Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 02, 2009 6:44 pm

Математиката описва и химията и физиката.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Dec 02, 2009 6:44 pm

Глупости, математиката ги оунва и двете :twisted:
And you can't dance with a devil on your back...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Dec 02, 2009 6:47 pm

Amelia wrote:
Dante wrote:Уча по Химия. Мразя Химия.
Срамота беееееееееее! Това е най-голямата наука евър! Какво учите сега?
Производство на амоняк и ще ме изпитват на урок 10 страници при директора, като се има предвид, че по Химия не съм отварял от...хм...седми клас?

Мне. Ненавиждам Химия и Физика. Направо ги мразя. Честно, това са ми най-скучните и сухи предмети въобще. От седми клас просто НЕ мога да ги уча. На мен ми дай по-абстрактни науки.
То зависи от човека.

п.п

И математика не обичам. :D
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Dec 02, 2009 7:00 pm

Новини за незнаещите - математиката НЕ е наука. :lol:

Иначе, ок, Силвър, консенсус - химия и физика са най-големите науки евър! :lol:

Данте, производствата и технологиите и аз не ги обичах. :lol:
Ако имаш нужда от помощ с химията - свиркай. Ама ми обещай да не си тъп колкото канадските ми студенти, че вече съм на косъм от самоубийството. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Dec 02, 2009 7:09 pm

Благодаря, но за сега се справям, въпросът е да си седнеш на гъза, за да учиш. От две седмици се надъхвам за този ден, но пак вися у форума, помпайки f5 :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Dec 02, 2009 10:12 pm

А както по-хуманитарно насочените от нас знаят има само едно явление, което наподобява наука и ги оунва всичките взети заедно. ;)

Сещам за един култов цитат от един от първите учебници, които прочетох след като започнах да уча в СУ:

"Науки са три вида: естествени, хуманитарни и противоестествени, с единствен представител - правото."

Баси почти се умилих носталгично.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Dec 02, 2009 10:15 pm

Затова и съм се насочил към Право или Журналистика.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Dec 02, 2009 10:17 pm

А така трябва, журналистиката може да си я практикуваш и без да си завършил такава - виж целия екип на Шадоуденс. Остро право и това е.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Dec 02, 2009 10:33 pm

Току що ми хрумна един интересен екперимент - даваме на куп отличници от ТУ материала за някой от гадните изпити на юристите от СУ и даваме на най-добрите от юристите материалите по теоретична електротехника и след 2 седмици ги пращаме на изпит по съответните предмети - ще ми е интересно да видя резултатите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 02, 2009 10:41 pm

хахаха и на мен ще ми е интересно.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Dec 02, 2009 10:49 pm

Muad_Dib wrote:А така трябва, журналистиката може да си я практикуваш и без да си завършил такава - виж целия екип на Шадоуденс. Остро право и това е.
Колебая се. Ще кандидатствам и с двете.
Правото стана прекалено комерсиално и вече няма работа, просто всеки трети иска да става юрист.
И Шадоуденс е само едно списание и колкото ми се иска да пиша в него или някое подобно - едва ли ще стане.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Dec 03, 2009 1:06 am

Драгън, най-вероятно ще видим провали и от двете страни. Като съм виждал разни познати какви стотици и хиляди (мдам, хиляди) страници четат за един изпит по право...

Данте, хм. Това с химията и физиката... Много силно подозирам, че от няколко години насам не си случил с учител нито по химия, нито по физика. Знам, че мен самият една учителка по химия в шести и седми клас почти ме накара да намразя химията, която преди това ми беше ако не сред любимите, то поне сред предпочитаните предмети - а след това от осми клас нататък друга учителка успя да накара и мен, и хора, които бяха с много по-лошо от моето отношение направо да заобичаме химията като наука, като интересни факти, като интересни методи за постигане на интересни резултати.

Но ако не си попаднал на учител, няма да е лесно да се самоубедиш, че то всъщност не е чак толкова зле :?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Dec 03, 2009 1:15 am

Aбсолютно си прав.
Учителката ми по физика е най-флегматичната жена евър, а учетелката ми по химия идваша пияна и винаги със зачервени очи, като си мрънкаше под носа. Все едни приятни женици...
Тази година имам страхотен господин, но ми е последна, която уча химия и вече няма смисъл.
Все пак съм в хуманитарна гимназия с профил БЕЛ и История.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Dec 03, 2009 2:23 am

Аз искам ет рандъм да отбележа, че днес след кратка сметка (по повод Пенчев) установявам, че от около 1ви октомври досега съм минал малко над 2700 страници :lol: :lol: :lol:

ИЗПЕРКВАМ ЕЙ.

По повод предложението на Драгън - всичко зависи от това какво ще се иска на изпита. Ако на техниците им дадат да решават частноправен казус най-вероятно ще ядат дървото много сериозно, на юристите ако им дадат да сглабят дрелка (или каквото там се прави в тази специалност) най-вероятно ще си направят нещо без да искат и после ще осъдят Техническия и СУ за обезщетение за неимуществени вреди и това ще е. :lol:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Dec 03, 2009 2:56 am

Никола, не че нещо, ама да смяташ, че изпитът ти в техническия ще е да сглабяш дрелка е все едно аз да смятам, че изпитът по наказателно е да разпитвам заподозрян :mrgreen:

Бтв, аз съм минала макар и на по-плитко ниво и през правото, и през математиката и мисля, че за един тотално неподготвен човек математиката е по-трудна като осмисляне, но правото е по-трудоемко заради обема на материалите. Е, ако си в Славянския или нещо от сорта, и двете са лесни :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either