпления (които някои от жертвите им одобрявали, защото така били научени и това оправдава всичко).
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 26, 2009 9:29 am

Пасърът е систематизирал всичко, за което пришки ми излязоха на пръстите да пиша. Прекрасно и добре обосновано мнение, при това лишено от излишна емоционалност. Ицо, чудесен пост.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Nov 26, 2009 9:48 am

Недей така бе, сега Жоро съвсем губи мотивация да ти чете постовете, направо ще реши, че може да прочете кратката версия от моя! :mrgreen:

Жоро, прочети постовете на Марфето. :evil: :P
The Best of Mozart

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Nov 26, 2009 10:00 am

Roland wrote:Прочее, жените преди да са можели да гласуват, са се раждали и умирали с идеята, че не могат да гласуват и това е нормално. В някакъв момент у тях се е зародило желанието да могат. Концепцията "като не познаваш нещо, не ти липсва", освен порочна, е и очевидно невярна.
Не само че е невярна, ами направо си е малоумна, аз се подписвам с 3 ръце под това. Ебати се едно някой да каже, че на слепия и глухия не му липсва нищо! Разбирам аргументите, които включват колко е яко да си освободен от отговорност, да се грижи някой друг за теб, да вярваш във всемогъщия бог, който винаги ше те закриля - ОК. Ама някой да ти счупва канчето, за щяло и нещяло и по негово лично и субективно усмотрение е толкова очеизбодващо неправилно, че в момента се чувствам е така - :dash:
Look at the darkness...
...around me.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 26, 2009 10:09 am

И тъй като не ми се чете сто поста назад които съм изпуснал до какъв извод стигнахте
Трябва ли да се променя насилствено (против волята му) статуквото да друг човек ако според нашите разбирания това статукво не ни харесва или не трябва да се променя?

Рол: Прочети постовете когато ти се дочете, и ще разбереш.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 26, 2009 10:15 am

Стига задявки с мене и Марфа! Тряше да излизам, а тя тъкмо беше постнала. Тю да му се не знае!!!!!
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Nov 26, 2009 10:16 am

Moridin wrote:Стига задявки с мене и Марфа! Тряше да излизам, а тя тъкмо беше постнала. Тю да му се не знае!!!!!
И не отдели една минута за поста на Марфето?!?! Злодей такъв!!!
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Nov 26, 2009 10:16 am

Е по-лесно е просто да не постнеш на излизане тогава ;)
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 26, 2009 10:24 am

Имаше груба инсинуация и нарушаване на правата ми
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 26, 2009 10:25 am

Оф, стига с великия ми пост бе! Ми се същото, квот го дъвчем от хилядолетия насам... А и Ицо много хубав пост е написал на предната страница, така че айде да почнем да говорим за по-смислени неща. :(

РСС, ще ти преразкажа накратко. Ама разбира се, че всички стигнахме до консенсуса, че е най-правилно да нахлуем с ракетни установки, танкове, вили, факли и брадви, а оттам нататък - ако чалмалиите не се обръснат, пък женските им не тръгнат по бански и пиърсинг - под ножа. Тоест, всички приеха точно това, което аз лично го говорех още от самото начало. Ако аборигените не си издигнат статуя на Дебелия Бял Мъж в порутените си колиби и не почнат да му целуват необрязания ... ъъъ... полов орган по три пъти на ден, следва да бъдат изнасилени, запалени, изкормени, одрани и заровени живи в мравуняк. Надявам се това отговаря на въпросите ти достатъчно изчерпателно.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 26, 2009 10:26 am

Марфе, гавриш се с човека :lol:
Обаче иначе постът кърти мивки.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Nov 26, 2009 10:27 am

Moridin wrote:Имаше груба инсинуация и нарушаване на правата ми
Оплачи се на Българския Хелзинкски комитет. Може да намажеш някое евро от Европейския съд в Страсбург. :panda:

:shock: Опа, нова подтема: правозащитните организации - плюсове и минуси. :shock:

Марфе, ставаш за говорител на ООН. :lol:
The Best of Mozart