Споделете пак
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Производство на амоняк и ще ме изпитват на урок 10 страници при директора, като се има предвид, че по Химия не съм отварял от...хм...седми клас?Amelia wrote:Срамота беееееееееее! Това е най-голямата наука евър! Какво учите сега?Dante wrote:Уча по Химия. Мразя Химия.
Мне. Ненавиждам Химия и Физика. Направо ги мразя. Честно, това са ми най-скучните и сухи предмети въобще. От седми клас просто НЕ мога да ги уча. На мен ми дай по-абстрактни науки.
То зависи от човека.
п.п
И математика не обичам.

Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Новини за незнаещите - математиката НЕ е наука.
Иначе, ок, Силвър, консенсус - химия и физика са най-големите науки евър!
Данте, производствата и технологиите и аз не ги обичах.
Ако имаш нужда от помощ с химията - свиркай. Ама ми обещай да не си тъп колкото канадските ми студенти, че вече съм на косъм от самоубийството.

Иначе, ок, Силвър, консенсус - химия и физика са най-големите науки евър!

Данте, производствата и технологиите и аз не ги обичах.

Ако имаш нужда от помощ с химията - свиркай. Ама ми обещай да не си тъп колкото канадските ми студенти, че вече съм на косъм от самоубийството.

Благодаря, но за сега се справям, въпросът е да си седнеш на гъза, за да учиш. От две седмици се надъхвам за този ден, но пак вися у форума, помпайки f5 

А както по-хуманитарно насочените от нас знаят има само едно явление, което наподобява наука и ги оунва всичките взети заедно. 
Сещам за един култов цитат от един от първите учебници, които прочетох след като започнах да уча в СУ:
"Науки са три вида: естествени, хуманитарни и противоестествени, с единствен представител - правото."
Баси почти се умилих носталгично.

Сещам за един култов цитат от един от първите учебници, които прочетох след като започнах да уча в СУ:
"Науки са три вида: естествени, хуманитарни и противоестествени, с единствен представител - правото."
Баси почти се умилих носталгично.
Затова и съм се насочил към Право или Журналистика.
- The Dragon
- Elder God
Току що ми хрумна един интересен екперимент - даваме на куп отличници от ТУ материала за някой от гадните изпити на юристите от СУ и даваме на най-добрите от юристите материалите по теоретична електротехника и след 2 седмици ги пращаме на изпит по съответните предмети - ще ми е интересно да видя резултатите.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
Колебая се. Ще кандидатствам и с двете.Muad_Dib wrote:А така трябва, журналистиката може да си я практикуваш и без да си завършил такава - виж целия екип на Шадоуденс. Остро право и това е.
Правото стана прекалено комерсиално и вече няма работа, просто всеки трети иска да става юрист.
И Шадоуденс е само едно списание и колкото ми се иска да пиша в него или някое подобно - едва ли ще стане.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Драгън, най-вероятно ще видим провали и от двете страни. Като съм виждал разни познати какви стотици и хиляди (мдам, хиляди) страници четат за един изпит по право...
Данте, хм. Това с химията и физиката... Много силно подозирам, че от няколко години насам не си случил с учител нито по химия, нито по физика. Знам, че мен самият една учителка по химия в шести и седми клас почти ме накара да намразя химията, която преди това ми беше ако не сред любимите, то поне сред предпочитаните предмети - а след това от осми клас нататък друга учителка успя да накара и мен, и хора, които бяха с много по-лошо от моето отношение направо да заобичаме химията като наука, като интересни факти, като интересни методи за постигане на интересни резултати.
Но ако не си попаднал на учител, няма да е лесно да се самоубедиш, че то всъщност не е чак толкова зле
Данте, хм. Това с химията и физиката... Много силно подозирам, че от няколко години насам не си случил с учител нито по химия, нито по физика. Знам, че мен самият една учителка по химия в шести и седми клас почти ме накара да намразя химията, която преди това ми беше ако не сред любимите, то поне сред предпочитаните предмети - а след това от осми клас нататък друга учителка успя да накара и мен, и хора, които бяха с много по-лошо от моето отношение направо да заобичаме химията като наука, като интересни факти, като интересни методи за постигане на интересни резултати.
Но ако не си попаднал на учител, няма да е лесно да се самоубедиш, че то всъщност не е чак толкова зле

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Aбсолютно си прав.
Учителката ми по физика е най-флегматичната жена евър, а учетелката ми по химия идваша пияна и винаги със зачервени очи, като си мрънкаше под носа. Все едни приятни женици...
Тази година имам страхотен господин, но ми е последна, която уча химия и вече няма смисъл.
Все пак съм в хуманитарна гимназия с профил БЕЛ и История.
Учителката ми по физика е най-флегматичната жена евър, а учетелката ми по химия идваша пияна и винаги със зачервени очи, като си мрънкаше под носа. Все едни приятни женици...
Тази година имам страхотен господин, но ми е последна, която уча химия и вече няма смисъл.
Все пак съм в хуманитарна гимназия с профил БЕЛ и История.
Аз искам ет рандъм да отбележа, че днес след кратка сметка (по повод Пенчев) установявам, че от около 1ви октомври досега съм минал малко над 2700 страници
ИЗПЕРКВАМ ЕЙ.
По повод предложението на Драгън - всичко зависи от това какво ще се иска на изпита. Ако на техниците им дадат да решават частноправен казус най-вероятно ще ядат дървото много сериозно, на юристите ако им дадат да сглабят дрелка (или каквото там се прави в тази специалност) най-вероятно ще си направят нещо без да искат и после ще осъдят Техническия и СУ за обезщетение за неимуществени вреди и това ще е.

ИЗПЕРКВАМ ЕЙ.
По повод предложението на Драгън - всичко зависи от това какво ще се иска на изпита. Ако на техниците им дадат да решават частноправен казус най-вероятно ще ядат дървото много сериозно, на юристите ако им дадат да сглабят дрелка (или каквото там се прави в тази специалност) най-вероятно ще си направят нещо без да искат и после ще осъдят Техническия и СУ за обезщетение за неимуществени вреди и това ще е.

Никола, не че нещо, ама да смяташ, че изпитът ти в техническия ще е да сглабяш дрелка е все едно аз да смятам, че изпитът по наказателно е да разпитвам заподозрян
Бтв, аз съм минала макар и на по-плитко ниво и през правото, и през математиката и мисля, че за един тотално неподготвен човек математиката е по-трудна като осмисляне, но правото е по-трудоемко заради обема на материалите. Е, ако си в Славянския или нещо от сорта, и двете са лесни

Бтв, аз съм минала макар и на по-плитко ниво и през правото, и през математиката и мисля, че за един тотално неподготвен човек математиката е по-трудна като осмисляне, но правото е по-трудоемко заради обема на материалите. Е, ако си в Славянския или нещо от сорта, и двете са лесни

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either