Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Dec 03, 2009 7:27 am

Ми за изпита по ТЕ - около 200 страници гъсто изписана теория с много формули и графики е материала. И две задачаки. Избрах го основно защото е изключително тежък изпит, който изисква само гимназиално обрзование. Предполагам и юристите имат един такъв noob filter - нещо гадно което да показва на хлапетата дали въобще стават за тоя факултет или не. Просто се бях замислил за фундаментално различния начин по който хората на точните науки и тези в по-хуманитарно насочените работят с информацията. И какво би станало когато се сблъскат с нещо различно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 03, 2009 9:40 am

Не е най-травмиращо, че им виждаш пакетите. Нито това, че лиотардът им влиза на два метра в задника. Най-травмиращо е, че им виждаш дори главичката и че тя си мени местоположението при всеки пирует...

А ми подскачат точно над главата...

От друга страна без бой си признавам, че номерът с въртенето на едно място бих го усвоил, ако ми беше по силите.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Dec 03, 2009 10:28 am

нямаше нужда

според мен правото не е добър пример, понеже много от него е основано на сравнително стройно подредена система, запълване на loopholes и т.н. следователно е относително в полето на мислене на човек с точни науки. По-добре експериментът би вървял с литература, философия, журналистика, нещо от тоя род
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 03, 2009 10:33 am

И ЗЕМЕДЕЛИЕ!
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Dec 03, 2009 10:41 am

Лично за мене по- гадна дисциплина от "Технологични процеси" няма
Пример за курсова работа ако някой се чуди за какво говоря:
Излследване на модел на метановата ферментация с включване на синтрофна ацетатна оскидация и хидрогентрофна метаногенеза" :evil:

Предвид че една задача се решава за два часа , на 10 листа и в нея има избори по кой път да се тръгне (което е на късмет) (има само един верен от няколко възможни) всичко става на голям зар и то ако много си чел и си много на ТИ с Висшата математика.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Dec 03, 2009 10:45 am

^^Я! Че аз дори разбрах някои от думите бре!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Dec 03, 2009 12:03 pm

Да бе, що никой още не се е сетил да направи реалити шоу от такъв експеримент :). Аз бих го гледал.
За да стана свидетел на тоталния крах на представителите на хуманитарните науки 8-)
Look at the darkness...
...around me.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Dec 03, 2009 1:02 pm

The Dragon wrote:Ми за изпита по ТЕ - около 200 страници гъсто изписана теория с много формули и графики е материала. И две задачаки. Избрах го основно защото е изключително тежък изпит, който изисква само гимназиално обрзование. Предполагам и юристите имат един такъв noob filter - нещо гадно което да показва на хлапетата дали въобще стават за тоя факултет или не. Просто се бях замислил за фундаментално различния начин по който хората на точните науки и тези в по-хуманитарно насочените работят с информацията. И какво би станало когато се сблъскат с нещо различно.
При нас абсолютно същата роля има Гражданско право - обща част, аз като бях втори курс едни бързи 70% хванаха септемврийския влак :lol:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Dec 03, 2009 1:06 pm

Хехе... На изпита по аналитична геометрия, дето всъщност е може би най-лесният предмет в специалност Математика, в началото от 26 човека минаха двама. После септември се съсипах, докато изкарам някаква келява тройка... И пак бях един от малкото, дето изобщо го взеха при съответния преподавател.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Dec 03, 2009 1:09 pm

аз само да споделя че на изпита по Технологични процеси имаш право да ползваш всякакви лекции , помагала, лаптопи и т.н. и от 60 човека го вземат 5-ма от първия път.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Dec 03, 2009 1:14 pm

The Dragon wrote:Ми за изпита по ТЕ - около 200 страници гъсто изписана теория с много формули и графики е материала. И две задачаки. Избрах го основно защото е изключително тежък изпит, който изисква само гимназиално обрзование. Предполагам и юристите имат един такъв noob filter - нещо гадно което да показва на хлапетата дали въобще стават за тоя факултет или не. Просто се бях замислил за фундаментално различния начин по който хората на точните науки и тези в по-хуманитарно насочените работят с информацията. И какво би станало когато се сблъскат с нещо различно.
btw беше много важно и кой ти преподава. Нашия поток - 80% двойки, другия поток - същия материал, друг преподавател - 80% минали. Тошев не прощаваше :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Jen
Paragon

Post by Jen » Thu Dec 03, 2009 4:42 pm

The Dragon wrote:Току що ми хрумна един интересен екперимент - даваме на куп отличници от ТУ материала за някой от гадните изпити на юристите от СУ и даваме на най-добрите от юристите материалите по теоретична електротехника и след 2 седмици ги пращаме на изпит по съответните предмети - ще ми е интересно да видя резултатите.
аз като представител на юридическия факултет на СУ мога веднага да кажа, че не две седмици, а 22 години няма да са ми достатъчни да взема изпит по теоретична електротехника.
Естествено, че с хуманитарните науки е по-лесно, там, за разлика от точните, не е задължително да разбираш, може просто да назубриш всичко наизуст. Вече доколко тва ще ти върши работа после е отделен въпрос.

Иначе не знам как е сега, но когато аз учех, истинският правен Рубикон беше наказателно право обща част. Помня, че от 300 души поток минаха 6 (словом шест) броя. Великият Професор може и да е луд за връзване, но е факт, че от този факултет не излезе човек, който да не я е научил тази поддисциплина.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Dec 03, 2009 5:48 pm

Пък аз като човек-химик, казвам, че ще се издъня могъществено на правото. Просто не съм свикнала да уча по начина, който е нужен за него. Там трябва да се помни много, твърде много текст. Зубренето е нещо, което не умея. Аз умея да правя логически изводи и на базата на разни неща, които знам, да намеря отговора на други. Ако бях биолог или медик, може би щеше да ми е малко по-лесно - там също има да се помнят твърде много неща.

Иначе, съгласна с РРС-а. Тва дето той го каза мяза на нашата "инженерна химия", която е най-гадното и трудно нещо, дето съм учила в СУ, заклевам се. Квантовата механика бледнее, бледнее.

При нас първата резачка беше ЛААГ-а (линейна алгебра и аналитична геометрия). Ненам що - на мен тоя изпит ми беше сравнително лесен. После втори курс имахме аналитична, органична и физикохимия и те бяха МНОГО зли. Ма много. Там намаляхме драстично.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Dec 03, 2009 6:30 pm

КЪм Джен: с наказателното все още е такова положението, даже това лято на обща част пак са минали 6 човека. Наистина не разбирам защо, повечето хора подхождат супер пораженчески към изпита по принцип - това е от човек, който си е взел и двата изпита при Стойнов от първия път. Но определено евала на професора, две от 5те ми оценки, които не са шестици са именно благодарение на дивашкия му тест :(. Исках да се срещна с него на държавния по наказателноправни, ама се паднах в друга комисия уви :wink:

Към Амелия: Съгласен съм, че има много повече зубрене от други предмети, но не приравнявайте правото само до зубрене. Особено в областта на гражданското има една купчина механизми, които е по-важна да ги разбереш отколкото въобще да ги прочетеш. Просто системата на изпитване е говняна и се иска четене и възпроизвеждане и много рядко истинска чиста мисъл. Като човек, който е учил право в Германия една година мога да кажа, че на запад има малко до нищо общо с нашата система за преподаване на право уви....

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Dec 03, 2009 8:16 pm

Бащата донесе луканка от елен лопатар вкъщи .... вкусотия.

Едит: Ники - Амелия имаше друго предвид - ако я накараш да ти напише всичко което помни по химия - сигурно ще го събере на десетина листа. А ако я накараш да напише всичко което знае - ще надмине болшая советская. Просто наистина добрите учени работят основно с много много бързи доказателства наум. Които след няколко години се превръщат почти в инстинкт.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.